Sondaj pe Europa: PSD, la pământ! PNL, din nou pe locul 1, ia distanţă în cursa alegerilor europarlamentare

1
6224

Partidul Naţional Liberal (PNL) ar obţine cele mai multe voturi în alegerile europarlamentare, potrivit unui sondaj publicat de prestigiosul ziar comunitar Politico.eu.

PNL ar obţine 25,89% din voturile românilor, ceea ce i-ar permite să trimită în Parlamentul European (PE) nu mai puţin de 9 europarlamentari.

La distanţă tot mai mare de PNL, apare din nou PSD, care abia ce a fost consemnat în ultimul barometru IMAS tot pe poziţia secundă. În sondajul publicat de Politico, PSD apare cu doar 22,68% din voturi, respectiv 8 mandate (față de 16 în prezent).

Scorul partidului controlat cu mână forte de Liviu Dragnea este un real dezastru, având în vedere că este la jumătate faţă de cota PSD la ultimele alegeri parlamentare (aproximativ 45%)!

În sondajul european, mai figurează:

 • 7 mandate pentru Alianţa 2020 USR-PLUS (15,99%)
 • 4 mandate pentru ALDE (11,74%)
 • 4 mandate pentru Pro România (10,99%).
 • UDMR și PMP sunt trecute fără niciun mandat, dar e posibil să intre în noul Parlament European cu câte două mandate (situație în care unele partide ar mai pierde din mandate).

Pe ansamblul continentului, Partidul Popular European (PPE) ar obţine 170 de mandate, socialiştii europeni 149 de mandate, iar liberalii 99 de mandate în viitorul Parlament.

Pe poziţia a patra s-ar plasa partidele noi sau neafiliate, cu 75 de locuri, urmate de Alianța Popoarelor și Națiunilor (promovată de premierul italian Matteo Salvini – fostul grup ENF) – 68 de locuri, Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR) – 63 de locuri, Verzii – 56 de locuri, Stânga Unită Europeană / Stânga Verde Nordică (GUE/NGL) – 49 de locuri.

De Paște, Dragnea (patriot) mănâncă banane de Giurgiu, caracatiță de Teleorman și măsline de capră

1 COMENTARIU

 1. Poporul european e de dreapta. PNL va obține 35% din voturi şi USR-Plus 24%. Deci avem nou guvern nou pentru 8 ani din decembrie 2020.

  Tăriceanu are de luptat cu 500 milioane de daci ai Rusiei, cu francmasonul rus Kennedy Ionelaş Simion 22 ani şi cu masoana Rusiei Kennedy Ruxandra Dorina 49 ani. PSD nu sunt acceptați de ruşi care au aderat în ianuarie 2019 la Zona Euro şi salariul minim în Rusia în real este din ianuarie 2019 un salariu bun de 1500 euro net lunar. 200 milioane ruşi sunt bucuroși.

  Delaware State Federal Reserve
  *35 Jonathan Seal Delaware

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here