Mercenarii Wagner, speriați: „Armata ucraineană acumulează forțe pentru un contraatac” în zona Zaporojie!

0
2805
Canalul Grey Zone a publicat o hartă a regiunii de front din Zaporojie unde indică atacurile așteptate din partea Ucrainei

Tot mai multe informații și semne indirecte indică faptul că Ucraina pregătește o nouă ofensivă majoră în zonele ocupate de ruși. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că armata nu se va opri după succesul din Harkov, dar poate cea mai credibilă confirmare vine de la canalul Grey Zone, de pe Telegram, care este de fapt oficiosul mercenarilor Wagner. Într-un mesaj postat luni după-amiază este lansat avertismentul că Ucraina pregătește un atac masiv în zona Zaporojie.

Mercenarii Wagner sunt cotați în acest moment ca fiind cele mai bune trupe pe care le are încă Rusia pe frontul din Ucraina, fiind mai bine pregătiți și mai motivați decât trupele armatei regulate, voluntarii din Garda Națională și milițiile separatiste recrutate cu forța din Donbass. Tot mercenarii sunt și singurii care au reușit, în ultimele două luni, să realizeze puținele succese înregistrate de forțele lui Putin.

Acum, Grey Zone avertizează că „forțele armate ucrainene acumulează forțe pentru un contraatac” în direcția Zaporojie. Aceasta este secțiunea centrală a frontului ruso-ucrainean, vitală pentru continuitatea aliniamentului și legătura între zona estică (Donbass) și sudică (Herson).

Canalul Telegram numit Grey Zone se bazează pe informațiile furnizate de combatanții Wagner prezenți în linia întâi, de aceea și prezintă, în general, rapoarte și știri cât se poate de concrete, însoțite de poze și filme, adesea extrem de incomode pentru comandamentul armatei ruse.

Conform sursei amintite, în zonele Orehovo și Guliaipol se concentrează forțe blindate pentru susținerea atacului, iar ucrainenii pregătesc un atac secundar, cu rol diversionist, în zona Kamenskoie – Vasilika. Echipele de geniști ale ucrainenilor sunt deja în teren, deminând porțiunile de front pe unde urmează să fie lansată ofensiva.

Rușii au pierdut inițiativa strategică și nu știu în ce direcție vor lovi ucrainenii data viitoare

Principala problemă a rușilor este acum că au pierdut inițiativa strategică și nu știu unde va avea loc următoarea lovitură a ucrainenilor. Există trei posibile zone unde se poate produce, fiecare dintre ele având o importanță strategică:

1. Provincia Lugansk, din regiunea Donbass. Ucrainenii continuă să-și exploateze succesul înregistrat în Harkov și în cursul zilei de luni s-a confirmat eliberarea orașului Bilohorivka, aflat la doar 10 kilometri nord-vest de Lisiceansk. Această ultimă localitate a fost cucerită la începutul verii de ruși după o bătălie feroce, care a durat săptămâni în șir, într-un stil care a amintit de Primul Război Mondial sau de Stalingrad, în Al Doilea Război Mondial. Pierderile umane au fost uriașe de ambele părți, iar rușii au consumat o cantitate uriașă de muniție de artilerie ca să poată avansa.

Acum, Lisiceansk este amenințat de contraofensiva Ucrainei. Putin trasase armatei ruse, la începutul verii, obiectivul limitat de a ocupa în întregime regiunea Donbass, adică teritoriile administrative Donețk și Lugansk. Ținta n-a fost atinsă, iar acum trupele Kievului sunt pe cale să-i împingă înapoi pe ruși de aici, ceea ce ar fi o înfrângere majoră.

2. Zona centrală a frontului, inclusiv Zaporojie. Dacă s-ar realiza aici o străpungere, frontul rusesc ar intra în colaps. Prin cucerirea Mariupolului, în aprilie, rușii au reușit să alcătuiască o linie a frontului continuă și coerentă. Ruperea ei în două, în zona centrală, ar atrage după sine probleme majore și, cel mai probabil, imposibilitatea de a mai menține sub ocupație zona din sud, inclusiv Hersonul.

3. Zona Herson, unde de la sfârșitul lui august este în desfășurare o lentă operațiune ofensivă ucraineană, bazată în principal pe epuizarea trupelor de elită rusești masate pe malul drept al Niprului. Există deja informații că, lipsite hrană, muniție și apă, unele unități rusești negociază pe cont propriu un acord cu ucrainenii, pentru a se preda.
Mai jos, buletinul de știri alarmat al mercenarilor Wagner publicat pe canalul Grey Zone, din rețeaua Telegram.

„Echipe de geniști ai Brigăzii 65 ucrainene curăță terenul în zonele în care este planificată ofensiva“

„Situația în direcția Zaporojie
la data de 19 septembrie 2022, ora 16.00

În direcția Zaporojie, forțele armate ucrainene acumulează forțe pentru un contraatac în anumite părți ale frontului. La 16 septembrie, la Zaporojie a avut loc o întâlnire cu personalul de comandă al Grupului de forțe Dnepr pentru a discuta planurile de atac.

  • Zonele Orehovo și Guliaipol au fost alese ca principale direcții de asalt. Forțele Armate Ucrainene (AFU) intenționează, de asemenea, să desfășoare o ofensivă pe linia Kamenskoie-Vasilika pentru a distrage atenția.
  • Ca parte a pregătirilor, UAV-urile OABR 44 (drone – n. red.) cercetează activ pozițiile Forțelor Armate Ruse. Mai multe unități de vehicule blindate, inclusiv YPR-765 BMP (tanchete de producție olandeză – n. red.), au fost desfășurate la Novoiakovlevka.
  • Echipe de geniști ai Brigăzii 65 AFU curăță terenul în zonele în care este planificată ofensiva, după ce în timpul tentativei anterioare de ofensivă au fost subminate mai multe echipamente.
  • Focul reciproc continuă de-a lungul liniei de contact. În același timp, militarii ucraineni au sporit utilizarea lansatoarelor de rachete Toșka-U împotriva instalațiilor din spatele forțelor armate ruse“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

* Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

* Turnătorul Marga, demolat de ministerul pe care l-a condus! MAE: „Preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia”

* DNA anchetează contractele prin care PSD a cumpărat televiziunile! Procurorii au cerut de la partid documentele legate de această uriașă escrocherie

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

* ANALIZĂ. Cum a fost distrusă armata Rusiei de cultura minciunii. Toată lumea își minte superiorii, astfel încât Putin și șefii Armatei n-au nicio idee despre realitatea din teren

* Coloana de mașini blindate în care se afla Putin a fost atacată de o ambulanță. Șeful securității Kremlinului și câțiva bodyguarzi au fost arestați. Șoferul ambulanței a fost găsit mort la volan

* FCSB-ul lui Becali e pe locul 14 din 16, cu o singură victorie în 9 meciuri! Dinamo riscă să retrogradeze și din Liga a II-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here