De ce tace PNL în cazul „azilele groazei”: complicități scandaloase cu clanul Firea-Pandele în jefuirea bătrânilor. Zeci de case și terenuri primite moștenire de șeful liberal de la Asistență Socială Ilfov. Bătrânii erau siliți să-și cedeze proprietățile

7
2385
Andrei Răzvan Țicu (dreapta) este fiul fostului primar liberal Sorin Țicu, la rândul său prins în 2002 în flagrant când primea mită. Demn urmaș al familiei, Andrei Țicu a ajuns șef la Asistență Socială Ilfov și participa la jefuirea bătrânilor din azile. În ultimii doi ani a primit zeci de moșteniri

Andrei Răzvan Țicu, directorul pus de PNL la Asistență Socială Ilfov și cel care-ar fi trebuit să controleze „azilele groazei” din partea Consiliului Județean Ilfov, are o avere coloasală, cu zeci de case și terenuri primite moștenire în ultimii ani, scrie HotNews.ro. Bătrânii cu dizabilități erau jefuiți de proprietăți în azilele din județul Ilfov.

Așa se explică de ce, de când s-a aflat despre îngrozitorul caz al bătrânilor exploatați în azilele de lângă Capitală, PNL a tăcut chitic, deși avea motive solide să atace tandemul Firea-Pandele.

Firele acestei afaceri PSD-iste duc, de fapt, și către Hubert Thuma, actualul președinte al Consiliului Județean Ilfov și șef interimar al organizației PNL București. Complicitățile acestei cutremurătoare afaceri sunt transpartinice, la jaf participând membri ai ambelor partide de guvernământ.

O extraordinară coincidență face ca mai toate casele și terenurile din averea liberalului Andrei Răzvan Țicu – al cărui tată a fost primar PNL al comunei Dărăști, județul Ilfov – să fi fost primite moștenire începând din 2021, de când au început să funcționeze azilele din Ilfov. În aceste stabilimente, bătrânii erau obligați să-și doneze sau să-și vândă proprietățile – case, apartamente, terenuri – către banda de angajați ai statului care-i jefuia.

Procurorii DIICOT scriu că Andrei Răzvan Țicu, pus de PNL șef serviciu management de caz și monitorizare servicii sociale pentru persoanele adulte cu dizabilități la DGASPC Ilfov (pe scurt, era angajat la Asistență Socială ca să prevină abuzurile în căminele de bătrâni), îi consilia de fapt pe indivizii care dețineau „azilele groazei” și-i ajuta să mușamalizeze totul.

Cum lucra liberalul Țicu cu clanul Firea-Pandele pentru a îngropa plângerile bieților oameni

În referatul de arestare se menționează: „Andrei Răzvan Țicu, cunoscând situația Asociației «Sf. Gabriel cel Viteaz», în sensul că atribuirea loturilor de beneficiari către asociație prin contractele de parteneriat s-a realizat prin încălcarea prevederilor legale și că asociația nu are în fapt numărul de angajați cerut de lege pentru a putea presta serviciul social pentru care a fost licențiată, a acordat asistență grupării infracționale, oferind consultanță în afara cadrului instituțional, cu scopul acoperirii neregulilor existente în fața organelor de monitorizare și control din cadrul instituțiilor statului în fața cărora se subordonează”.

Convorbirile interceptate de DIICOT în acest dosar arată că, atunci când Asistența Socială Ilfov primea sesizări privind abuzurile din cele două azile de la Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” (condusă de oamenii Gabrielei Firea și ai lui Florentin Pandele), Țicu îi spunea lui Ștefan Godei – patronul din acte al azilelor – cum să formuleze răspunsurile instituționale. Așadar, Țicu nu doar că nu verifica situația de la azilele din Voluntari, dar îl și ajuta pe omul clanului Firea-Pandele să mușamalizeze sesizările.

Procurorii au putut să demonstreze, deocamdată, doar că Andrei Răzvan Țicu era răsplătit ocazional, de către Godei, cu pește proaspăt.

Rămâne însă mare întrebare cum au început să-l lovească moștenirile pe omul PNL în ultimii trei ani, după ce s-au deschis azilele unde bătrânii erau forțați să-și vândă sau să-și cedeze proprietățile.

