marți, februarie 27, 2024
AcasăMainÎncă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33...

Încă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33 de milioane de euro către turcii de la Otokar! Aceștia puteau să blocheze conturile Primăriei în orice moment

-

Printre multele „bombe cu ceas” plasate de fosta primăriță a Capitalei, Gabriela Firea (PSD), sub scaunul succesorului său, Nicușor Dan, se numără și o datorie de 165 de milioane de lei (circa 33,6 milioane de euro) către turcii de la Otokar. Așadar, autobuzele cu care se lăuda Firea, prezentându-le ca pe o mare realizare a mandatului său, nu doar că erau de proastă calitate, dar nici măcar nu au fost plătite!

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat vineri seară, pe Facebook, că a semnat un acord de eşalonare a datoriei pe care Primăria Generală o are către societatea Otokar, respectiv 165 de milioane de lei. Banii vor fi plătiţi în 36 de rate lunare.

Nicușor Dan spune că turcii „ar fi putut să blocheze conturile Primăriei în orice moment” și le mulțumește că nu au făcut-o, acceptând eșalonarea pe 3 ani a datoriei.

Anunțul lui Nicușor Dan

„Am rezolvat azi una dintre bombele lăsate de fosta administrație a Capitalei. Gabriela Firea a cumpărat autobuzele Otokar, însă din anul 2019 nu a mai plătit nimic. A rămas un rest de plată de 165 de milioane de lei.

- Advertisement -

După luni întregi de discuții, am semnat astăzi o eșalonare pe 3 ani a datoriei către Otokar, pe care urmează să o plătim în 36 de rate lunare. Degrevăm astfel bugetul de o datorie curentă importantă, care ne-ar fi creat mari dificultăți. Otokar, la rândul său, a cesionat creanța către Unicredit, către care vom plăti ratele lunare.

Mulțumesc consilierilor generali din majoritate care m-au mandatat în ultima ședință de consiliu să semnez tranzacția. Mulțumesc Otokar și Unicredit pentru tot efortul din aceste luni și în special Otokar, care ar fi putut să blocheze conturile Primăriei în orice moment, dar nu a făcut-o.”

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/487960519347034

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

Vîntu îl face praf pe Călin Georgescu: “Dobitocul ăla nu are cunoştinţe elementare”

* Scandal uriaș în USR. Cioloș amenință cu demisia și cu reînființarea PLUS, Barna îi răspunde dur: „Să arunci partidul în aer acum e iresponsabil“

Orban către Cîțu: „Băi, nesimțitule!”. În ședința solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea României la UE, Cîțu le-a dat cuvântul Dianei Șoșoacă și la 3 AUR-iști, nu și lui Orban

Arșinel era director deși lua pensie de handicap de gradul 2, care presupune „pierderea totală a capacității de muncă”!

Aristotel Căncescu – 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru corupție. Sentință definitivă, fostul baron liberal e deja în arest

Încă o condamnare pentru Mazăre și Strutinsky: câte 5 ani pentru fapte de corupție. Au de plătit și aproape 7 milioane de lei

Prostie bubuitoare: PNL-ista Violeta Vijulie crede că, la 95 de ani, regina Marii Britanii bea zilnic 5-6 „cupe de vin românesc”, care are „energii pozitive nemaiîntâlnite”, datorită „solului binecuvântat”! Prințul Charles a învățat-o să tragă la măsea!!!

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (79) / „Iliescu şi Militaru or să ne termine!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -