Diversiunea „Longhin Jar” la Realitatea Plus. Adevărata Biserică Ortodoxă Ucraineană are 20 de milioane de credincioși și nu se supune Moscovei, cum face provocatorul Jar

0
583
Unealta moscovită Longhin Jar

Curg șiroaie de lacrimi la Realitatea Plus de fiecare dată când se discută despre așa-zisul „mitropolit” răzvrătit Longhin Jar, fost până nu demult stareț al Mănăstirii Bănceni, care ține de Eparhia Cernăuților și a Bucovinei. Se află așadar pe teritoriul Ucrainei, iar de ceva vreme e subiect de diversiune la Realitatea Plus, unde se induce falsa idee că românii de dincolo de graniță sunt „prigoniți” și „umiliți” și „nu li se permite să-și mărturisească credința în limba lor maternă”. Minciuni grosolane!

Dacă te uiți la Realitatea Plus, afli că Mănăstire Bănceni e înconjurată tot timpul de trupe ale forțelor speciale ucrainene, că Longhin Jar e aproape „răstignit” și că nu e lăsat să se ocupe de „marea lui familie” (copii orfani, persoane fără adăpost etc.), dar și de „cele sfinte”.

E cazul să restabilim adevărul. Mănăstirea la care a slujit Longhin Jar, înainte să fie înlocuit prin decizia mitropolitului Onufrie Berezovski, este subordonată acelei Biserici Ortodoxe Ucrainene care, la rândul ei, s-a subordonat până în 2022 Patriarhiei Moscovei – condusă de patriarhul Kirill (ofițer KGB în era sovietică, susținător al invaziei ruse în Ucraina în ultimii doi ani).

De un an însă, din cauza barbarului război putinist, până și cele mai mari căpetenii pro-ruse ale acestei Biserici au decis să se separe de Patriarhia Moscovei și de patriarhul Kirill. Astfel, la cârma Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost propulsat mitropolitul Onufrie.

El încearcă acum, cel mai probabil, să reabiliteze imaginea pătată a Bisericii după colaborarea cu Rusia teroristă, dar e de-abia la început de drum. Obstacole majore sunt la tot pasul.

Această Biserică ortodoxă, care numără circa 2,5 milioane de credincioși, nu are nicio relație cu Biserica Ortodoxă Română sau cu adevărata Biserică Ortodoxă Ucraineană. Și-a declarat independența față de Federația Rusă de-abia pe 27 mai 2022.

Această Biserică nu este încă recunoscută oficial la întrunirile ortodoxe internaționale. Faptul că lăcașurile sale sunt păzite cu mitralierele de forțele speciale ucrainene este un lucru cât se poate de logic, din mai multe motive.

1. Ucraina este în război total cu Rusia, iar mulți dintre preoții acestei Biserici au rămas în legături speciale cu Moscova (unii sunt agenți FSB sau GRU).

2. În Ucraina funcționează legea marțială.

3. Orice biserică trebuie păzită pentru a preîntâmpina atacurile teroriste.

4. Mănăstirea de la Bănceni s-a subordonat Moscovei, iar preotul Longhin Jar s-a manifestat cu violență verbală împotriva oricărei biserici ortodoxe care nu se supune Moscovei. Existau – și încă există – suspiciuni întemeiate de colaborare cu Rusia teroristă.

VIDEO: Atac diavolesc al lui Longhin Jar la adresa Patriarhului Bartolomeu de la Constantinopol, vinovat de a fi recunoscut Biserica Ortodoxă Ucraineană care nu se supune Moscovei

5. Forțele speciale ucrainene își iau măsuri de precauție, ținând cont că în multe biserici care „au luat lumină de la Moscova” s-au descoperit materiale de propagandă putinistă, arme, muniție de război, tot felul de echipamente militare care erau stocate acolo pentru a-i ajuta pe „denazificatori” în „operațiunea militară specială”.

Armata ucraineană nu are nimic de împărțit cu enoriașii care-și văd de treabă. Nimeni nu-i persecută. Persecuția este doar în mintea celor care fac propagandă, din știință sau neștiință, regimului criminal de la Kremlin. Iar dovezile prezentate de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) sunt indubitabile.

Multe lăcașe de cult ce aparțin acestei Biserici închinate Moscovei au fost folosite ca depozite militare pentru Kremlin și, până să fiedescoperite de SBU, au funcționat pe modelul implementat de teroriștii Hamas în Fâșia Gaza: ca „scuturi” pentru terorismul rus (Hamas a folosit spitalele și școlile, agentura rusă a folosit bisericile, scopul fiind similar).

Adevărata Biserică Ortodoxă Ucraineană este în comuniune cu Patriarhia Ecumenică de Constantinopol, care i-a certificat autocefalia. În jur de 45,7% dintre ucraineni (circa 20 de milioane de credincioși) aparțin de această Biserică. Fondator este Vladimir I al Kievului, cneaz al Kievului între anii 980 și 1015. În prezent, Întâistătător al acestei Biserici este mitropolitul Epifanie Dumenko.

Cealaltă Biserică a fost finanțată intens de Kremlin. În spatele ajutorului acordat copiilor orfani și oamenilor fără adăpost se ascundea o realitate crudă. De-a lungul anilor, ucrainenii erau învățați prin diverse materiale de propagandă să gândească în spirit rusesc, să se răscoale împotriva Ucrainei (pe teritorul Ucrainei!) și să sprijine instaurarea dictaturii Moscovei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Cum au prăduit PSD-iștii Parcul IOR. Nicușor Dan: „Firea și Negoiță au spus că a ars arhiva și nu pot demonstra că acolo e parc! Prefectul Capitalei a mers la instanța necompetentă”

* Festivalul analfabeților, organizat de Robert Negoiță în fața PMB: nici măcar un mesaj al PSD nu era scris corect românește! Negoiță însuși a luat BAC-ul la 31 de ani și a plagiat integral teza de doctorat

* Miracol în Kenya: s-a-ntâlnit Mutu’ cu Mutua! Safari prezidențial în Parcul Național Nairobi

* EDITORIAL. Nerușinatul domn Rareș Bogdan – „number one” în căpușarea banilor publici. La piață, cu prada la vedere

* Propagandă scârboasă făcută Chinei și Rusiei de un profesor universitar doctor din Sibiu. Minciuni grosolane, antisemitism, dezinformare, intoxicare. Antioccidentalism violent, în termenii propagandei bolșevice a anilor ’50

Antena Group – 935.292,99 lei, Gândul – 360.000 de lei, Digi 24 – 332.732,5 lei, podiumul banilor publici încasați de presă de la Robert Negoiță pentru propagandă

* VIDEO. Interviu vomitiv al Danei Budeanu cu Marcel Ciolacu: „Când vorbiți, liniștiți. Observați binele din oameni. Sunteți un monument de răbdare!”

Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

Unul dintre cei mai reputați jurnaliști germani, considerat expert de top în probleme rusești, a luat șpăgi de 600.000 de euro de la Moscova! În România, rețeaua cuprinde șefi de publicații, spune Armand Goșu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here