VIDEO. Cum au prăduit PSD-iștii Parcul IOR. Nicușor Dan: „Firea și Negoiță au spus că a ars arhiva și nu pot demonstra că acolo e parc! Prefectul Capitalei a mers la instanța necompetentă”

7
790
Nicușor Dan a expus caracatița PSD care a prăduit Parcul IOR

Prin acțiunile lor deliberat eronate, oamenii PSD au anulat șansele ca partea din Parcul IOR retrocedată să poată fi recuperată de statul român, a dezvăluit actualul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, într-o conferință de presă. În timp ce fostul primar general Gabriela Firea și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, au sabotat acțiunea, Prefectul Capitalei s-a adresat în Justiție instanței greșite.

Lupta pentru parc nu s-a încheiat încă, doar că acțiunile PSD au făcut-o infinit mai grea. Nicușor Dan a arătat că speră ca măcar o parte a terenului să poată fi recuperată, apelând la alte soluții: „Am dat o amendă de 35 de milioane de euro proprietarului Parcului IOR pentru că a schimbat destinația unei părți din parc și asta este o modalitate de a lua parcul înapoi. Adică avem un litigiu în care se contestă această amendă, el se va finaliza, estimez, într-un an și jumătate. Înainte de acest litigiu am făcut toate pregătirile juridice necesare pentru ca să nu riscăm. Sunt optimist că vom câștiga acest litigiu. Când se va termina, proprietarul va trebui să ne dea 35 de milioane. Estimez că nu-i va avea și va trebui să ne dea o parte din teren. Eu am dat o amendă de 35 de milioane de euro, primarul Sectorului 3 a dat o amendă de 35 de euro. Asta e diferența dintre cine face administrație și cine face simplă gargară politicianistă”.

Salvarea pentru PSD și proprietarii Parcului IOR retrocedat o reprezintă alegerile locale din toamna anului viitor. Dacă la Primăria Capitalei revine un om al PSD, atunci această amendă de 35 de milioane de lei poate fi anulată, ori procesul poate fi pierdut deliberat – așa cum s-a întâmplat și cu celelalte inițiate de Firea, Negoiță și Prefectură. Ceea ce ar duce la victoria proprietarilor care vor să facă pe locul parcului un cartier de blocuri.

Modalitatea în care nașa Firea și finul Negoiță au sabotat procesul prin care se încerca anularea deciziei de retrocedare este șocantă și ar putea oricând, într-un stat normal, cu instituții funcționale, să facă obiectul unui dosar penal și al unor condamnări la pușcărie.

Nicușor Dan a explicat: „Doi oameni, Firea și Negoiță, au distrus șansele ca această dispoziție (de retrocedare a terenului Parcului IOR – n. red.) să fie anulată. În anul 2019, în fața Curții de Apel București s-a dispus o expertiză, ca să se stabilească dacă acel teren e parc sau nu e parc. Nici Firea, nici Negoiță nu au fost în stare să vină cu dovezi că acolo a fost un parc. (…) Răspunsul primarului a fost: «Arhiva noastră de la ALPAB a ars și nu mai avem dovezi!». Dar puteau să vină cu foști angajați sau cetățeni din zonă ca martori. (…) Și acum avem o decizie opozabilă față de Primăria Capitalei și față de Primăria Sectorului 3, care spune că acolo nu e parc și atunci trebuie să vină altcineva să dovedească că acolo a fost parc!”.

Acum, după ce au adus aceste pagube incomensurabile Bucureștiului, favorizând interesele celor care devalizează parcurile Capitalei, Firea și Negoiță se folosesc de mijloacele mass-media alimentate pe filieră de partid cu bani publici pentru a-l acuza pe Nicușor Dan că nu face nimic și cer expropierea terenului.

Primarul Bucureștiului arată că e vorba de o sumă uriașă, bani de la buget, o notă de plată pe care locuitorii Capitalei ar trebui s-o plătească pentru ticăloșia administrației PSD: „Da, expropriem, dar să vină Firea și Negoiță cu bani de acasă sau cu bani de la partid pentru prostia pe care au făcut-o! Pentru că nu putem să punem 70 de milioane de euro, bani de la bucureșteni, pentru prostia pe care niște oameni au făcut-o!”.

Prefectura Bucureștiului, de asemenea controlată de PSD, a jucat același joc ticălos ca și fosta administrație: a contestat sentința la o instanță greșită! „N-au nimerit instanța, s-au dus la instanța necompetentă. V-au chemat pe toți, să spună cum sunt ei grozavi, cum salvează Parcul IOR, și n-au nimerit instanța”, a comentat Nicușor Dan.

Exact ca în 2020, când haidamacii Gabrielei Firea (în frunte cu fostul viceprimar Aurelian Bădulescu, un antisemit notoriu azi promovat consilier la Curtea de Conturi) au perturbat o conferință de presă pe care Nicușor Dan o ținea în stradă, și acum consilierii PSD au încercat să bruieze declarațiile primarului. Aceștia au intervenit peste el, acuzându-l că nu vrea să salveze parcul! „Aici se vede diferența dintre o administrație publică și circ. Eu fac administrație publică, dumneavoastră faceți circ”, le-a răspuns Nicușor Dan derbedeilor PSD.

Miza acestei lupte este uriașă. E vorba de 11 hectare din Parcul IOR retrocedate în 2007. În 2022, proprietarii și chiriașii acestora pe spațiul respectiv au anunțat că vor să construiască un parc de distracții, după ce în trecut fuseseră planuri pentru un cartier de blocuri.

În ultimul an, copacii de pe zona respectivă au fost sistematic distruși de persoane pe care Poliția Locală a Primăriei Sectorului 3, condus de Robert Negoiță, le-a lăsat să scape. S-au dat uneori amenzi simbolice, de câte 100 de lei, fără a fi reținuți acești oameni și fără a se reclama la Parchet, pentru a se face o anchetă penală, ca să se afle cine îi pune să distrugă spațiul verde.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

Unul dintre cei mai reputați jurnaliști germani, considerat expert de top în probleme rusești, a luat șpăgi de 600.000 de euro de la Moscova! În România, rețeaua cuprinde șefi de publicații, spune Armand Goșu

* Miracol în Kenya: s-a-ntâlnit Mutu’ cu Mutua! Safari prezidențial în Parcul Național Nairobi

Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

„Îmi plac și mie jumării, șoricii…” De „patrioată” ce e, beizadeaua de la Realitatea Plus agresează permanent limba română. Astă-vară se lupta cu „țițeii”, că erau prea mulți

Rareș Bogdan, „popular” în piață: i-a dat cu pătrunjel pe la nas șefului Ciucă și și-a arătat ceasul Rolex de 30.000 de euro

Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Antena Group – 935.292,99 lei, Gândul – 360.000 de lei, Digi 24 – 332.732,5 lei, podiumul banilor publici încasați de presă de la Robert Negoiță pentru propagandă

Toți joacă pentru România: Israel – Elveția 1-1. Ne trebuie un egal cu Israel sau o victorie cu Elveția

7 COMENTARII

 1. Nu vă mai satură dreacu de furat, bandiților bolșevici PCR-USL 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Ăsta-i de vină, care a venit acum, nu voi care jefuiți de 33 de ani 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Primul robot umanoid numit director al unei companii. „Lucrează în weekend, disponibil 24 din 24”

   CAND INLOCUIM „politicienii” ?
   Robot umanoid politician „Lucrează în weekend, disponibil 24 din 24, NU FURA!”

 2. Ma da’ prosti mai sunt bucurestenii. Sa votezi tu petarda aia de Firea si pe analfabetul de Necoita asta inseamna sa fi prost gramada. Sa pui astfel de lichele sa-ti administreze capitala tarii sau un sector cat un judet. Uitati-va ba cu fura astia si voua va ghioraie matele de foame. Platiti taxe si votati P$D ca sa manance si gura lor o paine.

 3. Negoita va castiga din nou primaia sectorului 3. De asta sunt sigura. Cat despre Fiara, nu cred ca va ma castiga ceva alegeri in Romania pe persoana fizica. Cu partidul, da, ea si rudele ei s-ar putea sa ne mai jefuiasca ceva timp.

 4. Negoita va castiga din nou primaria sectorului 3. De asta sunt sigura. Cat despre Fiara, nu cred ca va mai castiga ceva alegeri in Romania pe persoana fizica. Cu partidul, da, ea si rudele ei s-ar putea sa ne mai jefuiasca ceva timp din ceva posturi sus puse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here