luni, martie 4, 2024
AcasăMainMinciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care...

Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

-

Apar detalii incredibile ale incidentului de la Madrid, unde co-președintele AUR, George Simion, a fost dat afară de la Conferința suvernaiștilor europeni, organizată în weekendul trecut. Impostorul Simion a avut parte de acest tratament deoarece nu a fost invitat la eveniment. O investigație realizată de Dan Tapalagă pentru G4Media.ro arată minciunile incredibile pe care le-a lansat liderul AUR, prin Twitter, minciuni care i-au oripilat până și pe controversații lideri suveraniști, un fel proscriși ai Europei.

Reprezentanții VOX, partd de extrema dreaptă din Spania, care a organizat Conferința de la Hotelul VP Plaza España Design din Madrid, s-au declarați ”șocați” de comportamentul lui George Simion. Liderul AUR este acuzat că a mințit într-o serie de postări pe Twitter în care a susținut că reprezintă România, alături de PNȚCD, la summit-ul suveraniștilor.

Prins cu cioara vopsită, ce face Simion? Minte o dată în plus! În ciuda evidenței, el neagă că a fost dat afară de la Conferință. Mai mult, susține că era cazat la hotelul unde se ținea Conferința și că a avut mai multe întâlniri cu liderii polonezi (de la PiS) și spanioli (de la VOX). Pentru postările sale mincinoase de pe Twitter, George Simion dă vina pe alții: cică nu le-a scris el, ci echipa sa!

Într-o serie de postări pe Twitter, George Simion a susținut că reprezintă România la Conferința suveraniștilor de la Madrid, alături de PNȚCD, însă afirmațiile sale au fost vehement dezmințite de organizatori.

- Advertisement -

To ce-a reușit Simion a fost să facă o poză cu unul dintre liderii VOX, europarlamentarul Jorge Buxadé, dar în sala unde se desfășura Conferința, ci în holul Hotelului VP Plaza España Design. Liderul AUR a postat fotografia sâmbătă, 29 ianuarie, pe Twitter, cu următorul mesaj: ”Îl felicit pe amicul meu Jorge Buxadé și partidul VOX pentru organizarea summit-ului de la Madrid. Am semnat declarația comună pentru viitorul Europei ca o uniune de națiuni suverane. Sper să ne întâlnim din nou la București la jumătatea lui februarie”.

- Advertisement -

Simion a mințit că e secretarul lui Pavelescu de la PNȚCD!

Încă o șarlatanie ordinară: George Simion ar fi reușit să intre în hotelul unde s-a organizat Conferința suveraniștilor pretinzând că este secretarul reprezentantului PNȚCD, Aurelian Pavelescu!

Organizatorii spanioli au comunicat că n-a fost invitată nicio persoană cu numele de Simion, astfel că forțele de ordine l-au dat afară de la summit-ul suveraniștilor.

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a confirmat pentru G4Media.ro: ”Da, am fost întrebat dacă George Simion este sau nu în delegația noastră”. Pavelescu susține că Simion nu a intrat împreună cu el la Conferință și că nu știe cum s-a întâmplat acest lucru, deoarece co-președintele AUR nu figura pe lista PNȚCD, trimisă în avans organizatorilor.

Văzând că nu-i merge șmecheria, George Simion a schimat tactica. El a devenit mielușel, milogindu-se pe lângă organizatori pentru a-și rezolva, totuși, problema. Simion a insistat să primească o invitație la Conferință, însă reprezentanții VOX i-au transmis că acest lucru e posibil doar dacă toți membrii grupului conservator sunt de acord. Or, Fidesz (partidul lui Viktor Orban, la care George Simion se închina ca la icoană) s-ar fi opus participării AUR, din cauza ieșirilor anti-maghiare ale unor reprezentanți AUR, în special deputatul Dan Tănasă.

Adam Samu Balasz, șeful secretariatului FIDESZ pe probleme internaționale: ”Cei de la AUR n-au fost invitați la Conferința de la Madris și, în consecință, nu au semnat declarația”.

Și Jorge Buxadé, europarlamentar VOX, a negat, într-un interviu pentru publicația maghiară Magyar Hyrlap, că George Simion ar fi fost invitat la Madrid, precizând că singurul partid românesc invitat la conferință a fost PNȚCD. ”În legătură cu întâlnirea de la Madrid, mai multe organe de presă au scris că a fost prezent și co-președintele AUR, George Simion, care a anunțat el însuși acest fapt pe Twitter. Politicianul chiar s-a deplasat la întâlnirea de la Madrid, dar singurul partid românesc invitat la conferință a fost PNȚCD, a cărui delegație a și participat la eveniment, prin Aurelian Pavelescu”.

Aceleași precizări le-a făcut europarlamentarul VOX și după ce George Simion a postat, sâmbătă, mai multe tweet-uri în care susținea că reprezintă România la summit-ul suveraniștilor. Tot sâmbătă, Buxade a precizat, pe Twitter, că doar PNȚCD reprezintă România la Conferința de la Madrid.

Partid de extremă dreapta, VOX este a treia forță politică din Parlamentul spaniol, după Partidul Socialist (PSOE), de stânga, și Partidul Popular (PP), de centru-dreapta.

Jorge Buxadé a adăugat și o fotografie, care confirmă lista participanților la Conferința de la Madrid a suveraniștilor europeni. Aurelian Pavelescu (PNȚCD) e primul din stânga, pe primul rând, lângă Marine Le Pen și aproape de Vktor Orban. George Simion nu e nicăieri.

Interviul în care Dan Tăpălagă îl zdrobește pe mitomanul George Simion

Dan Tăpălagă: Purtătorul de cuvânt al VOX, Alonso de Mendoza, ne-a confirmat că ați fost dat afară de la Conferința de la Madrid, deoarece nu ați fost invitat. Cine v-a dat afară și în ce circumstanțe?

George Simion: Nimeni! Nu am participat la acea Conferință. Am avut întâlniri cu cei de la VOX, cu cei de la Fratelli d’Italia, cu cei de la PiS.

Tăpălagă: Ați avut întâlniri?

Simion: Da. Nu am participat la Conferință și nu am spus niciunde, cum citează cel de la Tomis News că aș fi participat la Conferință.

Tăpălagă: Păi, haideți să vă spun eu unde ați spus că participați la Conferință. Chiar pe contul dumneavoastră de Twitter, pe data de 29 ianuarie. Vă citez: „Îl felicit pe prietenul meu Jorge Buxadé pentru organizarea summit-ului de la Madrid. Am semnat declarația comună pentru viitorul Europei ca state suverane. Sper să ne întâlnim din nou în București la jumătatea lunii februarie”.

Simion: Păi, și unde am zis, domnule Tăpălagă?

Tăpălagă: Cum ați semnat declarația comună dacă nu ați participat?

Simion: Am semnat-o cum am semnat-o și pe cea de la Varșovia, ca partid care nu are europarlamentari. Și la Varșovia, și la Madrid au participat partidele cu europarlamentari.

Tăpălagă: Dumneavoastră ați susținut în altă postare că reprezentați România la summit, împreună cu domnul Pavelescu. Cu subiect și predicat.

Simion: (Pauză) Am înțeles. Ca partid europarlamentar, doar PNȚCD-ul…

Tăpălagă: Da, dar nu ați spus asta în postările dumneavoastră pe Twitter. Ați spus că participați și rep…

Simion: Postările de pe Twitter sunt limitate la un număr de caractere. Am fost..

Tăpălagă: De la ce? Cum? Mă scuzați, cum ați spus?

Simion: Postările de pe Twitter sunt restricționate la un număr de caractere.

Tăpălagă: Și ce legătură are numărul de caractere cu o minciună pe care o ziceți acolo?

Simon: (Pauză) Eu nu cred, domnule Tăpălagă, că am spus nicio minciună. O să vă trimit link cu ce am făcut eu la Madrid…

Tăpălagă: Link-urile de la postări le am și eu, și dumneavoastră spuneți că reprezentați…

Simion: Eu am avut o întâlnire cu români acolo…

Tăpălagă: Stați puțin, să o lămurim. Lăsați întâlnirile cu români! Spuneți că reprezentați România la summit împreună cu domnul Pavelescu. Asta e una. O spuneți cu subiect și predicat. Și doi: spuneți că ați semnat declarația. Adică, din toate postările de pe Twitter se înțelege că participați la summit. Mai mult, anunțați înainte de summit că mergeți să participați la summit, că sunteți în avion în drum spre summit.

Simion: Sunt în avion să mă întâlnesc cu români și am avut întâlniri bilaterale pe care vă rog să le confirmați, cu următorii: cu domnul Buxadé de la… ăăă… din Spania, de la VOX; cu un domn Francesco Sommo de la Fratelli d’Italia, o să vă trimit exact numele, și cu un europarlamentar PiS, cu profesorul Dembiński, dar, la fel, o să vă dau un nume.

Tăpălagă: Deci, cu domnul Buxadé am verificat, iar purtătorul lui de cuvânt, domnul Alonso de Mendoza, ne-a spus, în citat: „Este corectă informația că domnul Simion a fost scos afară de forțele de ordine pentru că nu a fost invitat. Nu a primit nici o invitație. Nu suntem deloc mulțumiți cu această situație. Nu este adevărat nici că a semnat declarația comună. Suntem șocați de aceste informații. Este prima dată când se întâmplă așa ceva în istoria noastră politică”. Vă rog.

Simion: Eu o să vă trimit numărul domnului Buxadé să vă relateze despre întâlnirea noastră. Stă mai bine să aveți informații de la domnul Buxadé…

Tăpălagă: Am lămurit-o cu domnul Buxadé. Ați avut o întâlnire pe holul hotelului înainte ca domnul Buxadé să meargă la cină și ați făcut o poză pe care ați postat-o pe Twitter. După această poză postată, domnul Buxadé a precizat că singurul partid care a participat a fost PNȚCD, nu și dumneavoastră.

Simion: Asta vă spun și eu, și vă pot confirma.

Tăpălagă: Păi da, dar…

Simion: Singurul partid care a participat la acest summit a fost PNȚCD.

Tăpălagă: Da, dar tot domnul Buxadé ne-a confirmat, prin purtătorul de cuvânt, că ați fost dat afară din conferință.

Simion: Nu este. Nu, nu cred că v-a confirmat domnul Buxadé, poate purtătorul lui de cuvânt.

Tăpălagă: Păi da, purtătorul lui de cuvânt.

Simion: Nu. O să vă dau numărul de telefon al domnului Buxadé și o să stabiliți cu dumnealui chestiunea asta. Vă rog, pentru acuratețe.

Tăpălagă: Totuși, întrebarea este: cum ați intrat la Conferința suveraniștilor din moment ce nu ați fost invitat?

Simion: Nu am participat la nici o Conferință, domnu’ Tăpălagă.

Tăpălagă: Ba da. Avem mai multe surse care ne confirmă că ați intrat la Conferință. Că nu ați participat, asta e clar, că nu ați fost invitat, dar de intrat ați intrat și ați fost dat afară.

Simion: Nu, nu am intrat, domnu’ Tăpălagă.

Tăpălagă: Ba da, ați intrat. Ați fost acolo. Cum să nu? Dar dumneavoastră ați spus pe Twitter că ați fost acolo.

Simion: Am avut trei întâlniri bilaterale.

Tăpălagă: Dar pe Twitter ați spus că reprezentați România la conferință. Nici vorbă de întâlniri trilaterale sau bilaterale, cum le-ați zis. (Pauză) Ați mințit!

Simion: (Pauză) Nu am mințit, domnu’ Tăpălagă. Așa considerați dumneavoastră. Păi, dumneavoastră ne faceți și partid extremist…

Tăpălagă: Nu, nu. Vă citez din nou. Lăsați-o, că nu are legătură cu partidul extremist. Vă citez din nou…

Simion: Așa au formulat cei care se ocupă de Twitter-ul meu, dar eu v-am zis ce am făcut acolo, v-am zis că nu am susținut niciunde. Este și normal să nu fi participat la acest eveniment.

Tăpălagă: Ultima întrebare este dacă e adevărat că ați intrat pretinzând că sunteți secretarul reprezentantului PNȚCD.

Simion: (Pauză) Nu.

Tăpălagă: Nu e adevărat? Dar cum ați intrat în hotel, că nu înțeleg. Dacă nu erați invitat, totuși cum ați aterizat acolo, că nu puteați intra dacă nu erați invitat.

Simion: Cum am intrat în hotel? (Pauză) Ce, domnul Tăpălagă? Care e ideea? Nu poți să intri într-un hotel?

Tăpălagă: Unde are loc o conferință internațională unde participă premieri, 100% nu.

Simion: (Pauză) Eu vă spun că puteți și nu a fost nici o problemă.

Tăpălagă: Eventual dacă faceți ca dumneavoastră, pretinzând că sunteți altcineva și că sunteți invitat.

Simion: Nu, în nici un caz. În nici un caz! Eu am fost cazat la acel hotel și am avut mai multe întâlniri în marja evenimentului. Nu aveam ce căuta la evenimentul propriu-zis, pentru că nu avem europarlamentari.

