Minciuni în serie la polițistul care a călcat două fetițe pe trecerea de pietoni. Supraviețuitoarea spune că mașina n-avea girofarul pornit. Există suspiciuni că nu era în nicio misiune!

4
3998
Cele două fete au văzut mașina poliției, dar au crezut că au timp să treacă dacă se grăbesc, nedându-și seama că agentul merge cu viteză nebună. Martorii accidentului spun că polițistul a accelerat permanent, fără să încerce vreo clipă să frâneze sau să evite impactul

Noi amănunte ies la iveală în scandalosul caz al crimei comise luna trecută de un polițist care a călcat pe trecerea de pietoni, în București, două fetițe de 13 ani. Fetița care a supraviețuit impactului cu mașina de poliție susține că aceasta n-avea girofarul pornit și a auzit foarte clar că șoferul tura motorul la maximum, fără ezitare, deși le văzuse pe trecere. Avocatul victimelor afirmă, la rândul său, că are indicii temeinice ale faptului că polițistul nu era, în acel moment, în nicio misiune.

Încă de la bun început, acest caz a generat indignare în rândurile opiniei publice din cauza modului în care au acționat polițiștii. Colegii criminalului au încercat să mușamalizeze cazul și să modifice probe, au acuzat martori oculari la accident. Un echipaj sosit la locul faptei l-a băgat pe polițist în altă mașină, unde acesta a făcut schimb de veste cu un alt coleg.

Poliția a reacționat lent și, în primă fază, mincinos. A emis un comunicat în care susținea că agentul care a lovit fetițele pe trecerea de pietoni – omorând-o pe Raisa și fracturându-i câteva oase Marinei – s-ar fi aflat în misiune și, deci, se justifica depășirea vitezei legale.
Martorii oculari au afirmat însă că semnalele acustice nu erau pornite în momentul accidentului. Un martor a declarat sub semnătură – depoziția sa fiind depusă la dosar – că mașina de poliție nu avea nici girofarul pornit. Avocatul Adrian Cuculis, care a asistat marți la audierea Marinei, fata de 13 ani care a supraviețuit impactului, spune că și aceasta a dat o declarație similară: mașina circula cu o viteză foarte mare fără girofaruri și fără semnalele acustice.

Dealtfel, a doua zi după comunicatul oficial în care Poliția încerca să-l ajute pe criminal a venit un altul, al procurorilor de caz, care afirmă clar că nu agentul nu era în nicio misiune! Pe surse s-a aflat ulterior că, de fapt, polițistul se grăbea atât de tare pentru că i-ar fi fost foame și se ducea să-și ia de mâncare.

„Apare prima minciună din declarația polițistului. El spunea că rula cu girofarul pornit, dar avem deja și cel de-al doilea martor, respectiv pe Marina, care afirmă foarte clar că a văzut mașina și n-avea nicio rampă pornită”

În momentul impactului nimicitor de pe trecerea de pietoni, mașina avea peste 80 de kilometri la oră, deși în zonă este semn care limitează viteza la 30 km/oră.

Intrat în direct la Antena 3, după ce s-a încheiat audierea fetiței Marina, care a scăpat cu viață din accidentul petrecut pe 13 ianuarie, avocatul Cuculis a detaliat: „Este clar că audierea urma să fie presărată cu multe lacrimi. Am încercat să nu facem o audiere propriu-zisă, să facem totul foarte relaxat, doar că rememorarea acelor momente, și vreau să vă spun că Marina își aduce aminte foarte clar ce s-a întâmplat acolo… Au fost câteva întrebări prin care ea a arătat, mie cel puțin, că știe totul absolut perfect, are un film în fața ochilor, știa exact cu ce era îmbrăcată Raisa, știa exact ce purta ea în ziua respectivă, știa și ce aveau în ghiozdan. Cert este că apare, cel puțin după părerea mea, prima minciună din declarația polițistului, și sper să aibă în vedere lucrul acesta. Spunea că rula cu girofarul pornit, avem un martor deja și cel de-al doilea martor, respectiv pe Marina, care spune că a văzut mașina poliției, au apreciat că au suficient timp să treacă, și poate cel mai șocant este că Marina vine și spune astăzi că «eu speram că va opri la trecerea de pietoni». Asta a spus Marina. Și spunea foarte clar că a văzut că e o mașină de poliție din depărtare, doar că nu avea nicio rampă pornită, deci apare prima minciună din declarația lui. Cred că e important să vă spun că joi inculpatul, respectiv polițistul Popescu, ar trebui să se prezinte la Brigada Rutieră să vedem dacă va fi de acord cu testul poligraf. Pentru că procurorul a stabilit această zi când i se va aduce la cunoștință că va fi supus acestui test“.

