Propagandă scârboasă făcută Chinei și Rusiei de un profesor universitar doctor din Sibiu. Minciuni grosolane, antisemitism, dezinformare, intoxicare. Antioccidentalism violent, în termenii propagandei bolșevice a anilor ’50

14
857
Corvin Lupu la lansarea cărții sale "Trădarea Securități în decembrie 1989"

Două articole de propagandă oribilă pro-chineză și, în secundar, pro-rusă au fost publicate de un „profesor universitar doctor”, pe numele său Corvin Lupu, în revista Art-Emis. Minciunile acestuia sunt șocante, afirmațiile – scandaloase. Este o dezlănțuire propagandistică de cea mai joasă speță, așa cum România n-a mai cunoscut din stalinismul cel mai dur al anilor 1947-1953.

Pentru a se edifica asupra „luminii de la Răsărit” și a „întunericului occidental”, Corvin Lupu s-a deplasat la Beijing, ca invitat al statului chinez, la recomandarea expresă a Partidului Comunist Român – Secolul XXI, pe banii regimului comunist chinez. Mai grav e că, asumându-și rolul de propagandist feroce al unei dictaturi inumane, el face de râs titulatura de „profesor universitar doctor”, dar și universitatea sibiană la care predă de câteva decenii.

Niciun oficial român nu a fost prezent la Summit-ul „Belt and Road” („Centura și Drumul”), zis și „Summit-ul dictatorilor” – o uriașă operațiune de propagandă organizată de statul comunit chinez în perioada 16-22 octombrie 2023, la Beijing.

Singurul demnitar din Uniunea Europeană care a acceptat invitația Chinei a fost premierul maghiar Viktor Orban – „oaia neagră” a Lumii Libere. De altfel, Orban s-a mândrit să dea mâna, la Beijing, cu dictatorul Chinei, Xi Jinping, și cu cel al Rusiei, Vladimir Putin.

Și totuși, a existat și un cetățean român care a participat la „Summit-ul dictatorilor”, în calitate de invitat: istoricul Corvin Alexandru Lupu (70 de ani), „profesor universitar de istorie contemporană și recentă”, având – evident – și titlul de doctor. Este încadrat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, instituție educațională de stat, finanțată de Ministerul Educației.

Revenit în țară, Corvin Lupu a publicat două articole – găzduite de revista Art-Emis – cu care s-ar rușina și o râmă dotată cu minimă decență. O propagandă atât de scârboasă, în favoarea celei mai mari dictaturi din lume (China comunistă) și a celui mai mare agresor de pe planetă (Rusia putinistă), este cu adevărat șocantă într-o țară democratică!

Cele două articole de propagandă ale lui Corvin Lupu:

Ghidul preventiv al ocupației chineze: 16 idei „colosale” ale unei minți mancurtizate

Afirmațiile lui Corvin Lupu sunt mai mult decât ticăloase și iresponsabile: ele frizează demența. Vă prezentăm o selecție a principalelor idei pe care le transmite autorul – adevărată portavoce a Partidului Comunist Chinez în limba română!

1. „China președintelui Xi Jinping” are un mare proiect prin care vrea să dezvolte omenirea, „un proiect colosal, cel mai mare din întreaga istorie”. Un proiect care „va depăși mult ca dimensiune financiară Planul Marshall”. Și oricum Planul Marshall „a condus la supunerea totală a statelor finanțate de americani”, în timp ce proiectul chinezesc, „net superior modelului globalist piramidal oligarhic iudeo-american”, „e bazat pe egalitatea partenerilor, punând relația între oameni pe primul plan”. „Noul Drum al Mătăsii” este „un nou stadiu al cooperării de înaltă calitate între țări și popoare”, el „reprezintă aspirațiile popoarelor”, pentru că „vine în întâmpinarea nevoilor umane”.

2. „China dorește să dezvolte toate statele” care aderă la proiectul lui Xi Jinping, pentru că „a conceput acest proiect în interesul oamenilor, al popoarelor”. De aceea, „oferta Chinei devine cea mai atrăgătoare din întreaga istorie universală”, ducând la „abandonarea de către majoritatea popoarelor Lumii a proiectului globalist oligarhic american, bazat pe jefuirea statelor și a popoarelor în beneficiul unui foarte mic număr de familii de multimiliardari khazaro-evrei de pe Wall Street”.

3. Al doilea motor al dezvoltării omenirii este „Rusia președintelui Vladimir Putin”, care, pe lângă faptul că ne va scăpa de „regimul khazaro-evreiesc de la Kiev”, va salva și creștinismul ortodox. „Rusia s-a schimbat radical, doar că în România nu se prea știe”: Marele Președinte Vladimir Putin „merge duminica la Biserica Ortodoxă Patriarhală din Moscova și sărută mâna Patriarhului Chiril, apoi se reculege în rugăciune”.

4. Un model de urmat este și Venezuela lui Chavez și Maduro, unde „la mari adunări populare se scandează «Moarte SUA!», se dă foc drapelului american”.

5. Dar ni se recomandă un model aflat chiar aici, lângă noi: Ungaria lui Viktor Orban, care „a cerut ajutor politic, economic și financiar Federației Ruse, a rupt acordul cu bancherimea jefuitoare de la FMI” și „a arătat că și o țară mică, dar demnă, poate să învingă în lupta cu sistemul ticăloșit iudeo-occidental”.

6. Pregătiți-vă să emigrați în China! Acolo e raiul democrației: „Drepturile și libertățile individuale ale cetățenilor din China nu au fost încălcate niciodată. Niciodată cetățenii din China nu au avut drepturi colective și individuale mai mari decât au astăzi. Niciodată nu au avut vreun drept care astăzi să le fi fost luat”. În China nu se întâmplă ca „în lumea decăzută din Occident”, unde „s-a instalat trândăvia – o racilă a societății în lumea occidentală euro-atlantică”.

7. „Globalizarea chineză respectă toate culturile tradiționale”, nu ca „regimurile progresist-globaliste din sfera americană de influență”, care „a promovat eliminarea specificului național al popoarelor și al indivizilor, lupta împotriva familiei tradiționale, LGBT-ul, lupta împotriva creștinismului..”

8. Sancțiunile și embargourile internaționale n-au avut ca scop temperarea unor dictatori și descurajarea unor războaie, ci „au fost impuse de Occidentul colectiv împotriva statelor care au vrut să fie libere și nu s-au supus tartorilor”. Exemple: „Irakul lui Saddam Hussein, Libia colonelului Muammar Gaddafi, Iugoslavia președintelui Miloșevici sau România lui Ceaușescu”. Ploua cu libertate în toate aceste state!

9. „Statele din Asia, Africa și America Latină s-au deșteptat, au realizat de unde le vine răul”: din Occidentul americanizat și, deci, satanizat!

10. În 2013, prim-ministrul Victor Ponta deschisese ușa „ofertelor generoase” ale Chinei comuniste, dar apoi, „la ordinul stăpânilor noștri de la Bruxelles, am fost obligați să le refuzăm”, rămânând astfel „o colonie a Occidentului decadent”. Și ce construcții mărețe voiau să ne facă tovarășii chinezi: o linie ferată de mare viteză Curtici – București – Giurgiu – Constanța; modernizarea și extinderea portului Constanța; repornirea Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea; o mulțime de crescătorii de porci, cât să hrănească toată România și o parte din China. (Tovarășul Corvin Lupu omite să ne spună că, în contul acestor investiții, România ar fi devenit colonie chineză pentru 100 de ani și ar fi plătit de 4-5 ori costul real, așa cum li s-a întâmplat multor state din lume, inclusiv foarte-aproapelui Muntenegru și cum i se întâmplă acum și-mai-apropiatei Serbii.)

11. La Summit-ul de la Beijing, „figura centrală dintre invitați a fost președintele Vladimir Putin”, care „a intrat în sală foarte volubil, dar sobru, ca de obicei, chiar dacă a aruncat în stânga și în dreapta unele zâmbete amicale numeroșilor șefi de state și guverne prezenți”. Pe scurt: „a stârnit admirație”.

12. Îl lume are loc o „deglobalizare masivă de modelul american de globalism și o realiniere a foarte multor state la globalizarea promovată de China cu sprijinul Rusiei”, ceea ce înseamnă „o etapă superioară a globalizării”, în care „peste 150 de țări vor avea doar de câștigat, nimic de pierdut”.

13. „Fosta Lume a III-a, aflată sute de ani sub jaful colosal al colonialismului occidental, a fost ținută în subdezvoltare pentru a putea fi subjugată și jefuită mai ușor”, dar acum „se dezvoltă debordant sub impulsul Chinei”.

14. „Colonialiștii globaliști occidentali ar vrea să impună cu forța mentalitățile europene tuturor, să răspândească libertinismul distrugător”. Și mai grav: „ar dori să dezbrace femeile musulmane, să le ia voalurile, să le urce pe scenă goale”.

15. Viitorul regim politic de la noi, obligatoriu pro-chinez și pro-rus, „va trebui să reconstruiască România”. Dar acest lucru „nu poate fi făcut decât alături de China, nimeni altcineva nu-și propune și nu poate sau nu vrea să finanțeze în folosul popoarelor”. În schimb, Occidentul „practică jaful în România”, nu-l interesează altceva.

16. Populația țărilor occidentale – inclusiv cea din România – are o imagine falsă despre China și Rusia, pentru că este „mințită de mass-media euro-atlantică ticăloșită”. Și nu doar atât: „Media occidentală, aservită, vorbește urât despre China fără temei”. Marile adevăruri sunt spuse de ziarele Partidului Comunist Chinez – adevărata „presă liberă”! –, nu de „New York Times”, „The Guardian” sau „Bild”!

Binefacerile investițiilor chineze sunt o mare minciună, pe care Corvin Lupu o ventilează ca un propagandist de doi yuani. Analize serioase au arătat că modelul chinezesc este unul de împingere a țărilor astfel „ajutate” într-un sclavagism crâncen, de-a dreptul inuman. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută. Acestea ajung să plătească anual chiar și peste 30% din PIB către Beijing, rămânând fără bani pentru funcționarea statului.

Corvin Lupu, Dan Tomozei, Robert Turcescu…

Corvin Lupu recunoaște că are „doi prieteni români în China”, dintre care „unul este fost student al meu, director al Radio China în limba română, pe nume Dan Tomozei”. Interesant, legăturile suspecte cu China par mai vechi și mai profunde! Dan Tomozei este cel care în urmă cu aproape un an făcea o propagandă la fel de grețoasă regimului comunist chinez într-o emisiune a lui Robert Turcescu, pe Evz.ro. Dar măcar Tomozei e pe față – angajat al statului chinez! În schimb, Turcescu și Corvin Lupu sunt „independenți”, ei apreciază dictatura de la Beijing „din convingere”…

Dan Tomozei – Robert Turcescu

Antisemitism agresiv

În cele două texte din revista Art-Emis, ca și în alte apariții publice, Corvin Lupu se manifestă și ca un antisemit agresiv. Doar în aceste ultime două texte folosește de 12 ori termenii „evrei”, „iudei” sau „khazaro-evrei”, de fiecare dată cu conotații negative și cu învinuiri îngrozitoare – evident închipuite și conspiraționiste. Concret: istoricul anti-occidental otrăvește opinia publică îi înfierează pe „khazaro-evreii” de pe Wall Street, evident „miliardari” sau chiar „oligarhi” (de 6 ori), pe „evrei” în general (de două ori), „modelul iudeo-american” (de două ori) sau „iudeo-occidental” (o dată) ori „oligarhia iudeo-americană” (o dată).

Corvin Lupu

În privința antisemitismului primitiv, Corvin Lupu este ultra-recidivist. În diverse emisiuni din ultimii ani, el a făcut afirmații de-a dreptul iresponsabile, de genul:

 • „Conflictul din Ucraina este o confruntare între naționaliștii ruși și puterea evreiască de la nivel mondial, cu sediul la Washington. După 24 februarie 2022, Federația Rusă s-a eliberat în mare parte de sub controlul oligarhic evreiesc-globalist”;
 • „În contul datoriei foarte mari acumulată de statul ucrainean, președinții evrei-khazari Poroșenko și Zelenski au predat familiei Rothschild toate activele statului ucrainean”;
 • „Evreii khazari dețin în mod real și efectiv puterea în sfera euro-atlantistă de influență. Evreii controlează Statele Unite de foarte multă vreme. Doar doi președinți nu s-au supus, Lincoln și Kennedy – și parțial Trump. Și am văzut ce au pățit… Evreii khazari sunt, așadar, elementul trans-național care controlează scena mondială”;
 • „Cel puțin 80% dintre cei care își asumă astăzi etnia evreiască nu sunt evrei, ci khazari”.

Extrase din primul articol de propagandă semnat de prof. univ. dr. Corvin Lupu (5 noiembrie 2023)

„Proiectul Noului Drum al Mătăsii schimbă radical Lumea a Treia”

* „În săptămâna 16-22 octombrie 2023 am participat la Forumul Aniversar al Noului Drum al Mătăsii și rugat să susțin două cuvântări diferite, în cadrul a două secțiuni ale congresului.”

* „China nu ignoră ideile specialiștilor. În afara noastră, a celor de profesie, au fost invitați un mare număr de politicieni de vârf, cu deosebire președinți și prim-miniștri ai unor state, atât aflați în funcție, cât și foști.”

* „Actualmente în China se desfășoară numeroase manifestări științifice sub genericul Noului Drum al Mătăsii, inițiat de China, prin președintele Xi Jinping, cu zece ani în urmă.”

* „Noul Drum al Mătăsii nu reprezintă doar infrastructura care leagă China de centrul Asiei, de Orientul Mijlociu, de Africa și de Europa. Semnificația sa este una în primul rând politică. Este vorba de faptul că Republica Populară Chineză se conectează foarte puternic cu majoritatea Omenirii într-un nou sistem de relații internaționale, bazat pe egalitatea partenerilor, pe dezvoltarea în comun, în condițiile suveranității statelor și avantajului reciproc egal, punând relația între oameni pe primul plan. Pentru aceasta, China va investi multe mii de miliarde de yuani. Ea va finanța întregul proiect. Este cel mai mare proiect de acest fel din istorie, pentru că el va depăși mult ca dimensiune financiară Planul Marshall.

* Dar Planul Marshall a condus la supunerea totală a statelor finanțate de americani să se dezvolte economic după al doilea război mondial, în timp ce proiectul chinezesc al Noului Drum al Mătăsii propune alte modele de cooperare internațională, economică și politică.”

* „Noul Drum al Mătăsii propune modelul de relații internaționale în rețea, pe orizontală, între parteneri egali. A fost propus de China și susținut de Rusia și este net superior modelului globalist piramidal oligarhic iudeo-american.”

* „În cadrul Forumului Noului Drum al Mătăsii, unii specialiști vorbitori, inclusiv reprezentantul Ungariei (Viktor Orban – n. red.), au subliniat că globalizarea în jurul Statelor Unite a eșuat. Astăzi cele mai mari trei continente, Asia, Africa și America Latină, se deglobalizează de forma americană a globalizării și se regrupează în jurul Chinei, sprijinită de Rusia.”

* „Modelul occidental de globalizare, inițiat de SUA în dorința ei de a fi singura supraputere și a domina întreaga lume, exercitând o jandarmerie universală, a promovat eliminarea specificului național al popoarelor și al indivizilor, a promovat un model global unic, a promovat lupta împotriva familiei tradiționale, LGBT-ul, lupta împotriva creștinismului, a încurajat minoritățile de toate felurile împotriva majorităților etc. Modelul iudeo-american a dorit un «hommo globalus», iar mișcarea europenistă creată de americani, supusă SUA, a promovat un «hommo Europaeus», deznaționalizat, fără patrie, un fel de frunză pe apă. (…)”

* „Globalizarea chineză respectă toate culturile tradiționale. Modelul chinezesc nu propune crearea de «oameni noi», cum am fost noi obișnuiți în perioada sovietică a internaționalismului proletar, care a reprezentat globalizarea în jurul fostei URSS, și actualmente în regimurile progresist-globaliste din sfera americană de influență.”

* „Se preconizează un model de globalizare în diversitate, în respect față de valorile și culturile naționale, în cadrul căruia valorile umaniste afectate de globalizarea de model iudeo-american și euro-atlantic trebuie restaurate. Globalizarea de model chinezesc este gândită a fi promovată prin educație, iar dezvoltarea societăților se va face în diversitate.”

* „Președintele Chinei a accentuat faptul că proiectul chinez urmărește eliminarea războaielor, a sancțiunilor, a embargourilor, care, știm prea bine, au fost impuse de Occidentul colectiv împotriva statelor care au vrut să fie libere și nu s-au supus tartorilor. Este suficient să menționăm Irakul lui Saddam Hussein, Libia colonelului Muammar Gaddafi, Iugoslavia președintelui Miloșevici, sau România lui Ceaușescu.”

