joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizăMarea păcăleală PSD-istă a majorării pensiilor cu 40%

Marea păcăleală PSD-istă a majorării pensiilor cu 40%

-

Cel mai mare specialist în minciuni din istoria postdecembristă a României, Partidul Social Democrat (PSD, urmașul PCR), a tot umflat pensiile românilor cu 40%, începând cu pușcăriașul Liviu Dragnea și încheind cu „revoluționarul” exmatriculat Marcel Ciolacu, pe o distanță de 7 ani. Minciuni peste minciuni, mereu înaintea alegerilor!

La câte promisiuni s-au făcut, cele mai multe fiind neonorate, seniorii plimbați cu preșul ar fi trebuit să aibă acum cel puțin o triplare a veniturilor. Să ia cu 120% mai mult decât la finalul lui 2016, când moșierul din Teleorman, pe atunci în mare vogă, se bătea cu pumnu-n piept că le va ticsi buzunarele.

La un moment dat, Dragnea era dispus să aplice acea mărire cu 40% într-o singură tranșă, care să fie finalizată în prima lună a anului în curs. Apoi a constatat că acest lucru nu se putea implementa la modul real: nu avea bani. A încercat astfel să-i păcălească în alt mod pe vârstnici: să le ofere chiar 45,2%, dar pe termen lung. În trei ani de zile!

Era, practic, doar o simplă corecție raportată la rața inflației, și nimic mai mult. Important: procentul anual de mărire a pensiilor n-a ajuns niciodată în era PSD la 20%. A fost de 14,8% în 2017, de 11,5% în 2018 și de 18,9% în 2019.

- Advertisement -

Asta nu înseamnă că pensionarii au resimțit deodată prosperitatea în portofele. Dimpotrivă, pe măsură ce pensiile lor erau așa-zis mărite, urca și rata inflației: 1,5% în 2017, 4,6% în 2018, 3,8% în 2019. Dar efectele inflației se resimțeau mult mai puternic, pentru că inflația pe coșul de consum (principalele produse, de care depinde traiul zilnic al majorității populației) a fost mult mai mare.

Cert e că promisiunile lui Dragnea și ale acoliților săi n-au fost niciodată respectate.

Dragnea crește pensiile din pix, Gâdea și Badea țin pixul, să fie minciuna cât mai credibilă

Minciuna lui Dragnea: „Fiecare pensie va fi cel puțin dublată în 2021. Nu cred că a existat undeva în lume cineva care a creat un sistem economic care să ducă la minim dublarea pensiilor”

În ianuarie 2016, punctul de pensie era de 871,7 lei. În 2019, după trei ani de măriri PSD-iste, atinsese suma de 1.265 de lei în mandatul de premier al Vioricăi Dăncilă. Nici măcar dublu. Dar rata inflației, care în 2017 era de 1,5%, a sărit în 2018 la 4,6%, coborând în 2019 la 3,8%.

- Advertisement -

Dragnea a aplicat o schemă perversă: le-a dat pensionarilor cu o mână, iar cu alta le-a luat pentru produse mai scumpe, medicamente, taxe, impozite și alte cele. Iar unele dintre promisiuni par astăzi de-a dreptul ridicole. În 2018, de pildă, Dragnea își anunța cu fermitate, la Antena 3, planul „genial” de mărire a pensiilor.

Lumea era „informată” că punctul de pensie va fi, în 2020, de 1.775 de lei, iar în 2021 de – atenție! – 1.875 de lei. „Fiecare pensie va fi cel puțin dublată în 2021. Nu cred că a existat undeva în lume cineva care a creat un sistem economic care să ducă la minim dublarea pensiilor”, trâmbițase Dragnea cu figura lui de Molotov, sub privirile voit prostănace ale cuplului Mihai Gâdea – Mircea Badea.

VIDEO: Minciunile lui Dragnea, privite admirativ de Gâdea și Badea

Calculele exagerate fuseseră făcute cu un scop precis, la numai câteva luni de la condamnarea lui Dragnea, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul DGASPC Teleorman. Dragnea intrase de pe atunci în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie-decembrie 2019, dar încerca să puncteze, „pe traseu”, și pentru alegerle europarlamentare din 26 mai 2019.

Dragnea se visa deja președinte și, bineînțeles, scăpat de „răcoare” pentru nelegiuirile făcute. Ca președinte al CJ Teleorman și PSD Teleorman, el a determinat-o pe Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, să-și încalce atribuțiile de serviciu prin angajări fictive. Strategia lui a dat totuși greș: pe 27 mai 2019, la o zi după eșecul de la europarlamentare, a fost reținut și trimis la pușcărie.

… și, la un moment dat, Gâdea se ridică: vrea și el să simtă minciuna mai de aproape!

