Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

3
18014
George Simion - Călin Georgescu - Diana Șoșoacă

Marțea neagră pentru căpeteniile AUR: Parchetul General a deschis dosare penale pentru George Simion (copreședinte al partidului extremist) și pentru Călin Georgescu (propunerea de prim-ministru a AUR, căruia ar fi urmat să-i fie și președinte de onoare). Acestea se adaugă la dosarele penale care o vizează pe senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, intrată în Parlament tot pe listele AUR. Justiția îi încolțește pe infractorii AUR-iști, Biserica a luat mare distanță de ei.

Începând de marți, George Simion (35 de ani), liderul AUR, are un dosar penal în care e cercetat pentru ultraj și tulburarea ordinii publice. Parchetul General a anunțat, într-un comunicat, că s-a autosesizat după incidentele de luni, din Camera Deputaților, în care extremistul l-a apucat de ceafă pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, la care a răcnit amenințător, de la mică distanță.

Procurorii spun că au deschis dosarul penal urmărind articolele din presă și imaginile cu înregistrarea evenimentelor.

George Simion vocifera în sală, iar Virgil Popescu i-a întins o capcană, provocându-l. Liderul AUR și-a pierdut cumpătul când ministrul l-a trimis la Putin, să ieftinească gazul. Simion s-a dus la tribună, unde l-a apucat de ceafă pe vorbitor. Cei doi și-au strigat reciproc “ești un hoț!” și, respectiv, „ești un prost!”.

Conflictul s-a reluat după câteva zeci de secunde, când în scenă a apărut alt personaj agresiv de la AUR, deputatul Dan Tănasă. Acesta din urmă a luat foile pe care era scris discursul ministrului și l-a lovit cu ele peste față, apoi le-a aruncat pe jos, disprețuitor. În acest timp, George Simion continua cu invectivele. Ministrul l-a invitat pe agresor: „Hai, lovește-mă!”. Cel din urmă s-a abținut și s-a întors în sală.

Comunicatul Parchetului General

La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta.

„Păduchele” Dan Tănasă

Nu este prima agresiune a lui George Simion și parlamentarilor AUR. Dan Tănasă a fost și el protagonistul unor scene cu tentă interlopă. Astă-toamnă, mai mulți deputați AUR, printre care Dan Tănasă, l-au luat cu forța de la prezidiu pe liberalul Florin Roman. Altădată, Dan Tănasă – produs al Antenei 3 – a răcnit la un deputat USR, Silviu Dehelean: „Dispari de aici, păduche, nu auzi ce spun? Îţi ordon să dispari din faţa mea, sa faci paşi! Nu mai strica aerul! Dispari, băi, p[duche! Îţi ordon să dispari din faţa mea! Marş, mă, de aici! Râzi ca bou’. Măgarule! Papagalule! Te bag în p… mă-tii!”.

VIDEO: Monstrul Dan Tănasă în acțiune

Dosar penal și pentru Călin Georgescu, după ce i-a făcut „eroi” pe Zelea Codreanu și Ion Antonescu

Un dosar penal a fost deschis și pe numele lui Călin Georgescu (59 de ani), dubiosul personaj propus pentru funcția de prim-ministru, în decembrie 2020, la consultările de la Cotroceni, de partidul extremist AUR. Același individ a fost pomenit recent, de către copreședintele George Simion, pentru funcția de președinte de onoare al partidului.

Dosarul penal pe numele lui Călin Georgescu a fost deschis pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid și crime de război.

Procurorii s-au sesizat din oficiu, după ce Georgescu i-a lăudat la Antena 3 pe liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu și pe mareșalul fascist Ion Antonescu, responsabil pentru Holocaustul din România.

Dosarul penal a fost deschis în temeiul art. 5 din OUG 31/2002: ”Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”.

Georgescu a declarat, la 1 februarie, la Antena 3, că Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut ”și fapte bune”, dar și fapte pe care nu le poate comenta, dar ”pe care trebuie să le demonstreze istoricii”.

Anterior, Călin Georgescu îi nominalizase pe Corneliu Zelea Codreanu și pe Ion Antonescu în galeria „eroilor neamului românesc”.

VIDEO: Gafa sinucigașă a Prostului Solemn

Șoșoacă, încolțită cu „Opriți vaccinarea!” și cu sechestrarea echipei de la Rai Uno

Diana Iovanovici-Șoșoacă (46 de ani), aleasă în Senat pe listele AUR și apropiată din nou de acest partid în ultima vreme, a condus cete de asalt asupra unor centre de vaccinare, agresând verbal și intimidând cadre medicale. După o asemenea acțiune la Răchițeni, județul Iași, derulată în septembrie 2021, unde Șoșoacă răcnea la personalul medical „Opriți vaccinarea! E cea mai mare crimă care se face!”, Senatoarea Urlătoare s-a ales cu dosar penal pentru comunicarea de informaţii false.

Inițial, de dosar s-au ocupat procurori de la Parchetul General, cu încadrarea tulburarea liniştii şi ordinii publice, dar aceștia l-au „pasat” către DIICOT, care a schimbat încadrarea faptelor în comunicarea de informaţii false.

Dosarul a fost deschis după ce Direcția de Sănătate OPublică (DSP) Iaşi a depus o plângere la Poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ulterior, plângerea a ajuns la Parchetul General, iar de acolo la DIICOT.

Un alt dosar care acum e in rem (pe faptă), dar care duce spre senatoarea Șoșoacă, este cel deschis după ce aceasta și soțul ei, Silvestru Șoșoacă, au sechestrat și lovit o echipă de jurnaliști de la Rai Uno, inclusiv pe o vedetă a postului, Lucia Goracci. Silvestru Șoșoacă a fost cercetat sub control judiciar timp de 60 de zile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

* VIDEO. Golănie AUR-istă în Parlament: George Simion l-a agresat fizic pe ministrul Virgil Popescu chiar la tribună, iar Dan Tănasă i-a dat cu foile peste față. Ședința a fost suspendată

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

* Înfrânt cu 14-11 la vot, Cioloș demisionează din fruntea USR. El va încerca să obțină majoritatea în Biroul Național la Congresul extraordinar al partidului

* Încă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33 de milioane de euro către turcii de la Otokar! Aceștia puteau să blocheze conturile Primăriei în orice moment

* Lui Gâdea i s-a înfundat cu noua conducere a TVR: nu mai poate folosi televiziunea de stat ca pe o anexă a Antenei 3! Furtul și intoxicarea duc la procese în justiție și plângeri la CNA

* Statul român ar putea suporta despăgubirile în dosarul Mario Iorgulescu. Ce spun rudele tânărului ucis în accidentul rutier

* Viorel Lis a rămas fără super-pensia de revoluționar, chiar dacă s-a milogit în instanță să i-o lase. S-a plâns că și-a tot pierdut cunoștința timp de trei luni

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (81) / Diversiunile de la Târgoviște

* Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

3 COMENTARII

  1. De acord cu cele 3 dosare. Dar despre genocidul actual nu e niciun politruc vinovat? Despre adulația pentru ruși unui clovn ca D. Puric, un dosar ceva? N-am auzit. Dar despre inducerea în eroare a populației, dna dr. M. Pop niciun dosar? Dar autorilor invitațiilor la A3? Nimic. Cu jumătăți de măsură nu vom ajunge la nimic bun. Sau vom continua să avem bandiți ascunși în lumea largă. 🤕
    Fără autorități ferme nu vor reuși să stârpim blestemul hoției ce bântuie țara de 32 ani.

  2. Asa se întâmplă când începi sa superi mai sus! Dl Ciolacu… nu e la munca, oare și-a luat banii pe ziua absenta? Eu zic ca da! Bineînțeles ca, comenzile politice nu lipsesc, hai cu dosarele sa le închidem gura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here