* „Modelul chinezesc a fost deja experimentat de China în raporturile cu o serie întreagă de state asiatice, africane și din America Latină, care sunt foarte mulțumite de cooperarea cu China și cu Rusia, doresc să o continue și să o dezvolte și în număr foarte mare, statele din Asia, Africa și America Latină întorc spatele Statelor Unite și se adună la poarta de intrare în BRICS, alianța economică adversară a dolarului. Aceste state cer ajutorul Chinei și Rusiei.”

* „Îngrijorarea Occidentului, mai ales a SUA, este mare, pentru că statele din BRICS mai folosesc dolarul doar în raporturile directe cu SUA și cu aliați ai acestora, care nu acceptă deconturi decât în dolari. În rest, toate deconturile se fac în alte monede. Puterea SUA este dependentă de forța dolarului. Slăbirea dolarului reprezintă slăbirea Americii.”

* „Dolarul este o monedă supra-tipărită. Bancherii acționari ai Federal Reserve, unicul emitent de dolari, absolut toți fiind evrei, tipăresc sume uriașe de dolari fără acoperire în aur, bunuri și servicii, generând conștient inflație peste tot în lume unde se folosesc dolari. În acest fel, o mare parte din munca popoarelor a fost cumpărată cu hârtii fără acoperire în muncă. Este un furt al muncii popoarelor care primesc dolari în schimbul mărfurilor pe care le-au produs prin muncă. Statele din Asia, Africa și America Latină s-au deșteptat, au realizat de unde le vine răul și se reorganizează.”

* „La anul urmează o nouă reuniune a BRICS, în Federația Rusă, probabil la Rostov. Este posibil ca să adere cu acest prilej, printre altele, Turcia și Mexic, ceea ce îngrijorează și mai tare Occidentul colectiv. De altfel și până acum au aderat la BRICS state care au fost în trecut în sfera de influență a SUA, sau care au fost chiar aliați apropiați ai SUA. Mă refer la Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Brazilia, sau Argentina. Americanii văd cum le fug popoarele fostelor state aliate de sub picioare!”

* „Forumul (de la Beijing – n. red.) a fost o manifestare de foarte înalt nivel, la care au participat nu numai istorici, politologi și specialiști în Studii internaționale, ci, așa cum am spus, și personalități politice de primă mărime în lume. Eu am fost singurul participant din România. Chiar dacă am fost invitat de chinezi ca specialist și nu am reprezentat statul român și linia sa politică, drapelul României a fost înălțat.”

* „În noiembrie 2013, prim-ministrul Chinei a venit la București și ne-a făcut o serie întreagă de oferte generoase, pe care apoi, la ordinul stăpânilor noștri de la Bruxelles, am fost obligați să le refuzăm. România putea fi prima beneficiară a proiectului Noului Drum al Mătăsii.”

* „La congres au fost foarte mulți politicieni cunoscuți, de nivel înalt, actuali și foști șefi de state, foști prim-miniștri, dar desigur că figura centrală dintre invitați a fost președintele Vladimir Putin. Președintele Putin a intrat în sală foarte volubil, dar sobru, ca de obicei, chiar dacă a aruncat în stânga și în dreapta unele zâmbete amicale numeroșilor șefi de state și guverne prezenți. Televiziunile din China au transmis reportaje largi. El a avut un discurs scurt. Nu a vrut să capteze atenția, lăsându-l pe președintele Chinei să fie vioara întâi, în calitate de gazdă și de părinte al proiectului Noului Drum al Mătăsii. Cu toate acestea, urmărind eu limbajul chipurilor personalităților din sală, s-a văzut că Vladimir Putin «a luat aerul sălii» și a stârnit admirație. Îi asigur pe cititorii noștri că Putin nu are nici Parkinson, nici cancer în fază terminală, nici atac de cord, n-a trimis sosia și nu stă ascuns în buncăr, așa cum suntem noi mințiți de partea ticăloșită a mass-media euro-atlantică.”

* „Președintele Putin a declarat că recunoaște că la Kremlin s-au făcut analize greșite, că, la început, rușii s-au îndoit de reușita proiectului chinez și că au concluzionat greșit că el va eșua. Astăzi, rușii sunt convinși că proiectul este unul câștigător, va avea un mare succes, iar Federația Rusă îl susține necondiționat. În același timp, Vladimir Putin a spus că în Occident se afirmă că prin acest proiect, China dorește «să pună degetul deasupra unor popoare», dar viitorul va dovedi că China nu va pune «degetul deasupra popoarelor», ci China va promova un alt mod de cooperare internațională. El a spus că proiectul chinezesc este «top-level design» (conceput la cel mai înalt nivel).”

* „Globalizarea nu va fi întreruptă. Asistăm la o deglobalizare masivă de modelul american de globalism și o realiniere a foarte multor state la globalizarea promovată de China cu sprijinul Rusiei. Cu alte cuvinte, globalizarea intră într-o etapă superioară, astfel că beneficiile fenomenului globalizării nu se pierd, dar se va elimina dintr-o mare parte a Lumii modelul oligarhic, piramidal, colonialist de promovare a relațiilor internaționale, politice și economice. Actualmente, peste 150 de țări achiesează la proiectul chinezesc. Ele vor avea doar de câștigat, nimic de pierdut.”

* „Din păcate, România, supusă total, îngenunchiată și deposedată de orice drept conform cu interesele profunde ale țării, a fost dată spre conducere unor politicieni care acceptă antiromânismul care vine din Occident. Ei se distanțează de proiectul Chinei și Rusiei. De altfel, după revenirea mea în țară, am găsit în presă poziții critice față de proiectul Noului Drum al Mătăsii, care a fost catalogat ca fiind «faraonic».”

* „Viktor Orban a ajuns la Beijing înainte de începerea forumului și a avut întrevederi cu prim-ministrul chinez Li Qiang, cu care a semnat o mulțime de proiecte de contracte cu finanțare chineză. Cooperarea chinezo-ungară va continua larg. Ungaria se va dezvolta foarte mult și va lăsa România euro-atlantică în urmă.”

* „Recunoașterea pe scară largă a eșecului regimului euro-atlantic în România este doar o chestiune de timp. România nu mai are nimic. I s-a luat totul.”

* „Viitorul regim politic care-l va înlocui pe cel de astăzi va trebui să reconstruiască România. Acest lucru nu poate fi făcut decât alături de China, pe Noul Drum al Mătăsii. Nimeni altcineva nu-și propune și nu poate sau nu vrea să finanțeze în folosul popoarelor. Toate investițiile importante care s-au făcut și se fac în România de către companiile occidentale se fac în folosul acestora, statul român oferind doar facilități, iar marile companii și bănci occidentale practică jaful în România.”

* „La Forumul Aniversar al Noului Drum al Mătăsii, cel mai important discurs a fost cel al președintelui Xi Jinping. Discursul a fost unul foarte tehnic. A politizat puțin. El a exprimat ideea că proiectul Noului Drum al Mătăsii trebuie să fie un nou stadiu al cooperării de înaltă calitate între țări și popoare, care să reprezinte aspirațiile popoarelor în spiritul noilor noastre timpuri. (…) Proiectul Chinei nu vizează doar construirea a mii de autostrăzi, parcuri industriale, aeroporturi etc., ci vine în întâmpinarea nevoilor umane. China dorește să dezvolte toate statele care aderă la Noul Drum al Mătăsii. (…) China va finanța nevoile de la baza societăților, nevoile oamenilor și a conceput acest proiect ca un proiect în interesul oamenilor, al popoarelor. Prin aceasta, oferta Chinei devine cea mai atrăgătoare din întreaga istorie universală. Eu cred că acest obiectiv este unul extraordinar și va duce la abandonarea de către majoritatea popoarelor Lumii a proiectului globalist oligarhic american, bazat pe controlul companiilor multinaționale asupra statelor și popoarelor și jefuirii acestora în beneficiul unui foarte mic număr de familii de multimiliardari khazaro-evrei de pe Wall Street.”

* „Proiectul este demarat deja. S-au investit deja sume uriașe și se investesc continuu. Cât despre promovarea noului model de relații între oameni și state, în domeniul relațiilor politice internaționale, experiența Chinei este neîntrecută.”

* „China organizează congrese și dezbateri și invită specialiști din toată lumea să le afle părerile. Eu am fost invitat să particip la această serie de congrese înlănțuite, pentru că vor mai urma și altele. M-am bucurat, pentru că am vrut să aflu de acolo, de la kilometrul zero al proiectului, sensurile reale ale sale, pentru că mass-media din România este în foarte mare parte mincinoasă și manipulantă.”

