marți, mai 28, 2024
AcasăNewsSTENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la...

STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

-

Cazul preotului Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureștean Militari, este tot mai întunecat. Acuzat că pe 23 aprilie 2022 a agresat sexual o femeie în timpul spovedaniei, acesta a fost inițial reținut pentru 24 de ore, apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Acuzațiile sunt confirmate de dovezi implacabile, care conturează profilul unui „monstru în sutană”.

Preotul Visarion Alexa (46 de ani), parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală (cartierul Militari, lângă Universitatea Politehnica), originar din Bacău, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6, după ce inițial fusese reținut, sub acuzația de agresiune sexuală.

Cea care a făcut plângere împotriva lui Visarion Alexa a fost o femeie de 37 de ani.

Avocata preotului, Mariana Mihai, spune că a existat „o relaţie de prietenie” între preot şi femeia respectivă.

- Advertisement -

Arhiepiscopia Bucureştilor l-a suspendat pe preot de la „de la slujirea preoţească” și a declanșat propria investigație în prvința acestuia.

O campanie stupidă de apărare a preotului Visarion Alexa a fost pornită de România TV, televiziunea fugarului penal Sebastian Ghiță (ex-deputat PSD).

Aceeași RTV a publicat însă, pe site-ul său, stenograma discuției dintre Visarion Alexa și enoriașa sa, din care rezultă clar atitudinea oribilă a preotului. Stenograma a fost reconstituită de procurori pe baza declaraţiilor celor implicați și a mesajelor trimise între cei doi (mai ales în noaptea de 26-27 aprilie, la câteva zile după agresiunea din 23 aprilie), iar site-ul RTV a publicat-o citând „surse judiciare”.

- Advertisement -

În discuția cu victima sa, Visarion Alexa recunoaște că a îmbrățișat-o, a atins-o pe sâni, pe fese, i-a căutat vaginul.

Revolta femeii că toate astea s-au întâmplat „într-un loc sfânt”, unde „m-ați și împărtășit”, este tratată de preot cu un cinism oribil: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu”. În viziunea acestuia, sfânt e și bordelul…

La un moment dat, Visarion Alexa a trecut la amenințări de tip interlop, încercând s-o sperie pe victima sa, s-o facă să-și țină gura: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine”.

Discuția dintre preotul Visarion Alexa și femeia agresată sexual

Preot: Ți-a fost rău?

Femeie: Cum adică?

Preot: Păi, am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Femeie: Păi, și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)

Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)

Femeie: Ca preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Femeie: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Femeie: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Femeie: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri, mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.

Preotul: „Eram prea concentrat pe sânul ei”

Fiind audiat în calitate de suspect, Visarion Alexa a recunoscut – conform acelorași „surse judiciare” – că, ulterior spovedaniei, a îmbrățișat-o pe persoana vătămată.

Anchetatorii au concluzionat: „Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară, a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o, și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche, întrucât «eram prea concentrat pe sânul ei». (…) Ulterior, și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor, a reușit să ajungă cu mâna în zona vaginului, sub lenjeria intimă”.

Preotul a dus mâna femeii spre „bărbăția” sa, „pe deasupra hainei preoțești”. Zice că „s-a lăsat ispitit”

Alte detalii din anchetă: „Suspectul a arătat că și-a retras mâna din pantalonii persoanei vătămate, timp în care mâinile persoanei vătămate erau tot pe umerii săi, și a direcționat-o în zona sa intimă, pe deasupra hainei preoțești, moment în care persoana vătămată și-a retras mâna. (…) Suspectul a arătat că, la final, persoana vătămată era tulburată și că și-a dat seama că aceasta este tulburată în momentul în care și-a retras mâna. Totodată, suspectul a arătat că s-a lăsat ispitit”.

„Un caz nesfârșit de trist”

Mariana Mihai, avocata preotului Visarion Alexa, a încercat să minimizeze gravitatea faptelor săvârșite de clientul său.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop – noaptea, ziua – cu părintele. Și în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident, din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie, în ultima zi în care se putea formula plângere, şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat apărătoarea preotului.

Mariana Mihai pretinde că între cei doi a fost „nu neapărat o agresiune”.

Prima reacție a lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: „În legătură cu ştirea referitoare la reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti în urma unor grave acuzaţii menţionate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut şocantă. Personal, nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz, aflat acum in sfera de cercetare a autorităţilor care-l anchetează. Este un caz nesfârșit de trist”.

Restricțiile preotului pe perioada controlului judiciar

Pe timpul cât se află sub control judiciar, conform articolului 215, alineatul 1 din Codul de Procedură Penală (CPP), Visarion Alexa trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Sub control judiciar, Visarion Alexa nu are voie:

  • să părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;
  • să se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi să comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată;
  • să exercite profesia de preot.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Turnătorul Marga, demolat de ministerul pe care l-a condus! MAE: „Preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia”

* Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

* DNA anchetează contractele prin care PSD a cumpărat televiziunile! Procurorii au cerut de la partid documentele legate de această uriașă escrocherie

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

* ANALIZĂ. Cum a fost distrusă armata Rusiei de cultura minciunii. Toată lumea își minte superiorii, astfel încât Putin și șefii Armatei n-au nicio idee despre realitatea din teren

* Coloana de mașini blindate în care se afla Putin a fost atacată de o ambulanță. Șeful securității Kremlinului și câțiva bodyguarzi au fost arestați. Șoferul ambulanței a fost găsit mort la volan

* Lovitură nimicitoare pentru Ungaria putinistului Viktor Orban: UE îi taie fondurile PNRR și 70% din finanțarea europeană pentru că fură bani europeni și încalcă independența Justiției

* FCSB-ul lui Becali e pe locul 14 din 16, cu o singură victorie în 9 meciuri! Dinamo riscă să retrogradeze și din Liga a II-a

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Ce ticalos. A profitat de haina bisericeasca sa se satisfaca sexuala. Sunt atatia perversi sunt hainele unor institutii. Golanul asta a inselat multa lume trecand drept mare duhovnic, era pe la toate emisiunile. Toti o apa si-un pamant. Doar fraierii se mai duc la popa sa se spovedeasca. Fa-o taica acasa, cu tine si D-zeu, indreapta-ti greselile si nu lasa pe altii sa intervina in relatia ta cu D-zeu. Adica popo asta era un fel de intermediar. Pacat, sunt atatia naivi care isi pun sperantele in dracii in haine negre. Cat de prostan sa fi sa crezi ca daca te spovedesti te-ai curatat. Uite cui te spovedesti, unui pervers. Si au fost si altii care umblau baietei la poponeata. Universul l-a curatat intre timp pe Popa Visarion. Se rasucesc in mormant duhovnicii adevarati. Oare Galeriu ar fi bagat mana in chiloti la o enoriasa?

  2. Of, e trist când se întâmpla așa ceva. Nu vreau sa știu ce e in sufletul lui și al celor dragi lui… toți suntem mari păcătoși, sa nu aruncam cu piatra învinovățirii spre nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -