SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

5
2146

Serviciile secrete americane transmit un avertisment serios înaintea anului electoral 2024: Rusia putinistă va încerca să influențeze decisiv alegerile din aproape 100 de țări, printre care și România, cu scopul de a destabiliza regimurile democratice și a aduce la putere partide „prietene”, unele finanțate chiar de Moscova. Obiectivul major al Kremlinului este acela de a slăbi susținerea Lumii Libere pentru Ucraina.

Pentru România, 2024 este un an crucial: vor fi patru rânduri de alegeri – europarlamentare (în iunie), locale (probabil, în septembrie), prezidențiale (în noiembrie/decembrie) și parlamentare (în decembrie).

Cum România este un stat-cheie în efortul occidental de a sprijini Ucraina în fața agresiunii ruse, se subînțelege că țara noastră va fi una dintre țintele principale ale serviciilor secrete putiniste.

SUA a avertizat aproape 100 de țări că Moscova deschide un nou front în eforturile de a slăbi și destabiliza regimurile democrațice, discreditând alegerile din întreaga lume, cu ajutorul presei de stat și a rețelelor sociale.

În trecut, Moscova s-a concentrat pe susținerea unor anumiţi candidați, dar acum caută să semene neîncredere față de procesul electoral în sine, prezentând alegerile ca fiind disfuncționale, iar rezultatele lor – nelegitime, arată americanii în documentul obținut de Associated Press.

Observație: exact așa au acționat Donald Trump și susținătorii săi la alegerile prezidențiale din SUA, din 2020, manifestări care au culminat cu asaltul asupra Capitoliului, din ianuarie 2021!

„Rusia valorifică ceea ce a văzut drept un succes relativ ieftin în SUA, în 2020, şi acum vrea să facă asta la nivel global”

Americanii au trimis o informare pe canale oficiale către ambasadele din peste 90 de țări, pentru a fi transmisă ulterior guvernelor acestor țări.

În document, citat de The Guardian, se arată: „Acesta este un fenomen global. Informațiile noastre indică faptul că înalți oficiali ai guvernului rus, inclusiv de la Kremlin, văd valoarea acestui tip de operațiune de influență și o percep ca fiind eficientă”.

Rusia pare încurajată în demersul său de succesul pe care l-a avut când a reuşit să amplifice minciunile fostului președinte Donald Trump și ale susținătorilor săi, în timpul și după alegerile prezidențiale din 2020. Trump a acuzat în mod fals o fraudă la scară largă în procesul electoral din SUA.

Acele minciuni au contribuit la declanșarea atacului din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului și continuă să rezoneze până în ziua de azi în politica și în societatea americană.

Camera Reprezentanților nu a reuşit să-şi aleagă un preşedinte şi se află într-un blocaj. Majoritatea republicană a încercat să-l impună pentru această funcție-cheie pe Jim Jordan, unul dintre cei mai vehemenţi susținători ai minciunii lui Trump, însă congresmenul radical n-a avut susținerea moderaților din partid, iar după 3 încercări a renunţat.

Un oficial înalt al serviciilor americane de informații a declarat, citat de Asociated Press: „Credem că Rusia valorifică ceea ce a văzut drept un succes relativ ieftin în Statele Unite, în 2020, şi acum vrea să facă asta la nivel global”.

Avertismentul vine înainte de alegerile prezidențiale de anul viitor din SUA (unde Donald Trump este mare favorit pentru a câștiga nominalizarea Partidului Republican), dar și de alegerile din alte state importante, precum și cele pentru Parlamentul Uniunii Europene, din iunie 2024.

Americanii au analizat alegerile din perioada 2020-2022 şi au descoperit 11 scrutine din 9 țări în care Rusia „s-a angajat într-un efort concertat” pentru a submina încrederea în rezultatele alegerilor.

În alte 17 state democratice, au existat campanii „mai puțin pronunțate” pentru a amplifica îndoielile oamenilor privind corectitudinea alegerilor, inclusiv pe platformele de social media.

În plus, presa rusă de stat a amplificat „afirmațiile false de fraudă electorală” referitoare la alegeri în state din Europa, Asia, Orientul Mijlociu și America de Sud.

Oficialii americani din serviciile de informaţii, care au vorbit cu presa sub protecţia anonimatului, au refuzat să spună despre ce state este vorba, pentru că SUA și-a propus să le respecte confidențialitatea.

Atenție la AUS și la Șoșoacă! Atenție la televiziunile care sabotează democrația!

Americanii au recomandat câțiva pași pentru contracararea operațiunilor de influență ale rușilor:

  • transmiterea de mesaje bazate pe fapte despre cât de sigure şi corecte sunt alegerile;
  • informarea publicului despre eforturile de subminare a democrației pe care le fac actorii externi;
  • posibile sancțiuni pentru cine încearcă aşa ceva.

În spectrul politic din România, două partide se manifestă pe față ca fiind purtătoare ale mesajelor rusești: AUR (condus de deputatul George Simion) și S.O.S. România (condus de senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, intrată în Parlament pe lista AUR).

Agenți de influență ai Moscovei se manifestă, destul de străveziu, și în alte partide, mai ales în PSD, precum și în diferite structuri ale administrației.

În plus, predicatele rusești au mare priză și în Armata României, fiind rostogolite de mulți ofițeri activi sau în rezervă.

Un rol extraordinar de nociv îl pot juca, și de astă-dată, unele televiziuni obișnuite să submineze încrederea în alegeri și în democrație. Tocmai de aceea, devine vitală activarea onestă a Consiliului Național al Audovizualului (CNA).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* USR acuză represalii în stil mafiot din partea șefului ANPC, care, prin intermediul unui off-shore, ar lua taxă de protecție de la proprietarii restaurantelor din Herăstrău închise de Clotilde Armand

* Unul dintre marii golani ai politicii românești – numit pe 9 ani consilier la Curtea de Conturi! Grobianul Aurelian Bădulescu, omul Gabrielei Firea, și-a șters toate mârlăniile și comentariile antisemite de pe Facebook

* A doua extrădare a unui PSD-ist fugar. Fost deputat, șantajistul a fost adus din Italia, la 7 ani după revenirea forțată din Dubai

* Vasile Bănescu către Mihail Neamțu: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul-simț”. Derivă totală a politicianului eșuat: zice că e „hărțuit” și „amenințat” de purtătorul de cuvânt al BOR

* Un document excepțional: scrisoarea Mitropolitului pro-rus de la Chișinău către șeful său de la Moscova, Patriarhul Kirill, în care face pulbere Rusia putinistă! / „Amestecul agresiv al Rusiei în afacerile Ucrainei și ale Moldovei” / „Așa-numita «Lume Rusă» este străină aspirațiilor și valorilor noastre naționale” / „Moscova nu a înțeles că poporul din Moldova are rădăcini latine” / „Republica Moldova se va reuni inevitabil cu România”

* Un luptător Wagner a ajuns „erou al Rusiei” deși și-a omorât bunicul și o cunoștință, cu 40 de lovituri de cuțit. Avea de executat 17 ani de pușcărie, dar a fost trimis pe frontul din Ucraina, să omoare și alți oameni nevinovați

5 COMENTARII

  1. Păi si cine să se lupte cu agenții ruși, Securitatea ? PCR-USL ? AUR ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Rusii nu sint la prima incercare, anii trecuti au incercat sa se foloseasca de problema asa-zisului „tinut secuiesc”, au incercat sa ne sperie cu Kosovo, ne-au amenintat cu Republica Moldova. Nu ne speriem dar nici nu trebuie sa tratam superficial.

  3. Mafiotii nu au culoare politicā . Singura lor ideologie este puterea. Puterea sā facā bani prin parazitarea societātii ,bani care sunt apoi folositi pentru perpetuarea puterii în scopul cimentārii controlului social si acumulārii de mai multi bani. Rusia e un stat mafiot în care cocurenta a fost eliminatā(fizic), Putin e seful suprem al mafiei. România e pe cale sā îi urmeze exemplul. În cazul României sunt multi factori interni si externi care pot facilita un curs al evenimentelor care sā previnā aceastā posibilā situatie. Nu va fi usor pentru cā mafia vā lupta murdar, în afara moralitātii pentru a-si pāstra beneficiile si influenta. Vedem nesimtirea situatiei pensiilor”speciale” si trebuie sā realizām cā multi din tribul specialilor sunt mafioti, unelte si beneficiari ai sistemului mafiot.

  4. Alegerile din Romania sunt deturnate de rusi din 1990 incoace … iar acum, cu securistul dad felix voiculescu la putere prin proxy-ul K. Lawn nu vad cum ne putem astepta la altceva decat la consfintirea status-quo-ului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here