* „Privitor la libertățile individuale din China, despre care se face mare caz în lumea euro-atlantică, în sensul că ele ar fi încălcate, trebuie să fac câteva mențiuni. Nu trebuie să facem greșeala de a-i judeca pe chinezi prin prisma mentalităților noastre europene. Nu trebuie nici să considerăm mentalitățile noastre ca fiind superioare. Nu, nu sunt superioare! Mentalitățile sunt mentalități diferite de la un continent la altul, de la o rasă la alta, de la un popor la altul. Suntem diferiți. Colonialiștii globaliști occidentali ar vrea să impună cu forța mentalitățile europene tuturor. Ar vrea să răspândească libertinismul distrugător, să promoveze lumea prostituției și a drogurilor, după modelele din sfera de influență a SUA, ar dori să dezbrace femeile musulmane, să le ia voalurile, să le urce pe scenă goale etc.”

* „Lumea occidentală, la care am fost și noi arondați, afișează un aer de superioritate față de culturile din Asia care nu are acoperire. Occidentul nu are o cultură superioară din nici un punct de vedere și este mult mai decăzut din punct de vedere moral! Este o realitate pe care doar proștii și rău-voitorii o contestă.”

* „Drepturile și libertățile individuale ale cetățenilor din China nu au fost încălcate niciodată. Niciodată cetățenii din China nu au avut drepturi colective și individuale mai mari decât au astăzi. Niciodată nu au avut vreun drept care astăzi să le fi fost luat. Pentru a face progresele uriașe pe care China le-a făcut și le face în continuare, conducerea Chinei trebuie să mențină ordinea publică, disciplina socială, disciplina în muncă. Pentru asta trebuie și severitate. Nu se poate doar cu duhul blândeții și cu lăsatul țării de izbeliște, sub impulsul imperativului de a da cetățenilor libertăți individuale nelimitate, după dorință, ca în lumea decăzută din Occident. Dacă ar fi procedat așa, cum a și fost «sfătuită» de Occident, s-ar fi prăbușit de mult. Ar fi eșuat și ar fi devenit o colonie a Occidentului, ceea ce China a mai fost în istorie și i-a fost tare rău.”

* „Nivelul de exigență pe care societatea îl impune poporului chinez este unul atent calculat. El are și menirea de a evita instalarea trândăviei, care este o racilă a societății în lumea occidentală euro-atlantică.”

* „Statul chinez are grijă să acorde toate libertățile de care are nevoie poporul până la nivelul de a nu pierde controlul asupra societății. Să știți, domnule director general (nu e clar cui i se adresează – n. red.),există libertăți individuale în China! Situația acestor libertăți nu este cea pe care ne-o prezintă presa euro-atlantică. Imaginea majorității românilor despre China nu este cea corectă.”

* „Pe lângă aceste libertăți la care se raportează mult propaganda occidentală, China are alte avantaje în plus față de noi. Statul chinez asigură o serie de drepturi colective la cel mai înalt nivel. Țara este plină de medici, educatori, învățători și profesori. Fiindcă femeile nasc doar câte doi copii, doar de curând, din august 2021, au dreptul la trei copii, îngrijirea sănătății femeilor este una făcută cu maximă grijă. Este plin de maternități și de ginecologi. Copiilor li se asigură o educație foarte sănătoasă, plină de conținut educativ și cultural. Toți tinerii Chinei au posibilități de valorificare a personalității, a calităților și abilităților pe care le au.”

* „Am doi prieteni români în China. Unul este fost student al meu, director al Radio China în limba română, pe nume Dan Tomozei, celălalt este un istoric valoros al României, director al Institutului Cultural Român, dr. Liviu Țăranu. Amândoi au câte două fete. Tuturor celor patru fete le place grozav la școala chineză, cu toate că este mai pretențioasă decât școala din România. Atmosfera din școli este una foarte bună. Fetele nu vor să se întoarcă în România. Părinții nu vor nici ei să-și aducă fetele în societatea imorală din România, pervertită de droguri, prostituție și libertăți de model occidental care au distrus o mare parte a tineretului.”

