Tratament revoluţionar pentru cancer descoperit în Germania

1
2278

O echipă de cercetători germani de la o companie de biotehnologie a anunţat că testează o nouă terapie pentru tratarea a cinci tipuri de cancer: mielomul multiplu, leucemia, tumorile de prostată, de plămân şi glioblastomul.

Cercetătorii de la Amgen au declarat că au în dezvoltare 20 de molecule pentru tratarea a cinci tipuri de cancer, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE. Noua terapie constă în introducerea în sistemul imunitar al pacientului al unui tip de proteine artificiale – BITE- care funcţionează ca nişte anticorpi.

Oamenii de ştiinţă au explicat că aceste molecule au două extremităţi care funcţionează ca nişte punţi. Una dintre ele – BITE – se uneşte cu o proteină specifică în celula tumorală, în timp ce alta activează celulele sitemului imunitar – T – capabile să distrugă celulele canceroase.

„Moleculele BITE acţionează asemenea unor ochelari pentru celulele noastre T. Ele permit acestora  să vadă celulele canceroase ca un duşman natural şi să le atace“, a explicat dr. Peter Kufer, creator al terapiei.

Isma Benattia, vicepreşedinta companiei medicale Amgen pentru Europa, a mai spus că există 50 de molecule în dezvoltare, din care 20 în domeniul oncologiei, dar că această companie ţinteşte şi bolile cardiovasculare, neuroştiinţele şi sănătatea osoasă.

CITIŢI ŞI:

Cel mai scump medicament din lume. Costă 2 milioane de dolari şi ar putea intra pe piaţa europeană „în următoarele luni”

Tratament revoluţionar pentru astm, descoperit în Australia, care poate ajuta şi în cazurile de cancer

5 teste pe care femeile trebuie să şi le facă singure acasă, pentru un corp sănătos

„Musca bețivă” ajută la descoperirea de noi tratamente pentru cancer

 

1 COMENTARIU

  1. Proteina umană este greu influențabilă în cazurile de cancer. Leucemia şi cancerul consumă zahărul sângelui. E nevoie de zahăr din polen (zahăr antibiotic) şi zahăr din sfeclă roşie (zahăr fier chimioterapeutic) pentru a penetra celulele canceroase şi a le transforma în bene celule pozitive.

    Alte sugestii pentru Sanofi? Cseh Liliana… ai ultimul cuvânt acum şi mâine. Love

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.