Averea fabuloasă a lui Țicu, pe bază de moșteniri

Conform ultimei declarații de avere, depusă în iunie 2023, Andrei Răzvan Țicu și nevasta sa dețin acum:

  • 18 terenuri în județele Ilfov și Argeș (16 dintre ele au fost primite moștenire, două cumpărate);
  • 6 apartamente și case (din care 4 primite moștenire);
  • 3 mașini.

Pe lângă acestea, familia Țicu a vândut deja anul trecut o mașină cu 4.000 de euro și un teren cu 85.000 de euro.

Tot în declarația de avere apare și un câștig destul de bizar. Andrei Răzvan Țicu pare și un mare norocos (sau specialist) la pariuri sportive, de unde spune că ar fi câștigat alți 120.000 de lei.

Publicația Buletin.de, care a dezvăluit încă de astă-iarnă atrocitățile din „azilele groazei”, publică interceptări din dosarul DIICOT care arată că bătrânii erau nu doar chinuiți, drogați și înfometați, dar și jefuiți de proprietăți și de pensii.

Legăturile dintre mafioți și soții Firea-Pandele, sub cupola PSD

Rețeaua mafiotă de exploatare a persoanelor vulnerabile are legături multiple cu soții Florentin Pandele (primarul orașului Voluntari de 23 de ani) și Gabriela Firea (ministrul Familiei din 2021, după ce în perioada 2016-2020 a fost primarul Capitalei).

  • „Azilele groazei” erau operate de Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” (odă ascunsă „Sfintei” Gabriela Firea?!), condusă de Ligia Gheorghe, consiliera Gabrielei Firea, pe care ministra PSD o numește ”sora mea” și o poartă după ea peste tot, de la Antena 1 (unde i-a fost producătoare de emisiune) la Primăria Capitalei și apoi la Ministerul Familiei, în funcții de conducere.
  • Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” a fost înființată de Ștefan Godei, fost șofer la Primăria Capitalei în mandatul Gabrielei Firea (2016-2020), vicepreședinte al Organizației de Tineret a PSD Ilfov. Între timp, procurorii au descoperit că acest Godei, om de încredere al Gabrielei Firea, trăia într-un lux scandalos, iar banii furați de la bătrâni îi cheltuia pe prostituate, droguri, lăutari și proprietăți imobiliare de nabab. Ștefan Godei și fratele său, Daniel Godei, se află acum în arest preventiv.
  • Două dintre „azilele groazei” funcționau de câțiva ani în Voluntari, unde primar e Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.
  • „Azilele groazei” primeau lunar 30.000 de euro de la Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, finul Gabrielei Firea.
  • „Lagărele groazei” ar fi trebuit controlate de instituția numită Serviciul de Asistență Socială Voluntari, unde șefă era Nela Vica Andrieș (fostă Vrânceanu), sora Gabrielei Firea (fostă Vrânceanu) și cumnata primarului Florentin Pandele.

Așadar, din schema centrată pe Gabriela Firea fac parte mai multe persoane apropiate acesteia: soțul, sora, consiliera (căreia îi zice tot „soră”), finul, șoferul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

* STENOGRAME. Noi dezvăluiri despre ororile clanului Firea-Pandele: bătrânii din „azilele groazei” erau jefuiți de pensii, case și terenuri

* Răzbunătoare, Firea a făcut presiuni asupra purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, după ce acesta criticase dur fariseismul și cruzimea clanului Pandele-Firea în „azilele groazei” din Voluntari

* Sora Gabrielei Firea trebuia să oprească atrocitățile din „azilele groazei”! Ca șefă la Serviciul de Protecție Socială Voluntari, la ea se opreau toate reclamațiile venite de la rudele bătrânilor torturați. În funcție a numit-o cumnatul Pandele

* Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Ex-consilierul prezidențial Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un putinist dat afară de la Universitatea Uppsala pentru propagandă pro-Kremlin: „E un vechi prieten”

* Obiecte macabre găsite în conacul lui Prigojin: barosul „pentru negocieri” și fotografia înrămată cu capetele tăiate ale sirienilor, alături de o „biserică” improvizată

* EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

* „De azi, rapidistul Șumudică a murit! Aș antrena pe FCSB cu inima deschisă. Și la Dinamo m-aș duce”

7 COMENTARII

  1. PNL-iștii si PSD-iștii sunt ca frații, ce să caute USR-iștii între ei ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here