Viorel Lis a rămas fără super-pensia de revoluționar, chiar dacă s-a milogit în instanță să i-o lase. S-a plâns că și-a tot pierdut cunoștința timp de trei luni

0
13312
Viorel Lis

Viorel Lis (77 de ani) a pierdut definitiv dreptul procesul prin care solicita să primească în continuare indemnizația de revoluționar de cel puțin 2.600 de lei pe lună, ca pensionar. Din 2005, ca un impostor desăvârșit, el a încasat permanent această „pomană” de la stat, dar la preschimbarea certificatelor n-a reușit să obțină statutul de ”revoluționar cu rol determinant”. A făcut plângere în instanță, sperând să-și recapete privilegiul, dar a pierdut procesul, pentru că a depus acțiunea prea târziu. Așa că a rămas „doar” cu o indemnizație de 1.000 de lei, corespunzătoare statutului de „revoluționar-luptător al Revoluției Române”, pe care-l are în continuare. 

Viorel Lis, fost primar al Bucureștiului, a pierdut orice speranță de a-și recăpăta „pensia de revoluționar cu rol determinant”, șmecheria care-i aducea un venit lunar consistent, așa cum continuă să lea ducă unor Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Alexandru Arșinel etc. Caraghiosul personaj vaîncasa, totuși, „pensia minimă de revoluționar”, de 1.000 de lei pe lună, care se adaugă celei ocupaționale, de 3.500 de lei.

Recent, Curtea de Apel București a respins recursul lui Viorel Lis în procesul cu Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist din România în perioada 1945-1949. Decizia este definitivă.

Pierdere de cunoștință, pierdere de privilegiu!

Viorel Lis a încercat să convingă instanța că s-a aflat în imposibilitatea de a formula o cerere către Secretariat în termenul prevăzut de lege, adică 90 de zile, din cauza unor grave afecțiuni medicale. El a prezentat acte medicale care atestă faptul că a fost diagnosticat cu pierderi de cunoștință, ”în mod repetat, fiind luat în evidență neurologică, aflându-se permanent sub observație și tratament medicamentos și suferind numeroase internări”.

Judecătorii au decis să respingă cererea lui Viorel Lis, pe motiv că înscrisurile medicale ”nu demonstrează o imposibilitate absolută de depunere a cererii de eliberare a certificatului de Luptător cu Rol Determinant”.

Lis: „Îmi pare rău, era dreptul meu. Beneficiez de o pensie de revoluționar, sunt 1.000 de lei”

Abordat de un reporter de la Fanatik.ro, Viorel Lis a declarat: ”Nici nu știu, s-a dat sentința? A respins Curtea de Apel? Nu știam. Oricum, e o porcărie, eu am întârziat cu depunerea dosarului, pentru că am fost bolnav. N-am putut să mă duc și pe urmă nu s-a mai putut face nimic. Perioada de înscriere a fost foarte mică. N-am ce face. Îmi pare rău, era dreptul meu. Da, e adevărat, eu beneficiez de o pensie de revoluționar, sunt 1.000 de lei. Asta e viața! Nu pot să fac eu nimic. Cum să ajung în instanță, când eu nici nu mai pot să merg? Mă ridic din pat, dar nu mă pot deplasa decât dacă mă țin de cineva. Eu am un grad de handicap în care pot primi doar bilete gratis la metrou, la tramvai, scutire de impozit, nu și pentru însoțitor. Mă descurc foarte greu cu banii. Eu iau doctorii de vreo 1.000-1.500 de lei pe lună, dacă nu mai mult. Nu mai am alte surse de venit. Mai am casa de la țară a părinților și un apartament al Oanei, pe care l-am închiriat. Eu n-am putut să fac nimic, să fac firme, să fac afaceri, iar acum am pensie de 3.500 de lei. Asta e pensia de la statul român, din anii în care am lucrat ca inginer, la început”.

În România există peste 3.500 de ”revoluționari cu rol determinant”, care primesc între 2.600 de lei și 4.500 de lei pe lună. Suma este mult mai mare decât cea primită de veteranii de război.

Printre ”revoluționarii cu rol determinant” se numără și actorul Alexandru Arșinel, care primește o indemnizație 2.810 lei pe lună și este scutit de impozitul pe casă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lui Gâdea i s-a înfundat cu noua conducere a TVR: nu mai poate folosi televiziunea de stat ca pe o anexă a Antenei 3! Furtul și intoxicarea duc la procese în justiție și plângeri la CNA

* Încă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33 de milioane de euro către turcii de la Otokar! Aceștia puteau să blocheze conturile Primăriei în orice moment

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

Vîntu îl face praf pe Călin Georgescu: “Dobitocul ăla nu are cunoştinţe elementare”

* Drulă îl critică dur pe Cioloș și spune că e gata să preia conducerea USR. „A fost destul de șocant”

* Cioloș îl somează pe Barna „să nu încerce o aventură politică prin care să rupă partidul”!

Orban către Cîțu: „Băi, nesimțitule!”. În ședința solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea României la UE, Cîțu le-a dat cuvântul Dianei Șoșoacă și la 3 AUR-iști, nu și lui Orban

Arșinel era director deși lua pensie de handicap de gradul 2, care presupune „pierderea totală a capacității de muncă”!

Încă o condamnare pentru Mazăre și Strutinsky: câte 5 ani pentru fapte de corupție. Au de plătit și aproape 7 milioane de lei

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (79) / „Iliescu şi Militaru or să ne termine!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here