marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsMinunați-vă! Dăncilă a apărat Ordonanța 13 în calitate de "bucătar-șef" al grupului...

Minunați-vă! Dăncilă a apărat Ordonanța 13 în calitate de „bucătar-șef” al grupului PSD din Parlamentul European!!!

-

Vă uitați la „Master Chef”? Sau la „Chef la cuțite”? Sunt emisiuni de mare audiență, în care chef-ii fac spectacol. Chef-ii sunt bucătari-șefi. Dar a existat un chef și în Parlamentul European: Viorica Vasilica Dăncilă! Poate pentru că mulți o trimit la cratiță…

Pe când era europarlamentar PSD și susținea Ordonanța 13, Viorica Dăncilă s-a semnat „Chef of the Romanian S&D Delegation” la sfârșitul unei scrisori publice, ceea ce în limba engleză înseamnă „bucătar-șef al delegației social-democraților din România”.

Probabil că Dăncilă a vrut să transmită că este șeful delegației social-democraților, adică „chief”. A pierdut un „i” pe drum, observă Newsweek Romania, la semnalarea lui Andrei Buzera pe Facebook.

- Advertisement -

Că Dăncilă n-a fost în stare să învețe limba engleză în 9 ani la Bruxelles, asta știe toată lumea, inclusiv la Parlamentul European. Dar că nu este în stare să scrie corect „șef de delegație”, deși era de ceva vreme șef de delegație, asta depășește orice așteptări!

Ca „bucătar-șef” al grupului PSD, Viorica Dăncilă le-a explicat celor 750 de europarlamentari din 28 de țări, prin scrisoarea respectivă, că Ordonanța 13 e vitamină curată pentru democrație.

- Advertisement -

Actuala candidată a PSD la Președinție a susținut integral punctul de vedere al lui Liviu Dragnea, în ciuda faptului că sinistra Ordonanță 13 a scos în stradă sute de mii de români și a oripilat o țară întreagă.

Scrisoarea cu pricina, trimisă prin e-mail, se intitulează „Situația din România” („A state of things in Romania”) și promite să livreze „faptele” care să conducă la o „interpretare corectă a situației actuale” („We believe it is helpful to know the actuals facts in order to correctly interpret the current situation”).

Ce a mai mințit Vasilica de la Videle

Pe 2 februarie, la două zile după ce OUG 13 a fost dată, Viorica Dăncilă a avut chiar o luare de poziție în Parlamentul European, în care susținea înfocat modificările legislative și îi ataca nominal pe Monica Macovei și Dacian Cioloș.

„Curtea Constituțională a constatat că unele prevederi ale Codului Penal nu erau constituționale. Drept urmare, Guvernul PSD-ALDE a dat o ordonanță de urgență pentru a reglementa acest lucru. Același lucru a fost folosit anterior de Guvernul Cioloș și de Guvernul Boc. Guvernul președintelui Iohannis, Guvernul Cioloș, a operat 151 de modificări, realizate în secret, fără nicio consultare publică. De ce, domnule comisar, nu ați spus și atunci că România a făcut un pas inapoi?”, mințea cu nerușinare Vasilica de la Videle.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O carte-document: „10 august”. Lansarea: vineri, de la ora 18.00, la Gaudeamus. Autori: Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu

Scrisoarea trimisă de Dăncilă parlamentarilor europeni pentru a apăra sinistra Ordonanță 13

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

În timp ce românii erau gazați în Piața Victoriei, Dragnea chefuia la Scroviștea. Ți-a plăcut, Bușcule? S-au asortat icrele negre cu șampania franțuzească?

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -