Familiile fetelor călcate cu mașina de polițist pe trecerea de pietoni cer despăgubiri de 7 milioane de euro!

0
2512
Cele două fete au văzut mașina poliției, dar au crezut că au timp să treacă dacă se grăbesc, nedându-și seama că agentul merge cu viteză nebună. Martorii accidentului spun că polițistul a accelerat permanent, fără să încerce vreo clipă să frâneze sau să evite impactul

Familiile celor două fete călcate cu mașina pe trecerea de pietoni de un polițist cer despăgubiri totale de 7 milioane de euro, anunță avocatul Adrian Cuculis. În acest timp, criminalul, care a omorât-o pe Raisa și i-a fracturat oasele Marinei (ambele de 13 ani), refuză să dea declarații procurorilor deoarece se simte afectat emoțional.

Familia Raisei, fata ucisă de polițist și despre care martorii afirmă că acesta ar fi verificat-o cu vârful piciorului dacă mai trăiește, cere 6 milioane de euro despăgubiri.
Familia Marinei, a doua fată lovită, dar care a scăpat cu viață, fiind însă internată în spital, cere despăgubiri de 1 milion de euro.

Avocatul Cuculis spune însă că speța este deosebit de încurcată: “În primul rând, să stabilim ceea ce se întâmplă cu acestă sumă de 6 milioane de euro. De ce a fost solicitată: pentru că este vorba despre pragul maximal în cazul despăgubirii pe care o poate suporta o asigurare RCA. În dosarul cauzei nu există nici asigurarea mașinii, nici talonul mașinii şi nici faptul că polițistul ar fi avut sau nu ar fi avut permis de Marea Britanie, lucru care mă îngrijorează în momentul acesta. Cert este că dacă asigurătorul va fi obligat să plătească suma respectivă să vedem ca nu cumva să nu fie chiar asigurătorul care acum este în faliment. Cert este că vor fi mai multe răspunderi civile. Vorbim despre maşina polițistului care are un RCA, vorbim despre Administraţia Străzilor Municipiului Bucureşti şi, în opinia mea, trebuie să răspundă şi Direcția Generală a Poliţiei Române pentru că se afla în subordine acest poliţist care conducea o autospecială a Poliţiei. Mai mult, polițistul nu are trecut salariul în declarația de avere“.

Până acum, anchetatorii au încercat deja de două ori să-l audieze pe polițistul care le-a călcat pe fete cu mașina pe trecerea de pietoni, dar n-au reușit acest lucru. Tot avocatul Cuculis afirmă că agentul a invocat starea emoțională în care se află și care nu-i permite să discute cu procurorii.

Polițistul a fost pus în libertate, Poliția se încurcă în declarații și ezită să lămurească situația acestuia

Polițistul a fost pus în libertate de instanța de judecată și are control judiciar 60 de zile. Martorii prezenți la accidentul produs joia trecută, pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1, București, afirmă că echipajele de poliție venite la fața locului ar fi încercat să mușamalizeze cazul și să modifice probele, pentru a-l scăpa pe făptaș.

Parțial, aceste suspiciuni au fost confirmate aproape imediat. Comunicatul oficial al Poliției, dat în aceeași seară, pretindea că agentul – care le-a lovit pe fete pe trecerea de pietoni în principal pentru că avea viteză foarte mare (peste 80 km/oră într-o zonă unde e permis să se circule cu 30 km/oră) și nu a avut timp să le vadă – s-ar fi aflat într-o misiune.

A doua zi însă, procurorii au dat la rându-le un comunicat în care au infirmat această versiune, afirmând că polițistul nu se afla în nicio misiune. Pe surse, s-a aflat că agentul se grăbea așa tare, de fapt, să își ia de mâncare!

Multe alte detalii care incriminează în primul rând Poliția ca instituție s-au aflat mai apoi. Polițistul era angajat „din sursă externă”, adică n-avea niciun fel de pregătire specifică. Mai mult, carnetul său de conducere fusese eliberat în Marea Britanie (unde se circulă invers față de România). Nu se știe dacă avea sau nu voie să conducă autospeciala Poliției – instituția n-a lămurit acest lucru până acum.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă e plagiată grosolan! Ca să nu fie prins, generalul „doctor” a furat textele din surse tipărite, nu online

* Experții PSD la treabă: România va aduce noile antivirale împotriva Covid la primăvară, după ce ieșim din valul 5 și, posibil, din pandemie!

* „Rusia va pierde războiul din Ucraina! Soldații săi vor fi vânați unul după altul, cu ură și sânge rece, de trupe speciale, într-un război de gherilă sângeros. Invazia va grăbi sfârșitul regimului lui Putin

* Șoșoacă a descoperit că ar fi rudă cu Djokovici! Strămoșii celor doi s-ar fi luptat eroic cu turcii, în 1389, la Câmpia Mierlei!

* Simion se crede deja Zelea Codreanu: „Dacă mă omoară pe mine, să vă duceţi şi voi atunci după ei!“

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (65) / Oameni necăjiți

* Start în forță pentru tenismenele române la Australian Open: 5 din 6 s-au calificat în turul 2. Salt de la 57.164 la 112.382 de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here