Punctul de pensie de 1.875 de lei, care – conform „filozofiei” PSD – trebuia implementat în 2021, n-a ajuns să fie aplicat nici la finalul anului 2023

După ce Dragnea a ajuns în spatele gratiilor, s-a prăbușit și strategia sa legată de mărirea pensiilor. Acel punct de pensie de 1.875 de lei, anunțat în 2018 cu surle și trâmbițe pentru o implementare a lui în 2021, n-a ajuns să fie aplicat nici la finalul anului 2023!

Acum, punctul de pensie este de 1.775 de lei, care, după „filozofia” PSD-istă, trebuia să fie introdus în practică în 2020! Lucru imbosibil de realizat. Nici măcar în zilele noastre, cu doi ani de guvernare PSD în alianță cu PNL, punctul de pensie estimat de Dragnea nu este unul de 1.875 de lei.

Dragnea explică în stilul gogonat, învățăceii iau notițe, să spună și poporului: văleeeeeu, vine bunăstarea!

Mai mult, aceleași minciuni gogonate servite de Dragnea au fost continuate mai întâi de Viorica Vasilica Dăncilă, în calitatea ei de premier, dar și de președinte de partid. Rămasă fără „sprijinul” și sfaturile lui Dragnea, Vasilica a marșat pe aceeași mărire nesustenabilă a pensiilor cu 40%.

S-a „izbit” până la urmă de șoșocarul de la Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici. Potrivit unui document confidențial, pus la dispoziția presei de Florin Cîțu la vremea respectivă, Teodorovici i-ar fi cerut Dăncilei să amâne creșterea pensiilor cu 40% până la 1 septembrie 2020.

Ea era oricum habarnistă absolută încă de pe vremea lui Dragnea, când a comis o gafă impardonabilă: a spus cu gurița ei că pensia minimă va crește de la 5.200 la 6.400 de lei de la 1 iulie 2018! Cifre scoase direct din mațul gros.

Dragnea și Gâdea nu mai rezistă: fac tandem de mincinoși!

În 2020, PSD se aventura să mărească pensiile cu 72% până în 2024, când punctul de pensie ar trebui să fie de 2.340 de lei!

Când Ludovic Orban a avertizat, din postura de nou premier, că nu se pot mări pensiile cu 40%, așa cum dorea PSD, i-au sărit socialiștii în cap. Asta, deși Orban majorase totuși veniturile pensionarilor cu 14% într-un singur an, în condiții de restricții economice severe din cauza pandemie de Covid-19. Nici PSD-iștii nu reușiseră în trecut, prin Dragnea, să aplice mărirea veniturilor pensionarilor cu 40% într-un an, dar îi ceruseră asta, cu o revoltătoare impostură, tocmai lui Orban.

Mergând pe aceeași tehnică de intoxicare a populației cu promisiuni populiste, fără nicio acoperire în economie, PSD a forțat în toamna lui 2020 majorarea pensiilor cu 40% printr-un amendament introdus la legea rectificării bugetare. Pseudo-revoluționarul Marcel Ciolacu vorbea despre aplicarea unei legi votate în Parlament și despre faptul că există bani pentru acea mărire de 40%, dar și pentru alta – de 32% – ce urma să fie finalizată etapizat până în 2024.

În concluzie, dintr-un foc, PSD se aventura să mărească pensiile cu 72% până în 2024, când punctul de pensie ar trebui să fie de 2.340 de lei! Suntem la finalul lui 2023 și, cu PSD la guvernare, punctul de pensie este de doar 1.775 de lei, pe care Dragnea îl „văzuse” aplicabil în 2020!

E curios și Bădița, vrea să aprecieze și el minciunile dragniste!

„Au fluturat ȋn faţa românilor această creştere cu 40% vreme de trei ani. A venit momentul ca Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Marius Budăi să ne arate cum se face sau să-și dea demisia. Toţi!”

În următorul an, după circul PSD-istului Ciolacu, a venit lui Marius Budăi cu o veste tristă pentru „seniorii” săi: nu era posibilă o majorare a pensiilor cu 40%, ci cu doar 10%. Adică, punctul de pensie creștea de la 1.442 de lei la 1.586 de lei. O mărire mai mică decât cea aplicată de Orban!

În 2021, deputatul Alexandru Bola (PNL) le solicita PSD-iștilor să-și dea cu toții demisia pentru minciunile pe care le serviseră cu un an în urmă: „Astăzi, Marcel Ciolacu se face că nu mai ţine minte declaraţia dată pe 15 iunie, ȋn studioul Realitatea TV, când spunea că «PSD va mări pensiile cu 40% dacă va reveni la guvernare». Întrebat cum o va face, a răspuns senin că «prin schimbarea priorităților bugetare». Simplu, nu? Acum, PSD este la guvernare, băgat de unii PNL-iști. Au fluturat ȋn faţa românilor această creştere cu 40% vreme de trei ani. A venit momentul ca Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Marius Budăi să ne arate cum se face sau să-și dea demisia. Toţi!”.

