A murit un dinozaur FSN-ist: Oliviu Gherman. Avea 90 de ani, la fel ca Ion Iliescu, care rezistă…

3
2612
Oliviu Gherman și Ion Iliescu

Oliviu Gherman, fost preşedinte al Senatului în anii ’90, a murit la vârsta de 90 de ani. O piesă de rezistență a mecanismului infernal, antinațional, celptocrat, construit de Ion Iliescu – omul Moscovei – în România postcomunistă.

Decesul lui Oliviu Gherman a fost confirmat marţi de Adrian Năstase, pe blogul personal.

„A murit, la 90 de ani, Oliviu Gherman. Un intelectual, un om desăvârşit. Personalitate inteligentă, calmă. Un politician înţelept. Ani de zile, începând din 1992, am lucrat în «tandem». Ca prieteni. El era preşedinte al FDSN, eu preşedinte executiv. El era preşedinte al Senatului, eu preşedinte al Camerei (1992-1996). Colegi în acelaşi partid. Fizician remarcabil, profesor universitar, ambasador la Paris. O carieră politică şi legislativă de excepţie. Un model pentru o întreagă generaţie”, a scris fostul premier.

Oliviu Gherman s-a născut pe 26 aprilie 1930, cu numai 54 de zile după Ion Iliescu, cel care avea să-l coopteze în echipa FSN a anilor ’90.

Senator în patru legislaturi

 • 1990-1992: senator de Dolj, din partea Frontului Salvării Naţionale (FSN).
 • 1992-1996: senator de Dolj, din partea Frontului Democrat al Salvării Naţionale (FDSN) – până în iulie 1993, transformat apoi în Partidului Democraţiei Sociale din România (PDSR). Preşedinte al Senatului timp de patru ani.
 • 1996-2000: senator de Bucureşti, din partea PDSR.
 • 2000-2004: senator de Bucureşti, din partea PDSR – până în iunie 2001, transformat apoi în Partidului Social Democrat (PSD). Mandatul său s-a încheiat la 27 august 2001, prin demisie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Mult mai relevanta pentru intelegerea naturii loviturii de stat a criminalului Iliescu este cariera DINAINTE de 1989 a acestui Gherman.

  Sa ghicim:
  – DIE ca si dan voiculescu ?
  – CC al PCR, ca Iliescu ?
  – Agent rus ca amandoi ?

 2. Ce mare om, cata blandete, imi amintesc cu drag cum se scobea el in nas si adormea apoi la prezidiul Senatului.
  Ce suflet generos sin iata cum a lasat el mostenire poporului roman, o salba de pensii si pensii speciale.
  El da un frumos exemplu tuturor celor cu pensii speciale si nesimtite, despre cum pot castiga rapid simpatia poporului roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here