Marșul PNL prin Focșani a fost blocat de primarul lui Oprișan cu „fructe de mare” și „delicii turcești”!

3
4466
Baronul de Vrancea, Marian Oprișan, și primarul din Focșani, Cristi Valentin Misăilă

Mitingul electoral al PNL de la Focșani, programat duminică, de la ora 16.00, pe Bd. Independenței (în fața sediului PNL Vrancea), a provocat deja iureș în județul capturat de baronul Marian Oprișan (PSD).

Liberalii voiau să facă și un marș prin centrul orașului, dar acțiunea a fost interzisă de Primăria Focșani, condusă de PSD, invocând două motive:

  1. în oraș vor mai avea loc, tot duminică, și tot de la ora 16.00, acțiuni electorale ale altor trei partide: PSD, ALDE și UNPR;
  2. în centrul orașului se desfășoară „festivalul mediteranean cu fructe de mare şi delicii turceşti”.

Cu peste 500 de ani în urmă, Ștefan cel Mare oprea „hoardele turcești” prin vitejia feciorilor Vrâncioaiei; acum, Oprișan cel Mic oprește „hoardele liberale” (!) prin dulceața „deliciilor turcești”.

Nici nu mai e nevoie de săbii, arcuri, iatagane și flăcăi viteji; acum, totul se rezolvă cu sarailii, baclavale și un primar obedient.

Deși se vrea aprig, comunicatul Primăriei Focșani are o dimensiune caricaturală. Primarul Misăilă folosește expresii precum „gargară ieftină”, „huța cu maimuța” și crede că liberalii și-ar dori ca, în timpul mitingului lor, „şi pamântul să ia o pauză din a sa rotaţie în jurul soarelui”. „Primarul lui Oprișan” se crede inteligent scriind, într-un comunicat oficial, că președintele României este „domnul Klaus”, iar liderul Opoziției este „Sică Mandolină”.

Misăilă se contrazice penibil: mai întâi spune că „autorităţile locale au aprobat organizarea pentru duminică”, de la ora 16.00, „a unui marş al PSD-ALDE-UNPR”, apoi anunță că „niciun partid nu va face duminică marş”.

Comunicatul Primăriei Focșani, semnat de primarul Cristi Valentin Misăilă

„Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu «bătălia de la Focşani», în contextul în care autorităţile locale din municipiul reşedinţă al judeţului Vrancea au aprobat organizarea pentru duminică, în acelaşi timp, a unui marş al PSD-ALDE-UNPR şi a unui eveniment de prezentare a candidaţilor liberali.

PNL vrea la Focşani – «stare de nervozitate crescută şi lupte de stradă»

După ce zilele trecute domnul Klaus ne împărţea în români şi PSD-işti, iată că acum vine un alt domn, poreclit de presă Sică Mandolină, care propovăduieşte apocalipsa electorală la Focşani.

Speriat probabil de faptul că se va face de râs şi de această dată, şeful liberalilor vede viaţa în culori sumbre şi anunţă cu glas de bariton că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu «bătălia de la Focşani».

Mai mult chiar, dând dovadă de totală necunoaştere a legii, acesta «atrage atenţia» primarului municipiului Focşani că o eventuală altă acţiune politică desfăşurată în acelaşi timp este împotriva democraţiei. Şi ca să-şi justifice aberaţia, vine cu o minciună gogonată, cum că în societate există «o stare de nervozitate crescută», astfel fiind risc de conflicte. De fapt, acest domn este nervos că nu i s-a aprobat marşul, în condiţiile în care au existat cereri similare şi toţi solicitanţii au fost trataţi în mod egal!

În plus, exact în acest week-end, în Piaţa Unirii din centrul oraşului are loc un festival mediteranean cu fructe de mare şi delicii turceşti, organizarea acestuia fiind aprobată cu mult timp înainte.

Presupunând că festivalul nu ar fi existat în aceste zile, trebuie totuşi făcută menţiunea că nu scrie nicăieri, în nicio lege, că numai unui singur partid i se poate aproba în aceeaşi zi o acţiune politică sau un miting. Probabil că liberalii ar dori ca atunci când ei organizează ceva să nu se mai întâmple nimic altceva şi eventual şi pamântul să ia o pauză din a sa rotaţie în jurul soarelui. Aşa ceva este însă imposibil şi tocmai de aceea niciun partid nu va face duminică marş, astfel evitându-se şi posibilitatea ca două sau mai multe grupuri să se întâlnească şi lucrurile să degenereze.