* „Media occidentală, aservită, vorbește urât despre China fără temei. Este o încercare de validare a sistemului ticăloșit de la noi prin critica adusă Chinei și Rusiei și, desigur, obligatoriu, nu se poate fără, fostului regim ceaușist de la noi.”

* „Numeroase state ale Lumii, la care în trecut românii se uitau de sus, se dezvoltă cu ajutorul Chinei și Rusiei și se ridică tot mai mult, în timp ce noi mergem înainte coborând…”

Doi istorici sibieni: Cristian Troncotă și Corvin Lupu

Extrase din al doilea articol de propagandă semnat de prof. univ. dr. Corvin Lupu (13 noiembrie 2023)

„China globalizează Lumea finanțându-i dezvoltarea”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

Unul dintre cei mai reputați jurnaliști germani, considerat expert de top în probleme rusești, a luat șpăgi de 600.000 de euro de la Moscova! În România, rețeaua cuprinde șefi de publicații, spune Armand Goșu

* Miracol în Kenya: s-a-ntâlnit Mutu’ cu Mutua! Safari prezidențial în Parcul Național Nairobi

Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

„Îmi plac și mie jumării, șoricii…” De „patrioată” ce e, beizadeaua de la Realitatea Plus agresează permanent limba română. Astă-vară se lupta cu „țițeii”, că erau prea mulți

Rareș Bogdan, „popular” în piață: i-a dat cu pătrunjel pe la nas șefului Ciucă și și-a arătat ceasul Rolex de 30.000 de euro

Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Antena Group – 935.292,99 lei, Gândul – 360.000 de lei, Digi 24 – 332.732,5 lei, podiumul banilor publici încasați de presă de la Robert Negoiță pentru propagandă

Toți joacă pentru România: Israel – Elveția 1-1. Ne trebuie un egal cu Israel sau o victorie cu Elveția

14 COMENTARII

 1. Am citit acum citeva zile un sondaj cu tarile cele mai simpatizate de către români. Redau aproximativ: SUA 67%; Marea Britanie 75%; Germania 77%; Moldova 69%; Ucraina 45%; China 36%; Rusia 18%.
  Deci românii nu sint chiar atit de prosti cum cred unii. Nu vad nici un pericol de rusificare ideologica a României.

 2. Profesorul C. Lupu are în spate un lung șir de ieșiri în buna tradiție a vechii Securități, căreia i-a fost din tinerețe slujitor credincios. De la atacuri josnice în presa locală la adresa foștilor colegi, mulți dintre ei plecați în cea lume, fără posibilitatea de a da o replică și a-și apăra onoarea, la atacul asupra unor instituții democratice ale statului român, nu i-a scăpat nimic. A se vedea abjecția pe care Tribuna locală (care s-a grăbit să-l sărbătorească la 70 de ani) a găzduit-o în paginile sale, sub formă de interviu al acestui individ, la aniversarea unei jumătăți de veac de la înființarea instituției pe care crede că o reprezintă. Cu greu îmi pot imagina ceva mai josnic! Acest personaj nu reprezintă comunitatea academică sibiană și sper ca Universitatea „Lucian Blaga” să găsească demnitatea să se scuture de el!

 3. După ce au făcut mațul gros la hipermarketurile capitaliste, bolșevicilor li s-a făcut dor de comunism 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 4. Sa va fie rușine domnilor asa ziși „ziariștii. com”. Se vede ca sunteți lingăii puterii, dar poate nu cunoașteți faptul ca domnul profesor Lupu a fost și profesorul multor șefi din structurile actuale(SRI, SIE, IGPR și altele) Când faceți niște afirmații atât de imbecile poate dați și detalii sa va credem pe voi și nu pe d-nul profesor. Încă o data SA VA FIE RUȘINE și mai aveți tupeul sa mai cereți și pomana pt. pupincurism pe care îl afișați. El a fost în China pe banii chinezilor, Iohannis s-a plimbat prin toată Africa pe banii noștri cu superavion închiriat pe bani grei. Habar nu aveți cu ce se mananca istoria! Rușineze!!!

 5. Mereu adevărul este la mijloc.
  Important este să ai la cârmă oameni capabili și abili care să fie in stare să negocieze și să se afilieze acolo unde interesul național primează.
  Deocamdată în anii post ’89 nu am avut decât javre și novici ba chiar și trădători care au negociat/ semnat pentru Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here