Monstrul din Onești a pregătit spray-uri cu piper pentru a-i imobiliza pe cei doi electricieni. Cuțitul l-a adus de acasă, colierele de prindere le-a cumpărat în drum spre locul crimei

5
2000
Gheorghe Moroșan

Procurorii din Bacău au stabilit traseul ucigașului Gheorghe Moroșan (68 de ani) în ziua de luni, 1 martie, înainte de sechestrarea celor doi electricieni în apartamentul de la etajul 3 al unui bloc din Onești. Dovezile arată clar că Moroșan a acționat cu premeditare.

Vineri, 5 martie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au pus în mișcare acţiunea penală faţă de Gheorghe Moroșan pentru omor calificat și cer acum arestarea preventivă a lui pentru 30 de zile.

Ce au constatat procurorii

 • „Din probele administrate în cauză până în prezent, procurorii au stabilit că în 1 martie, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament se fac lucrări de renovare, Moroșan și soția lui au plecat de la domiciliul lor din comuna Bogdăneşti, județul Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil.
 • Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din municipiul Oneşti, de unde în intervalul orar 11.26 – 11.29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor.
 • De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit.
 • După săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper.
 • Ajuns la locul faptei, acuzatul a intrat în apartament, care nu avea ușa încuiată și în care erau cei doi muncitori – P. D. şi I. S, care executau reparaţii la instalaţia electrică.
 • Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal.
 • Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală, iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său.
 • La ora 11.48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul M. G. a sunat la numărul unic de urgenţă 112, unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie.
 • Inculpatul M. G. a dus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că-i va ucide pe cei doi dacă nu-i sunt îndeplinite toate solicitările.
 • În jurul orei 17.00, în timp ce inculpatul M. G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P. D., iar în partea dreaptă victima I. S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P. D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M. G. a început să-i agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P. D. în interiorul balconului, aceasta, victima I. S. şi inculpatul M. G. au părăsit balconul, iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit.
 • Echipajele Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bacău aflate la fața locului au intervenit, spărgând uşa de acces în imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M. G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână.
 • După imobilizarea inculpatului M. G., personalul de pe echipajele de prim-ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale, atât celor două victime, I. S. şi P. D., care prezentau plăgi înjunghiate, dar şi agresorului, care prezenta leziuni prin împuşcare.
 • Una dintre victime a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, unde a decedat la scurt timp, iar cealaltă a fost supusă manevrelor de resuscitare la faţa locului, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.”

„Conform fişei de constatare preliminară medico-legală, cauzele decesului victimei P. D. (Pătatu Dan – n. red.) sunt:

            – hemoragie externă;

            – secţiuni de vase femurale, tibiale, colodafragmatice;

            – plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor-înţepător.”

„Conform fişei de constatare preliminară medico-legală, cauzele decesului victimei I. S. (Iștoan Silviu – n. red.) sunt:

            – hemoragie internă;

            – plăgi pulmonare, hemotorax, hepato-diafragmatice;

            – plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor-înţepător.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. „Monstrul din Onești” era PROPRIETARUL DE DREPT al apartamentului în care se aflau cei doi electricieni, câtă vreme nu i s-a prezentat măcar sentința definitivă și irevocabilă a „procesului” în care se vor fi adus probe elocvente și suficiente pt a dovedi culpabilitatea proprietarei apartamentului (acuzate de complicitate la furturile repetate comise din magazia de care răspundea), dacă tot n-au fost citați la acel „proces”, ci au fost judecați în lipsă, nedându-li-se dreptul de a-și expune propria versiune a faptelor.
  În aceste condiții, omul a intrat și i-a legat pe cei ce se aflau în apartamentul lui, alertat fiind de vecini, și a alertat la rândul lui poliția.
  Aceștia nu s-au arătat dispuși să colaboreze cu proprietarul apartamentului, iar cei doi oameni sechestrați au încercat și ei să-l fenteze cumva, ceea ce le-a fost fatal, el neprimind în 5 ore niciun răspuns.
  Poliția n-a greșit în gestionarea cazului doar prin refuzul de a aduce acum acea sentință de evacuare, ci și prin neverificarea celor ce i-au scos pe oameni din apartament cu 11 ani în urmă.

  • Băiii…, „Octavia” (CUNOSCUT… „troll”-PUTINIST, de altfel!), TU EȘTI… SĂNĂTOASĂ-LA-CAP?????!!!

   CUM POȚI SĂ SCRII AȘA CEVA: CUM POȚI… JUSTIFICA (!!!) O ABOMINABILĂ (DUBLĂ-)CRIMĂ????????!!!!

     • SPERĂM (!!!!!) că Poliția, Parchetele și Serviciile-de-SIGURANȚĂ-NAȚIONALĂ îi IDENTIFICĂ și-i MONITORIZEAZĂ pe acești TRĂDĂTORI-de-ȚARĂ PUTINIȘTI (inclusiv pe… NUMEROȘII-și-BINE-PLĂTIȚII „trolls”!!!!!): uite, dom’le, că acum au ajuns și să… INCITE-laaaa…-CRIME (!), ANIMALELE-ASTEA-ÎMPUȚITE!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here