Tăpălagă: La ce hotel ați fost cazat?

Simion: La VP Plaza España Design.

Tăpălagă: Așa, și evenimentul ăsta la ce hotel avea loc?

Simion: La VP Plaza España Design.

Tăpălagă: Deci, ați fost cazat în același hotel în care se ținea evenimentul.

Simion: Sigur că da.

Tăpălagă: Și ați fost scos afară…

Simion: Nu, nu am primit nici o interdicție, nu am plătit nici o amendă. Lucrurile astea se verifică…

Tăpălagă: Dar eu nu am spus nimic de amendă. Nu știu de unde scoateți dumneavoastră cu amenda.

Simion: Ba știți de unde, știți de unde.

Tăpălagă: Nu știu, domnule Simion, eu nu am zis nimic de o amendă.

Simion: (Pauză) Mda.

Tăpălagă: Deci, deși spuneți pe Twitter că reprezentați România la summit, acum ziceți că nu ați fost acolo.

Simion: Asta am zis și la Europa Liberă și vă rog să mă citați exact. Acum două zile am dat aceeași declarație pentru Europa Liberă, pe care v-o indic, și asta am spus și jurnaliștilor spanioli care mi-au luat interviu.

Tăpălagă: Da, dar lor nu le-ați spus și că pe Twitter ați scris cu totul altceva. Și vă citez „scurtele” postări pe Twitter.

Simion: Pe Twitter nu scrie că am participat.

Tăpălagă: Ba da, scrie că reprezentanți România la summit împreună cu domnul Pavelescu.

Simion: Da, vrea să mă… cu domnul Pavelescu am fost acolo, inclusiv la întâlnirea cu românii, și vreau să mă citați exact. O să văd ce a scris echipa mea de pe Twitter, că vă dați seama că am conturi pe toate rețelele de socializare și nu…

Tăpălagă: Dar ăștia publică de capul lor, așa? Vă pun în gură chestii pe care nu le-ați făcut?

Simion: Da, da. Și lista aia pe care ziceți voi că era neagră – tot ei au postat.

Tăpălagă: Am înțeles. Deci, de acum tot ce vedem pe Twitter-ul și pe Facebook-ul dumneavoastră nu sunt, de fapt, postările dumneavoastră. Putem spune asta – „această postare nu este a domnului Simion”.

Simion: (Pauză) Ăăăăă, nu integral, trebuie să verificați cu mine. Trebuie să mă sunați cum m-ați sunat acum.

Tăpălagă: Deci, toate astea pe care le vedem… de fapt nu sunt ale dumneavoastră?

Simion: Da. Am o echipă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

George Simion a fost luat pe sus de jandarmii spanioli, amendat cu 3.000 de euro și aruncat în stradă, după ce a încercat să intre cu forța la Conferința suveraniștilor europeni

* Și Pavelescu e acuzat, de noua conducere a PNȚCD, că a participat prin impostură la Conferința suveraniștilor europeni!

* Vîntu îl face praf pe Călin Georgescu: “Dobitocul ăla nu are cunoştinţe elementare”

Orban către Cîțu: „Băi, nesimțitule!”. În ședința solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea României la UE, Cîțu le-a dat cuvântul Dianei Șoșoacă și la 3 AUR-iști, nu și lui Orban

Cioloș și-a plasat omul în conducerea Senatului cu ajutorul PSD și al PNL, împotriva deciziei conducerii USR! „Ciprian Bucur îi căra geanta lui Bogdan Ciucă”, omul lui Dan Voiculescu și coautor la „Marțea neagră”

* Arșinel era director deși lua pensie de handicap de gradul 2, care presupune „pierderea totală a capacității de muncă”!

Aristotel Căncescu – 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru corupție. Sentință definitivă, fostul baron liberal e deja în arest

Încă o condamnare pentru Mazăre și Strutinsky: câte 5 ani pentru fapte de corupție. Au de plătit și aproape 7 milioane de lei

Prostie bubuitoare: PNL-ista Violeta Vijulie crede că, la 95 de ani, regina Marii Britanii bea zilnic 5-6 „cupe de vin românesc”, care are „energii pozitive nemaiîntâlnite”, datorită „solului binecuvântat”! Prințul Charles a învățat-o să tragă la măsea!!!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (79) / „Iliescu şi Militaru or să ne termine!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -