duminică, aprilie 21, 2024
AcasăLumeaUn general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze...

Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

-

Generalul-colonel Leonid Ivașov (78 de ani), președintele Adunării Ofițerilor Ruși, îl face praf pe dictatorul Vladimir Putin, într-o scrisoare publicată pe site-ul oficial al asociației.

„Noi, ofițerii Rusiei, îi cerem președintelui Federației Ruse să renunțe la politica criminală de provocare a unui război, în care Federația Rusă se va găsi singură împotriva forțelor unite ale Occidentului, să creeze condițiile pentru transpunerea în practică a art. 3 din Constituția Federației Ruse (imposibilitatea uzurpării puterii – n. red.) și să-și dea demisia”, se arată în comunicatul apărut la data de 31 ianuarie pe ooc.su.

Acest demers neașteptat a venit la doar două zile distanță de la petiția anti-război semnată de numeroși intelectuali ruși și susținută de postul de radio Ecoul Moscovei.

Kremlinul a trimis tancuri și trupe la granița cu Ucraina doar pentru a evita o revoltă a rușilor

Leonid Ivașov dezvăluie și adevăratul motiv al unei invazii rusești în Ucraina. N-ar fi unul legat de extinderea NATO și a Uniunii Europene spre Est. E vorba de o „criză sistemică” din țara sa.

- Advertisement -

„În opinia noastră, conducerea țării, realizând că nu este capabilă să scoată țara din criza sistemică – iar acest lucru poate duce la o revoltă a poporului și la o schimbare a puterii în țară -, cu sprijinul oligarhiei, al oficialilor corupți, prin ademenirea mass-media și a forțelor de securitate, a decis să activeze linia politică pentru distrugerea definitivă a statului rus și exterminarea populației indigene a țării. Iar războiul este acel mijloc care va rezolva această problemă, cu scopul de a-și păstra pentru o vreme puterea antinațională și pentru a păstra bogăția furată de la popor. Nu putem sugera nicio altă explicație”.

Vă prezentăm principalele idei enunțate de generalul-colonelul Ivașov, care este lector la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse și la Universitatea Lingvistică de Stat din Moscova. De asemenea, el conduce Academia de Probleme Geopolitice, fiind fost șef al departamentului principal de cooperare militară internațională din cadrul Ministerului rus al Apărării.

„Amenințarea la adresa Federației Ruse este de natură internă, emanată din modelul de stat, calitatea puterii și starea societății. În această stare, nicio țară nu trăiește mult”

Degradare demografică. „Toate zonele vitale, inclusiv demografia, se degradează în mod constant, iar rata de dispariție a populației bate recordurile mondiale. Degradarea este de natură sistemică. În orice sistem complex, distrugerea unuia dintre elemente poate duce la prăbușirea întregului sistem.”

- Advertisement -

Model de stat păgubos. „Prăbușirea demografică este principala amenințare la adresa Federației Ruse. Dar aceasta este o amenințare de natură internă, emanată din modelul de stat, calitatea puterii și starea societății. Iar motivele formării sale sunt interne: neviabilitatea modelului de stat, incapacitatea completă și lipsa de profesionalism a sistemului de putere și administrație, pasivitatea și dezorganizarea societății. În această stare, nicio țară nu trăiește mult.”

Crede mai mult în NATO decât în Putin. „În ceea ce privește amenințările externe, acestea sunt cu siguranță prezente. Dar, conform evaluării noastre de experți, acestea nu sunt în prezent critice, amenințând direct existența statalității ruse, interesele sale vitale. În general, stabilitatea strategică este menținută, armele nucleare sunt sub control de încredere, forțele NATO nu se formează și nu manifestă activitate amenințătoare.”

Cu toate acestea, Ivașov rămâne un oponent al expansiunii NATO spre est și un susținător al întăririi altor organizații internaționale.

„Utilizarea forței militare împotriva Ucrainei îi va face pe ruși și ucraineni dușmani de moarte pentru totdeauna”

Sprijină independența Ucrainei. „Situația care se ridică în jurul Ucrainei este, în primul rând, artificială, de natură mercenară pentru unele forțe interne, inclusiv pentru Federația Rusă. Ca urmare a prăbușirii URSS, în care Rusia (Elțîn) a avut un rol decisiv, Ucraina a devenit stat independent, membru al ONU și, în conformitate cu art. 51 din Carta ONU, are dreptul la apărare individuală și colectivă.”

Eșecul în politica externă. „Achiziția Crimeei și a Sevastopolului de către Rusia și nerecunoașterea lor de către comunitatea internațională (și, prin urmare, numărul covârșitor de state din lume le consideră încă aparținând Ucrainei) arată în mod convingător eșecul politicii externe a Rusiei și neatractivitatea domestică. Încercările de a «iubi» Federația Rusă și conducerea acesteia printr-un ultimatum și amenințările cu utilizarea forței sunt lipsite de sens și extrem de periculoase.”

De ce nu e nevoie de o invazie. „Utilizarea forței militare împotriva Ucrainei, în primul rând, va pune sub semnul întrebării existența Rusiei în sine ca stat; în al doilea rând, îi va face pe ruși și ucraineni dușmani de moarte pentru totdeauna. În al treilea rând, vor exista mii (zeci de mii) de băieți tineri și sănătoși care vor muri de o parte și de cealaltă, ceea ce va afecta cu siguranță situația demografică viitoare din țările noastre aflate pe moarte.”

„Două armate de câmp turcești și o flotă vor primi ordin să „elibereze” Crimeea și, eventual, să invadeze Caucazul”

Al treilea război mondial. „Pe câmpul de luptă, dacă se va întâmpla acest lucru, trupele ruse se vor confrunta nu numai cu militari ucraineni, printre care vor fi mulți ruși, ci și cu personal și echipamente militare din multe țări NATO, iar statele membre ale alianței vor fi obligate să declare război împotriva Rusiei. Președintele Republicii Turcia, R. Erdogan, a declarat clar alături de cine va lupta Turcia. Și se poate presupune că două armate de câmp turcești și o flotă vor primi ordin să «elibereze» Crimeea și Sevastopolul și, eventual, să invadeze Caucazul.”

Previziuni sumbre pentru ruși. „Rusia va fi inclusă cu siguranță în categoria țărilor care amenință pacea și securitatea internațională, va fi supusă celor mai grele sancțiuni, se va transforma într-un paria al comunității mondiale și, probabil, va fi lipsită de statutul de stat independent.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rușii l-ar fi otrăvit cu droguri pe președintele Zelenski, ca să nu mai apuce al doilea mandat! La fel au procedat și cu Iușcenko, în 2004, când i-au pus dioxină în mâncare

* Înfrânt cu 14-11 la vot, Cioloș demisionează din fruntea USR. El va încerca să obțină majoritatea în Biroul Național la Congresul extraordinar al partidului

* Atac violent al PSD la Iohannis: Corlățean blochează numirea a 12 ambasadori

* Încă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33 de milioane de euro către turcii de la Otokar! Aceștia puteau să blocheze conturile Primăriei în orice moment

* Lui Gâdea i s-a înfundat cu noua conducere a TVR: nu mai poate folosi televiziunea de stat ca pe o anexă a Antenei 3! Furtul și intoxicarea duc la procese în justiție și plângeri la CNA

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

Vîntu îl face praf pe Călin Georgescu: “Dobitocul ăla nu are cunoştinţe elementare”

Orban către Cîțu: „Băi, nesimțitule!”. În ședința solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea României la UE, Cîțu le-a dat cuvântul Dianei Șoșoacă și la 3 AUR-iști, nu și lui Orban

* Viorel Lis a rămas fără super-pensia de revoluționar, chiar dacă s-a milogit în instanță să i-o lase. S-a plâns că și-a tot pierdut cunoștința timp de trei luni

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (81) / Diversiunile de la Târgoviște

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -