Dr. Musta: “Sărbătorile de iarnă nu vor mai fi posibile. Dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire, va fi foarte grav”

0
695

Celebrul medic timișorean Virgil Musta a avertizat că situația epidemiologică s-a agravat atât de tare, încât sărbătorile de iarnă din acest an nu vor mai fi posibile, scrie B1.ro. Șef al Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, medicul epidemiolog a explicat că nu mai sunt încă de pe acum locuri în spitalele care tratează bolnavii de Covid-19, așa că despre preluarea unui eventual surplus de pacienți nici nu mai poate fi vorba.

Virgil Musta a spune că există doar două soluții: 1) oamenii devin mai responsabili, încep să se protejeze și numărul de cazuri va scade, făcând posibilă sărbătorirea Crăciunului și a Revelionului cu măsuri de precauție, 2) sărbătorile nu vor fi posibile.

Într-un moment în care România a ajuns la 5.000 de cazuri pe zi și specialiștii spun că săptămâna aceasta ne pregătim să urcăm la 6.000, Virgil Musta spune, potrivit B1.ro: „Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse.

Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

VIDEO. Dan Bittman își continuă delirul conspiraționist: „În Germania nu moare nici dracu’ de Covid!” / „Să dea Dumnezeu să mor și eu de Covid!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here