Budăi a găsit imediat „scuza”: nu se pot majora veniturile pensionarilor din cauza pragului de 9,4% din PIB stabilit prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru bugetul de pensii! În replică, fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, arăta foarte clar că, dimpotrivă, „acest prag s-ar atinge dacă pensiile ar crește cu încă 27%”. Dar Guvernul PSD-PNL n-a avut bani să aplice un asemenea procent.

Degetul lui Dragnea arată procentul fericirii… Țeapă!

În toată această perioadă, PSD a făcut două lucruri:

1. I-a mințit pe pensionari cu o nerușinare specifică unor impostori.

2. A distrus economia prin creșterea vertiginoasă a ratei inflației, care, în 2022, cu tandemul Ciucă&Ciolacu la guvernare, a atins 13,8%! Una nemaiîntâlnită de când România a intrat în Uniunea Europeană. Doar în 2003, pe vremea guvernării lui Adrian Năstase, inflația fusese mai mare: 15,3%.

Scrie Dragnea, scrie… că nu-i greu să înșiri minciuni!

Pensiile cresc cu doar 13,8% în 2024. Procentul este mai mai mic decât cel din „era Dragnea”

Același „revoluționar” guraliv Marce Ciolacu a „recidivat” în acest an cu o nouă „mărire” de 40% a pensiilor. Aceleași promisiuni, aceleași „amenințări”, aceleași strategii socialiste înainte de intrarea în anul electoral 2024.

În fapt, pensiile vor fi indexate cu doar 13,8% de la 1 ianuarie 2024, așa cum a anunțat președintele Case Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu. Mențiune: cu un procent mai mic decât procentele aplicate în „era Dragnea”!

Apoi, pensiile ar urma să fie recalculate din septembrie 2024 după noua lege a pensiilor. Chiar prietenul de coaliție al lui Ciolacu, Nicolae Ciucă, zicea în această lună că o majorare cu 40% a tuturor pensiilor ar fi imposibilă, ținând cont de impactul bugetar uriaș pe care l-ar produce: 3% din PIB. Așadar, o nouă minciună enormă, plasată înaintea a trei rânduri de alegeri: locale (sfârșitul lui septembrie), prezidențiale (noiembrie + decembrie) și parlamentare (decembrie).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Blândă cu Puterea, DNA se înfige în Opoziție: cere ridicarea imunității pentru Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în dosarul achiziției de vaccinuri

* Se repetă „metoda Barna” din 2019? Înaintea anului electoral 2024, DNA face dosare Opoziției. PSD și televiziunile oligarhilor jubilează

VIDEO. Cum au prăduit PSD-iștii Parcul IOR. Nicușor Dan: „Firea și Negoiță au spus că a ars arhiva și nu pot demonstra că acolo e parc! Prefectul Capitalei a mers la instanța necompetentă”

„Vai, ce idioți ne conduc! Putem afirma cu certitudine că Marcel Ciolacu e un prost”. Cristian Ghinea râde de liderul PSD, după ce acesta a spus că „PNRR nu există”

Ne-am întors în timp cu 10 de ani: DNA i-a lăsat pe marii rechini și s-a întors la plevușcă. Razii și zeci de arestări în vămi, printre polițiștii de frontieră

„Maia Sandu e prea inteligentă ca să nu înțeleagă că Bucureștiul n-o va ierta niciodată” pentru eliminarea oligarhului Plahotniuc din Moldova, spune istoricul Armand Goșu. De aceea PSD, Iohannis și serviciile o sabotează

Propagandă scârboasă făcută Chinei și Rusiei de un profesor universitar doctor din Sibiu. Minciuni grosolane, antisemitism, dezinformare, intoxicare. Antioccidentalism violent, în termenii propagandei bolșevice a anilor ’50

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

Diversiunea „Longhin Jar” la Realitatea Plus. Adevărata Biserică Ortodoxă Ucraineană are 20 de milioane de credincioși și nu se supune Moscovei, cum face provocatorul Jar

Miracol până la capăt: locul 1 în grupă, cu 5 puncte peste Elveția! „Naționala sufletistă” va fi în urna a 2-a la tragerea la sorți pentru Euro 2024

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. La turnat gogoși covrigarul e mai priceput 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Cioflingaru macar era in stare sa lege doua vorbe, chiar daca erau minciuni care il faceau chair pe el sa mustaceasca.

    Covrigaru Combinizoane nici macar sa lege doua minciun nu e in stare! Cat despre Bolovanul cu Chipiu nu are rost sa dicutam ca ne pierdem vremea …

    Tandala a dat tara pe mana semianalfabetilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -