Tratament revoluţionar pentru cancer descoperit în Germania

1
2089

O echipă de cercetători germani de la o companie de biotehnologie a anunţat că testează o nouă terapie pentru tratarea a cinci tipuri de cancer: mielomul multiplu, leucemia, tumorile de prostată, de plămân şi glioblastomul.

Cercetătorii de la Amgen au declarat că au în dezvoltare 20 de molecule pentru tratarea a cinci tipuri de cancer, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE. Noua terapie constă în introducerea în sistemul imunitar al pacientului al unui tip de proteine artificiale – BITE- care funcţionează ca nişte anticorpi.

Oamenii de ştiinţă au explicat că aceste molecule au două extremităţi care funcţionează ca nişte punţi. Una dintre ele – BITE – se uneşte cu o proteină specifică în celula tumorală, în timp ce alta activează celulele sitemului imunitar – T – capabile să distrugă celulele canceroase.

„Moleculele BITE acţionează asemenea unor ochelari pentru celulele noastre T. Ele permit acestora  să vadă celulele canceroase ca un duşman natural şi să le atace“, a explicat dr. Peter Kufer, creator al terapiei.

Isma Benattia, vicepreşedinta companiei medicale Amgen pentru Europa, a mai spus că există 50 de molecule în dezvoltare, din care 20 în domeniul oncologiei, dar că această companie ţinteşte şi bolile cardiovasculare, neuroştiinţele şi sănătatea osoasă.

CITIŢI ŞI:

Cel mai scump medicament din lume. Costă 2 milioane de dolari şi ar putea intra pe piaţa europeană „în următoarele luni”

Tratament revoluţionar pentru astm, descoperit în Australia, care poate ajuta şi în cazurile de cancer

5 teste pe care femeile trebuie să şi le facă singure acasă, pentru un corp sănătos

„Musca bețivă” ajută la descoperirea de noi tratamente pentru cancer

 

1 COMENTARIU

  1. Proteina umană este greu influențabilă în cazurile de cancer. Leucemia şi cancerul consumă zahărul sângelui. E nevoie de zahăr din polen (zahăr antibiotic) şi zahăr din sfeclă roşie (zahăr fier chimioterapeutic) pentru a penetra celulele canceroase şi a le transforma în bene celule pozitive.

    Alte sugestii pentru Sanofi? Cseh Liliana… ai ultimul cuvânt acum şi mâine. Love

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here