Turnătorul Marga, demolat de ministerul pe care l-a condus! MAE: „Preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia”

1
2381
Andrei Marga

Declarațiile iresponsabile făcute la Alba Iulia de Andrei Marga, fost ministru de Externe, au fost taxate dur chiar de ministerul pe care acesta l-a condus timp de trei luni în Guvernul Ponta (mai – august 2012)!

Într-un comunicat de presă transmis duminică agenției Agerpres, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirmă că „sunt inacceptabile” declaraţiile făcute în spaţiul public de Andrei Marga, fost şef al diplomaţiei române, cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei.

„Ministerul Afacerilor Externe consideră că declaraţiile făcute de domnul Andrei Marga în spaţiul public cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei şi efectele acestuia sunt inacceptabile. Aceste declaraţii sunt în flagrantă contradicţie cu poziţia oficială a României faţă de agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi cu principiile fundamentale de drept internaţional care guvernează relaţiile internaţionale în prezent”, se subliniază în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, MAE adaugă că „respinge ferm poziţionarea domnului Marga, care preia, încurajează şi propagă narativele maligne emise de Rusia”.

MAE mai arată în comunicat că reiterează susţinerea sa fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în graniţele sale recunoscute la nivel internaţional.

Ambasada Ucrainei: „Declaraţii inacceptabile, o abatere deosebit de flagrantă”

Ambasada Ucrainei la Bucureşti a reacţionat, sâmbătă, faţă de afirmaţiile lui Andrei Marga.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Ambasada Ucrainei a transmis: „Regretăm că fostul ministru Andrei Marga, al unui stat european şi democratic, face declaraţii care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internaţional, în special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securităţii şi stabilităţii pe continent. Asemenea declaraţii sunt inacceptabile în nicio circumstanţă. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina îşi apără eroic independenţa sa şi securitatea întregii Europe”.

Aberațiile turnătorului Marga

Andrei Marga a declarat vineri, cu ocazia lansării unui volum al său la Târgul de Carte „Alba Transilvana” de la Alba Iulia, că Ucraina se află în „frontiere nefireşti” şi trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei şi României.

Andrei Marga: „Suntem aici cu o situaţie absolut specială şi o supun cu toată răspunderea: Ucraina este în frontiere nefireşti. Ea trebuie să cedeze teritorii: Ungariei – Transcarpatia; Poloniei – Galiția; României – Bucovina; Rusiei – Donbass-ul și Crimeea. Sunt teritoriile altor țări. Ne cramponăm, asta este! Va fi conflict. Ca să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă situația printr-o discuție și cu America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”.

Andrei Marga a fost ministru al Educaţiei timp de 4 ani (1997-2000) și ministru de Externe timp de 3 luni (mai – august 2012). De asemenea, a mai ocupat funcțiile de preşedinte al Institutului Cultural Român (2012-2013) și de rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (1993-2004 şi 2008-2012).

În 2015, Andrei Marga a pierdut definitiv un proces în urma căruia s-a stabilit că a fost informator al Securităţii, în perioada regimului comunist, sub numele de cod „Horia”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

* Epilog la „nunta” unui extremist. Eforturile disperate ale lui George Simion de a evita declinul AUR

* DNA anchetează contractele prin care PSD a cumpărat televiziunile! Procurorii au cerut de la partid documentele legate de această uriașă escrocherie

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

* Coloana de mașini blindate în care se afla Putin a fost atacată de o ambulanță. Șeful securității Kremlinului și câțiva bodyguarzi au fost arestați. Șoferul ambulanței a fost găsit mort la volan

* Guvernul de la Sofia: Bulgaria este ținta unui atac concertat al Rusiei, care folosește spionajul, diplomația, pârghii economice și operațiuni de influență pentru a o controla

* Lovitură nimicitoare pentru Ungaria putinistului Viktor Orban: UE îi taie fondurile PNRR și 70% din finanțarea europeană pentru că fură bani europeni și încalcă independența Justiției

1 COMENTARIU

  1. 😅😅😅 finalul e cel mai tare. A pierdut procesul… Vai de voi!!! Și ce înseamnă a pierde un proces când se cam știe cum e cu corupția din sistemul nostru juridic, cam la același nivel cu cea din sistemul medical… și cam ca peste tot ce e „de stat” în țara asta: cu cât mai multe comisii pt abuzuri înființate, cu atât mai mulți trepăduși care se vor „unși” cu ceva „lichid” numit *bani*.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here