DNA anchetează contractele prin care PSD a cumpărat televiziunile! Procurorii au cerut de la partid documentele legate de această uriașă escrocherie

1
2659
Ciolacu, Dăncilă și Stănescu i-au furat partidul lui Dragnea după ce acesta a intrat la pușcărie. Apoi, Ciolacu și Stănescu au ejectat-o și pe Dăncilă. Dar toți au avut în comun cumpărarea presei cu bani publici

DNA a început anchetarea contractelor prin care PSD a cumpărat presa folosind în acest scop zeci de milioane de euro din bani publici, anunță jurnalistul de investigații Mihai Munteanu în publicația Captura.ro. Procurorii le-au cerut social-democraților, pe 30 august, toate facturile, chitanțele, contractele și celelalte înscrisuri de pe parcursul relației comerciale cu 8 firme prin care s-a pus la cale uriașa operațiune de manipulare a poporului român.

În ordonanța DNA de la sfârșitul lunii trecute se menționează: „Faptele cu privire la care se efectuează cercetări vizează și utilizarea subvențiilor acordate de la bugetul de stat în anul 2019 Partidului Social Democrat“.

Acuzațiile aduse sunt de natură penală și deosebit de grave: spălarea banilor și folosirea influenței de lider politic în vederea obținerii de foloase necuvenite.

Trei din cele opt companii vizate de DNA sunt controlate, prin interpuși, de oligarhul fugar Sebastian Ghiță, firele ducând – în mod evident – la România TV. E vorba de companiile Ridzone Computers, Ridzone Creative, Euromedia Group.

Ițele poveștii sunt foarte încurcate. Sunt verificate și contracte pe care institutul sociologic al lui Marius Pieleanu, cel care livrează la comandă sondaje pentru PSD și Dan Voiculescu, le-a făcut cu o firmă acționară la compania de salubritate Rompres. În acel moment, firma era deținută de Radu Budeanu, actualul proprietar al Cancan. Între timp, a fost cumpărată de Andrei Drăcea.

Ancheta vizează întâmplări din anul 2019, când Dragnea a intrat la pușcărie și Viorica Dăncilă a devenit șefa PSD, ulterior candidând la președinția României.

Este interesant că DNA n-a deschis și alte dosare pe același subiect, deși PSD și, ulterior, PNL au extins masiv această practică.

În ultimii ani, Europa Liberă a prezentat sistematic sumele uriașe pe care partidele – în principal PSD și PNL – și le-au acordat singure de la bugetul de stat, zecile de milioane de euro încasați fiind direcționați pentru „presă și propagandă”. USR a folosit sume infime (100-200.000 de euro) și a făcut publice contractele din proprie inițiativă, pe site-ul său, în mod regulat.

PSD, în schimb, a plătit zeci de milioane de euro, refuzând sistematic să anunțe public unde s-au dus banii. Acest lucru e relativ ușor de intuit urmărind comportamentul televiziunilor de știri din ultimii ani. Dar documentele care să certifice bănuielile au fost ascunse de PSD.
PNL a plătit milioane de euro – dar mult mai puțin decât PSD – și a făcut publice contractele, chiar dacă după unele ezitări și doar la cererea presei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

* Oportunitate uriașă: compania Nokian, mare producător finlandez de anvelope, vrea să-și relocheze în România fabricile închise în Rusia! Discuțiile se poartă la Guvern, cu premierul Ciucă

* Marea desprindere a UE de China. Von der Leyen: „În curând, două treimi din bateriile noastre vor fi produse în Europa. În următoarele luni începe să funcționeze prima giga-fabrică de cipuri”

* Lovitură nimicitoare pentru Ungaria putinistului Viktor Orban: UE îi taie fondurile PNRR și 70% din finanțarea europeană pentru că fură bani europeni și încalcă independența Justiției

* VIDEO. Atac terorist al Rusiei: a bombardat barajul de la Krivoi Rog, încercând să scufunde orașul sub apă! Propagandiștii Moscovei sunt în delir

* Rușii au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în localnici! Ofițerii FSB își evacuează familiile din Crimeea și caută să-și vândă proprietățile

* Putin pierde ultimul atu: prețul gazului va scădea la jumătate în Europa! Măsurile luate de UE au rezolvat problema aprovizionării, estimează o analiză Goldman Sachs

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.