STENOGRAME. Noi dezvăluiri despre ororile clanului Firea-Pandele: bătrânii din „azilele groazei” erau jefuiți de pensii, case și terenuri

8
33614
Ștefan Godei, șoferul de la Primăria Firei devenit patron-mafiot în orașul jupânit de Pandele

Pe măsură ce apar noi dezvăluiri terifiante, jaful făcut de clanul Firea-Pandele prin „azilele groazei” din Voluntari – adevărate lagăre de exterminare – capătă dimensiuni apocaliptice. Victimele din centrele groazei, bătrâni sau persoane cu dizabilități, erau jefuite de pensii și lăsate fără terenuri sau apartamente. Sume uriașe erau retrase de la bancomat de angajații căminelor din București și județul Ilfov.

Escrocii din cadrul „azilelor groazei”, grupați în „rețeaua Firea-Pandele”, acționau ca niște profesioniști ai crimei organizate, după un plan foarte bine pus la punct. Interceptările care aduse în spațiul public de publicația„Buletin de Bucureşti” arată cruda realitate din acele cămine sociale situate în Ilfov și în sectoarele 3 și 6 din București.

Bătrânii erau bătuți cu bestialitate chiar de angajații acestor centre. Erau lăsați nemâncați, neschimbați, batjocoriți, iar pe deasupra și jefuiți. Același tratament li se aplica și persoanelor cu dizabilități.

Angajații centrelor, la comanda managerilor, mergeau la bancomate și le goleau conturile bătrânilor atunci când intrau pensiile. În unele situații, pensionarii au rămas și fără agoniseala de o viață. Apartamentele au fost trecute pe numele patronilor de aziluri (apropiați ai cuplului Firea-Pandele), apoi vândute pe sume importante. Apartamentele care erau situate în zonele bune ale Bucureștiului erau păstrate pentru beizadelele mafioților din clanul Firea-Pandele.

Totul a ieșit la iveală atunci când procurorii DIICOT au intrat pe fir, în luna februarie a acestui an, și au infiltrat un investigator. Au fost efectuate 31 de percheziții în București și Ilfov, în urma cărora 3 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar alte 11 se află în arest la domiciliu.

Într-un caz documentat de procurorii DIICOT, managerul unui azil de bătrâni vizează, din nou, obţinerea de sume de bani necuvenite din valorificarea unor bunuri imobile „deţinute de persoane lipsite de capacitate civilă sau cu diferite probleme psihice, sens în care aceasta face demersuri de a obţine calitatea de tutore sau curator în vederea vânzării acestor bunuri”.

Probele atașate de anchetatori la dosar arată cum administratorii azilelor groazei se organizau la telefon și își planificau acțiunile.

Cum retrăgeau mafioții banii de pe cardurile bătrânilor, la bancomat

Stenograma 1

Manager azil: Uite, am venit iar să încerc cardu’ lu’ asta, deci nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat. Ia stai acolo să vedem.

Angajat azil: Hai că stau.

Manager azil: Deci, vreau să zic că nu-mi mai arată nici… deci, nu mai mi-arată nici soldul. Am scos, dar trebuia să mai aibe nişte bani. Uite îi dau interogare sold… Nu…

Stenograma 2

Manager azil: Deși la început de lună am putut să fac și nici lu’ ăsta nu i-a mai intrat banii, lu’ Cristinoiu. Deci cred că a făcut împuțita aia ceva. Ăia, 10 milioane, uite, când nu ai… Integrare (interogare – n. red.) sold… Hai să-i dau pe chitanță, să vedem. Uite, tranzacția nu a fost efectuată. Deci, nici chitanțe nu-mi dă.

Angajat azil: Am înțeles. Păi, o să-i sun p-ăștia ai ei, să vedem ce zice, dacă a umblat la ceva, că nu mai…

Manager azil: Nu știu. S-o luăm să vii cu ea la bancă? Adică n-am scos decât, mi se pare, 1.800 sau 1.900 de lei. Până la 3.000 trebuia să-i mai intre.

Cum le luau mafioții apartamentele bătrânilor

Stenograma 3

Manager azil: Am fost de i-am făcut lu’ ăla buletinul, că nu avea buletin, ca să dau la Autoritatea Tutelară. Trebuie să vină de la Autoritatea Tutelară să-i facă… ăăăă… apartamentul și să ne dea acceptul, ca să poată să vină Nae, să facă poze, să-l „mărităm”.

Doamnă: Îhî! Îhî!

Manager azil: Că mai repede scăpăm de ăla decât de…

Doamnă: Îhî! Îhî!

Manager azil: Na, e cu trei camere, două băi, îți dai seama, că nu l-aș da pentru nimic în lume, că am doi copii.

Doamnă: Unde e? Unde este?

Manager azil: Ăăăă… pe Gârleni… Unde e, bre!? Ieși încolo înspre Bragadiru, în Ghencea.

Maltratare ca în cel mai crunt sclavagism

Zeci de percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Argeş, în acest caz de exploatare a persoanelor cu dizabilităţi sau în situaţii vulnerabile.

Operaţiunea de amploare a DIICOT a scos la iveală detalii şocante despre modul cum trăiau bătrânii de la trei azile din județul Ilfov – două din Voluntari și unul din Afumați. În aceste centre erau internați mulți vârstnici, dar și câțiva tineri cu dizabilități.

Ancheta a descoperit aproape 100 de bătrâni vulnerabili, cu grad de handicap, care erau bătuți, ținuți nemâncați și obligați să cerșească.

Localnicii au relatat cum îi vedeau pe bieţii vârstnici flămânzi şi dezbrăcaţi, cum cerşeau la gard de mâncare, inclusiv în zilele friguroase de iarnă. Bătrânilor nu li se dădeau nici măcar medicamentele de care aveau nevoie și nu erau îngrijiți sau spălați.

Anchetatorii susțin că patronii acestor centre ar fi angajat mai mulți indivizi prin intermediul cărora încasau veniturile pensionarilor și îi exploatau. Persoanele cu boli mai ușoare erau puse să muncească sau să aibă grijă de cei care nu se puteau mișca.

Bătrânii au fost luaţi din cămine, evaluaţi medical, unii au rămas în spital, iar alţii au fost duşi în diverse centre de îngrijire din Capitală.

Legăturile dintre mafioți și perechea Firea-Pandele. Totul, sub cupola PSD

Rețeaua mafiotă de exploatare a persoanelor vulnerabile are legături multiple cu soții Florentin Pandele (primarul orașului Voluntari de 23 de ani) și Gabriela Firea (ministrul Familiei din 2021, după ce în perioada 2016-2020 a fost primarul Capitalei).

 • „Azilele groazei” erau operate de Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” (odă ascunsă „Sfintei” Gabriela Firea?!), condusă de Ligia Gheorghe, consiliera Gabrielei Firea, pe care ministra PSD o numește ”sora mea” și o poartă după ea peste tot, de la Antena 1 (unde i-a fost producătoare de emisiune) la Primăria Capitalei și apoi la Ministerul Familiei, în funcții de conducere.
 • Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” a fost înființată de Ștefan Godei, fost șofer la Primăria Capitalei în mandatul Gabrielei Firea (2016-2020), vicepreședinte al Organizației de Tineret a PSD Ilfov. Între timp, procurorii au descoperit că acest Godei, om de încredere al Gabrielei Firea, trăia într-un lux scandalos, iar banii furați de la bătrâni îi cheltuia pe prostituate, droguri, lăutari și proprietăți imobiliare de nabab. Ștefan Godei și fratele său, Daniel Godei, se află acum în arest preventiv.
 • Două dintre „azilele groazei” funcționau de câțiva ani în Voluntari, unde primar e Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.
 • „Azilele groazei” primeau lunar 30.000 de euro de la Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, finul Gabrielei Firea.
 • „Lagărele groazei” ar fi trebuit controlate de instituția numită Serviciul de Asistență Socială Voluntari, unde șefă era Nela Vica Andrieș (fostă Vrânceanu), sora Gabrielei Firea (fostă Vrânceanu) și cumnata primarului Florentin Pandele.

Așadar, din schema centrată pe Gabriela Firea fac parte mai multe persoane apropiate acesteia: soțul, sora, consiliera (căreia îi zice tot „soră”), finul, șoferul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

* Răzbunătoare, Firea a făcut presiuni asupra purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, după ce acesta criticase dur fariseismul și cruzimea clanului Pandele-Firea în „azilele groazei” din Voluntari

* Sora Gabrielei Firea trebuia să oprească atrocitățile din „azilele groazei”! Ca șefă la Serviciul de Protecție Socială Voluntari, la ea se opreau toate reclamațiile venite de la rudele bătrânilor torturați. În funcție a numit-o cumnatul Pandele

* Clanul Pandele-Firea a descoperit vinovatul pentru „azilele groazei” din Voluntari: Nicușor Dan! Bolboroseala ineptă a primarului din Voluntari. Cică primarul Capitalei e plătit de străini să distrugă Bucureștiul!

* Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

La inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila, făcut de japonezi și italieni pe banii UE, Ciolacu a ținut un discurs cu iz suveranist, proclamându-l „un simbol al patriotismului economic” și „un proiect reușit al României”

Ex-consilierul prezidențial Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un putinist dat afară de la Universitatea Uppsala pentru propagandă pro-Kremlin: „E un vechi prieten”

* Obiecte macabre găsite în conacul lui Prigojin: barosul „pentru negocieri” și fotografia înrămată cu capetele tăiate ale sirienilor, alături de o „biserică” improvizată

* EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

8 COMENTARII

 1. La cite a facut Firea ca primar trebuia sa fie la inchisoare. Nu e si nici nu va fi pentru ca mafia PSD o protejeaza. Au inculpat vreo 24 ca aibe de unde sa aleaga ceva plevusca pe post de tap ispasitor iar capii clanului Firea-Pandele, cei care au patronat lagarele de concentrare, vor scapa.

  • Eu sper sa i se infunde acestui clan.
   Nu ma bazez pe miorlaielile lui Ciolacu, care o face pe sensibilul, desi la el este puterea de a rupe pisica.
   Ma bazez pe procurorii care au avut dibacia sa strecoare acolo un om al lor care a strans dovezi de necontestat.
   Singura teama este ca acestor procurori sa li se ordone sau sa li se ia cazul de actuala conducere a DIICOT, sau ca judecatorii care vor decide vor asculta de politicienim de cunoscuta cardasie a politicienilor cu justitia.
   Sper ca nu isi vor permite si ca, macar in asemenea cazuri extreme, societatea romaneasca se va trezi si ca ii va spulbera pe ticalosi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here