Păruieli în coaliția dezastrului. Paul Stănescu îl trosnește pe Rareș Bogdan: „Oamenii s-au săturat de lideri politici puși pe harță, care se bat cu pumnul în piept că trebuie să fie duri cu PSD”

6
1191
Paul Stănescu l-a pus la punct pe Rareș Bogdan și a tras o rafală de minciuni în direcția Comisiei Europene

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, i-a dat o replică aspră prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, pe care l-a pus la colț spunând că lumea s-a săturat de politicieni puși pe harță. Fruntașul liberal spusese luni că „s-a încheiat cu binele”, că partidul său nu va mai accepta atacuri din partea PSD și că au fost puse niște linii roșii în ce privește măsurile fiscale. La nici 24 de ore după aceea, Paul Stănescu l-a repezit direct pe Rareș Bogdan, transmițându-i că a combate evaziunea fiscală nu înseamnă austeritate.

PSD domină în acest moment categoric comunicarea în coaliție, impunându-și punctul de vedere și în privința actului de guvernare. PNL a acceptat luni să susțină la vot creșterea birurilor pentru sectorul privat pe care o vor PSD-iștii, deși despre ce e vorba concret încă nu se știe.

Într-o încercare de a salva aparențele, liberalii au spus la sfârșitul ședinței că pun condiții și că nu vor accepta trecerea anumitor linii roșii, dar au recunoscut că vor vota ce le va băga PSD în mapă.

Felul în care decurge comunicarea arată că PSD nu intenționează să-i lase pe liberali să iasă din corzi. Așa se explică replica tăioasă prin care Paul Stănescu l-a pus la punct pe Rareș Bogdan: „Cred că oamenii sunt sătui până peste cap de vorbe şi mai ales de lideri politici puşi pe harţă, care se bat cu pumnul în piept că trebuie să fie duri cu PSD. PSD și PNL trebuie să joace într-o singură echipă în acest meci”. În traducere liberă, echipa de care vorbește secretarul general al PSD presupune că liberalii rămân în poartă, să încaseze golurile, iar social-democrații stau în față, „la pomană”, să culeagă aplauzele.

Liderul social-democrat a continuat să plaseze „șuturi” pe sub masă PNL, subliniind că PSD, spre deosebire de „alții”, n-a tăiat salarii și n-a scăzut pensii – ceea ce este o minciună, pentru că puterea de cumpărare a românilor s-a erodat cel mai mult în perioadele când la putere s-a aflat PSD (care după revoluție s-a numit mai întâi FSN, apoi PDSR). Paul Stănescu a afirmat: „Este un semnal bun că de ieri avem un acord clar în Coaliţie în privinţa angajării răspunderii guvernamentale. Românii aşteaptă să corectăm o serie de nedreptăţi care s-au tot perpetuat. Reducerea cheltuielilor publice, combaterea evaziunii şi eliminarea unor privilegii fiscale nu înseamnă austeritate pentru România, ci garanţia că statul rămâne pe drumul creşterii economice. Spre deosebire de alte perioade, în guvernările PSD nu s-au tăiat salarii, nu au scăzut pensiile, ba din contră, am ţinut mereu cu românii. Nu vom face decât să modelăm sistemul de pensii, sistemul fiscal şi pe cel salarial după principii mai corecte”.

Paul Stănescu nu l-a lăsat pe Rareș Bogdan nici în privința așa-ziselor linii roșii, ocazie cu care a tras o nouă rafală de minciuni, de data asta spre Comisia Europeană, pretinzând că Guvernul Ciolacu ar duce „negocieri grele”: „Dacă tot vorbim de ele, eu spun că adevărata linie roşie care contează este să nu facem rău României şi românilor, neluând măsurile care trebuie luate pentru a reduce deficitul bugetar. Cred că oamenii sunt sătui până peste cap de vorbe şi mai ales de lideri politici puşi pe harţă, care se bat cu pumnul în piept că trebuie să fie duri cu PSD. Le reamintesc că cea mai importantă bătălie pe care o dăm în această perioadă este la Bruxelles. Acolo avem negocieri grele şi complexe pentru reducerea deficitului bugetar, fără să ni se impună să creştem taxe care să-i afecteze pe cei mai vulnerabili. PSD şi PNL trebuie să joace într-o singură echipă în acest meci, pentru că e vorba de un interes mai larg, care este naţional. Aici am avea nevoie să fim mai fermi, în negocierile cu instituţiile europene, nu în faţa reflectoarelor. Sunt convins că dacă stăm la masa discuţiilor şi suntem mai cerebrali, vom găsi şi soluţiile politice şi pe cele economice care să pună românii pe primul loc”.

După ce a devalizat bugetul și a tocat cele mai mari venituri din istoria țării, PSD pretinde acum că îi apără pe cei vulnerabili de Comisia Europeană, care ar vrea să impună creșteri de taxe. Până acum, nu există niciun document care să confirme cele pretinse de Ciolacu și ceilalți membri ai Guvernului, cum că Bruxellesul ar vrea să-i asuprească pe români și ar cere măsuri care să-i sărăcească. În schimb, există deja nenumărate dovezi că PSD a băgat la propriu în faliment România, reușind contraperformanța de a toca toți banii, de a împrumuta sume literalmente colosale și, chiar în aceste condiții, să nu poată acoperi toate cheltuielile bugetare. În acest moment, România se împrumută cu suma-record de peste două miliarde de euro pe lună, fără ca banii să se ducă în investiții de infrastructură care să genereze plus-valoare, ci în cheltuieli cu pensiile speciale, clientela de partid și salariile bugetarilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunere șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* Moartea suspectă a colonelului ISU care a retras licența stației GPL din Crevedia. Accident de motocicletă în poligon, cu instructorul alături

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Manipularea poporului român de către PSD a costat 75 de milioane de euro, din bani publici, în ultimii 4 ani. Partidul a dat televiziunilor peste 52 de milioane din aceste subvenții

* Ucraina a străpuns decisiv prima linie de apărare a rușilor. Următoarele două linii sunt mai ușor de zdrobit

* Sorana Cîrstea uimește lumea tenisului: la 33 de ani își egalează performanța de la 19 ani și e în „sferturi” la US Open! Culoar bun spre semifinale

6 COMENTARII

  1. Aici ii dau dreptate mafihotului de Stanescu. I-a tras fix o basina in nara unui bufon din Echipa Castigatoare a lui Iohannis. Rares Bogdan ar trebui sa se ascunda in pestera, este ultimul care ar trebui sa isi spuna parerea despre curvasaria intre PSD si PNL. Fanfaronul doar a plescait fraze ani de zile si n-are niciun succes cat de mic. Pensiile alea nici acum nu s-au eliminat in 30 de zile. Afirmatie de individ dement demn de Sapoca. Mai isi da si cu ruj pe buze, jenant personaj.

  2. SINISTRUL SALTIMBANC POLITIC:
    „Rareș Bogdan ia din nou la țintă marile companii străine: „E inadmisibil să acționeze în România cu cifre de afaceri de miliarde de euro și să nu plătească impozit pe profit deloc!””

    O FI SI ASTA SECURICI ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here