De altfel, aşa cum a văzut o ţară întreagă, «o stare de nervozitate crescută» a existat numai în cazul mitingurilor organizate de cei ce pompos se declară îngrijoraţi de soarta democraţiei. În rest, românii sunt paşnici, indiferent de culoarea lor politică, şi ştiu să se respecte unii pe alţii. Ceea ce nu reuşiţi dumneavoastră, domnilor liberali mari şi mici, să înţelegeţi este faptul că românii vor de la clasa politică soluţii, programe şi proiecte, nu gargară ieftină şi nici huţa cu maimuţa.

Învăţaţi, vă rog, să îi respectaţi pe români şi nu mai instigaţi la ură şi la violenţă fizică şi verbală. Şi la fel vă rog şi pentru focşăneni. Să ştiţi că cetăţenii din Municipiul Focşani s-au săturat să tot vadă cum PNL-iştii din Consiliul Local sunt, fără nicio scuză şi aproape de fiecare dată, împotriva proiectelor de mare interes pentru întreaga noastră comunitate. Aşa că lăsaţi minciunile, prostiile şi scenariile cu bătăuşi şi lupte de stradă. Coborâţi în viaţa reală şi fiţi oameni. Măcar acum!”

3 COMENTARII

  1. Ca este primar, președinte de Consiliu Județean, prefect, parlamentar, consilier de orice fel PARLAMENTUL ROMÂNIEI DACĂ MAI VREA SA SE NUMEASCĂ AȘA SA SCHIMBE ODATĂ LEGEA, DOAR DOUA MANDATE ȘI ATÂT SA NUMAI AJUNGEM CA UNII SA STEA PE VECIE PE FUNCȚII PUBLICE ȘI SA-MI VINA CUM VINE NESIMTITU’ ASTA DE OPRISAN CU TOT FELUL DE MOTIVE DE FESTIVALURI SA INTERZICĂ MANIFESTĂRI ALE PARTIDELOR POLITICE!!!! Nu vedeți ce figura de îmbuibat are acest Marian Oprisan care se “ împrumuta “ de la Mămicuța lui sa-SU cumpere un SUV FORD. O adevarata năpârcă in județul Vrancea acest Oprisan!!! Cei de teapa lui Oprisan de la Focșani ne-au adus in fundatura in care se afla astăzi România, cu datorii afara de 100 miliarde de Euro, datorii acumulate de peste 3 ori de când se afla la guvernare din mai 2012 ( fără 2016) acest guvern PSD de incompetenți și ignoranți care doar in 2019 s-au împrumutat afara pe 7,15,30 de ani cu 3 miliarde de euro(!!!!!!!). Vai de guvernul viitor care va veni după acest guvern toxic PSD!!!!

  2. Dacii mei dragi vom învinge diavolii roşii. Nimeni nu poate sta în calea noastră. Om sau neom nu poate nimeni să spună ce trebuie făcut. Principial avem dreptul să fim uniți contra PSD şi Alde. Să nu credeți în generalul Basta Victor Viorel Ponta. Vinde venin de cobră prin vorbele dumisale. PSD trebuie să moară. Au tăiat destul codru verde în Carpați. Lumea mea e singura avuție lângă voi dacii. Să nu lăsăm străinii să ne fure codrul verde, apa din izvoare şi frumosul chip prelung. Dacă voi muri sub 115 ani e numai vina mea. Că nu m-am educat să fiu PNL în loc de PMP. Dragul meu preşedinte Traian Băsescu, am iubit sufletul tău de om bun. Mi-au fost dragi legile tale. Țiganii nu te-au respectat cum am făcut-o eu. Mergem înainte spre Europa spre vinerea mare. Vocile îmi spun că suntem binele. Voi vota PMP. Mişcarea poporului dac spre soare. Mereu cu fruntea sus în subordinea ta.

    Drag mi-e Traian Băsescu. Omul frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here