Nu se știe, în acest moment, dacă făptașul va veni la testul cu detectorul de minciuni. În primă fază, timp de aproape două săptămâni, a refuzat și să fie audiat, afirmând că e traumatizat psihic de crima comisă.

Martorii au relatat că polițistul a accelerat permanent, fără nicio ezitare și fără să-i pese că în față erau două fete care traversau regulamentar pe trecerea de pietoni. Măsurătorile au confirmat spusele martorilor: la fața locului n-au existat urme de frânare. Există și suspiciunea unei alte minciuni la mijloc: polițistul spune că era atent la drum, dar anchetatorii bănuiesc că făcea altceva, cel mai probabil se uita sau vorbea la telefon în timp ce accelera inconștient.

Judecătorii l-au lăsat liber pe agentul care a ucis-o pe Raisa și a rănit-o pe Marina pe trecerea de pietoni, hotărând să fie cercetat în libertate. Mai mult decât atât, colegii de la Poliția Rutieră i-au eliberat dovadă, ca să poată conduce din nou, cât timp au loc ancheta și procesul!

Familiile victimelor cer daune de 7 milioane de euro în acest dosar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Golănie AUR-istă în Parlament: George Simion l-a agresat fizic pe ministrul Virgil Popescu chiar la tribună, iar Dan Tănasă i-a dat cu foile peste față. Ședința a fost suspendată

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

* Înfrânt cu 14-11 la vot, Cioloș demisionează din fruntea USR. El va încerca să obțină majoritatea în Biroul Național la Congresul extraordinar al partidului

* Încă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33 de milioane de euro către turcii de la Otokar! Aceștia puteau să blocheze conturile Primăriei în orice moment

* Lui Gâdea i s-a înfundat cu noua conducere a TVR: nu mai poate folosi televiziunea de stat ca pe o anexă a Antenei 3! Furtul și intoxicarea duc la procese în justiție și plângeri la CNA

* Statul român ar putea suporta despăgubirile în dosarul Mario Iorgulescu. Ce spun rudele tânărului ucis în accidentul rutier

* Viorel Lis a rămas fără super-pensia de revoluționar, chiar dacă s-a milogit în instanță să i-o lase. S-a plâns că și-a tot pierdut cunoștința timp de trei luni

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (81) / Diversiunile de la Târgoviște

* Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

* Rușii l-ar fi otrăvit cu droguri pe președintele Zelenski, ca să nu mai apuce al doilea mandat! La fel au procedat și cu Iușcenko, în 2004, când i-au pus dioxină în mâncare

4 COMENTARII

  1. Politistul trebuie condamnat la inchisoare CU EXECUTARE, pentru ca a incercat si incearca si acum sa induca in eroare pe anchetatori. Daca era sincer de la inceput poate se justifica o condamnare cu suspendare, asa cum se da deseori in astfel de cazuri. Chiar daca va fi condamnat cu suspendare, individul trebuie dat afara din politie, daca nu a fost dat afara pana acum.

  2. Este incredibil cine este avocatul partilor vatamate, nimeni altul decat Cuculis. Un avocat de televiziune care nu are rezultate notabile in instanta. Promovat intens la Latrina3 si CocinaTV a ajuns un fel de D-zeu al avocatilor, insa profesional este patetic. Drept dovada uitati-va la dosarul lui Malin Bot de la Timisoara. Cuculis este praf din punct de vedere al cunostintelor de procedura. Regretabil ca familia a apelat la asemenea frizer in drept. Isi va face reclama ca deobicei si isi va aloca merita. Asta era cel care afirma ca sobolanii lui Clotilde Armand i-au ros cablurile electrice de la motorul masinii in sectorul 2. Fabulos, nu-i asa?

  3. Părțile vătămate au dreptul să își aleagă orice avocat doresc. Este problema lor. Problema care interesează opinia publica este faptul că polițistul este protejat de autorități. Cine știe cine este polițistul cu grad mare si functie importanta din spatele unui simplu agent de poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here