Nepotul lui Ciolacu cere 22,5 milioane de euro ca ajutor de stat, ca să-și facă parcuri fotovoltaice prin PNRR. Rețeaua de peste 100 de oameni a premierului are contracte de 6 miliarde de euro cu statul

3
1364
Marcel Ciolacu le spune românilor că luptă cu UE cea rea în timp ce nepotul său se mufează la PNRR, de unde vrea să tragă zeci de milioane de euro

Cristian Mihai Ciolacu, nepotul premierului Marcel Ciolacu, cere 112 milioane de lei (22,5 milioane de euro) ca ajutor de stat, ca să-și facă parc de panouri fotovoltaice, cu finanțare de la Uniunea Europeană, prin PNRR – două proiecte ce însumează 84 de milioane de euro. Afacerea ar urma să se facă prin două firme fantomatice, înființate de curând și care au venituri minuscule, de 10-13 lei, dezvăluie Economedia.ro.

Apetitul pentru bani publici sau europeni este enorm în familia Ciolacu. Activistul Valeriu Nicolae a făcut o anchetă în care a identificat o rețea de peste 100 de persoane, aflate sub bagheta lui Marcel Ciolacu, care au contracte cu statul în valoare de circa 6 miliarde de euro.

Citită în acest context, informația privind noua inițiativă a nepotului nu mai surprinde deloc. Cristian Mihai Ciolacu deține 50% din firmele Solar Energy Production și Development Power Solar Energy. Ambele au fost înființate anul trecut, în aprilie 2022, și n-au făcut mai nimic până acum.

S-ar părea că nepotul premierului calcă pe urmele unchiului și se aruncă direct la mizele mari din bani publici. Solar Energy Production a depus un proiect de 233.324.849 de lei, din care ajutor de stat ar fi 61.672.320 de lei, iar Development Power Solar Energy – un proiect de 184.944.080,19 lei, din care ajutor de stat ar fi 50.716.320 de lei.

Așadar, însumate, ajutoarele de stat pentru nepoțel, obținute din PNRR, ar urma să fie de 112.388.640 de lei (22,5 milioane de euro), pentru proiecte ce însumează 418.268.929,19 lei (circa 84 de milioane de euro).

Cifrele contabile depuse la Ministerul Finanțelor sunt destul de interesante. Firma Solar Energy Production a avut în 2022 venituri totale de 13 (treisprezece) lei, în timp ce firma Development Power Solar Energy – venituri de 10 (zece) lei! Adică, în total, 23 de lei! Cheltuielile totale au fost, în schimb, de 730.989 de lei.

Cristian Mihai Ciolacu e unul din cei peste 100 de membri ai rețelei lui Marcel Ciolacu pe care a descoperit-o Valeriu Nicolae. Nepotul este acționar în cel puțin alte 6 companii, dintre care două au fost deja radiate. În una din aceste firme, Cristian Mihai Ciolacu este coacționar cu nevasta lui Sorin Grindeanu, Teodora Grindeanu.

O altă firmă, ADR Partener Oil, pe care nepotul Cristian Mihai Ciolacu o deține 100% și are în proprietate benzinării, a avut în 2022 o cifră de afaceri de 2,05 milioane de lei, dar a raportat statului un profit ridicol, de 1.968 de lei. Asta, în timp ce unchiul Marcel Ciolacu făcea turul televiziunilor cu promisiunea că va lupta contra evaziunii fiscale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunere șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* Moartea suspectă a colonelului ISU care a retras licența stației GPL din Crevedia. Accident de motocicletă în poligon, cu instructorul alături

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Manipularea poporului român de către PSD a costat 75 de milioane de euro, din bani publici, în ultimii 4 ani. Partidul a dat televiziunilor peste 52 de milioane din aceste subvenții

* Ucraina a străpuns decisiv prima linie de apărare a rușilor. Următoarele două linii sunt mai ușor de zdrobit

* Sorana Cîrstea uimește lumea tenisului: la 33 de ani își egalează performanța de la 19 ani și e în „sferturi” la US Open! Culoar bun spre semifinale

3 COMENTARII

    • România, căpușată securistoid. Daniel Uncu: „România pare efectiv arestată de acești indivizi, care s-au dispersat în societatea românească imediat după 1989. România nu va putea sub nicio formă să se reinventeze, atât timp cât acești aparatnici vor exista în sistemul instituțional de stat și privat al țării!”

  1. Ciolacu asta nu prea are mecla de capitalist si iubitor de privati, dupa cum rezulta din afacerile derulate de famiglia revolutionarului de plapuma. El are mecla de tractorist, mancator cu mana de parizer cu mustar pe un coltuc de franzela mucegaita. Hai bre Ciolacule mai infiereaza-i nitel pe privati, mai ia-le o haina de pe ei, ceva pe la dividente, pe la TVA, pe la venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here