sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăJustițieMafia din justiție a planificat cu cinism lichidarea lui Danileț: l-a exclus...

Mafia din justiție a planificat cu cinism lichidarea lui Danileț: l-a exclus de ziua lui! Azi, „judecătorul #Rezist” împlinește 46 de ani

-

Poate fi o coincidență sau, dimpotrivă, o premeditare cinică: excluderea din magistratură a lui Cristi Danileț a fost un cadou de ziua lui! Pe 13 decembrie a fost exclus, pe 14 decembrie împlinește 46 de ani.

Luni, 13 decembrie 2021. Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) decide, printr-un vot la limită (5 din 9), excluderea din magistratură a lui lui Cristi Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj. Motivul: „judecătorul #Rezist” a postat pe TikTok câteva filmulețe în care face mișcări de karate, tunde gardul viu sau curăță piscina, deci „a adus atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției”. Cei 5 judecători care au votat o asemenea abominație: Bogdan Mateescu (președintele CSM și al Secției pentru judecători), Lia Savonea, Margareta Ţînţ, Mariana Ghena şi Simona Marcu. Alte două judecătoare, Gabriela Baltag şi Evelina Oprina, au fost mai ponderate, dar au votat tot o formă de umilire a lui Danileț: diminuarea salariului cu 25% timp de un an. Doar judecătorii Andrea Chiş şi Mihai Bălan s-au pronunțat pentru respingerea acţiunii disciplinare inițiate de Inspecția Judiciară, condusă de „judecătorul lui Dragnea”, Bogdan Netejoru.

Marți, 14 decembrie 2021. Cristi Danileț, proaspăt exclus din magistratură, împlinește 46 de ani. S-a născut în 1975, la Vatra Dornei, județul Suceava. A fost membru al CSM (2011-2017), după ce contribuise la reforma justiției ca secretar de stat în ministeriatul Monicăi Macovei (2004-2007). A protestat energic împotriva masacrării justiției și a Condurilor penale, în anii cumpliți ai „regimului Dragnea”.

Astăzi, de ziua lui, Cristi Danileț are pe masă, prins cu fundiță roșie, cadoul primit ieri: excluderea din magistratură. Totuși, decizia nu e definitivă, iar Danileț continuă să meargă la Tribunalul Cluj și să judece dosarele ce i-au fost repartizate.

- Advertisement -

Decizia definitivă va fi dată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Probabil, aceasta va desființa abominabila decizie de ieri a Secției pentru judecători a CSM. Legea și rațiunea vor triumfa, iar Cristi Danileț va continua să-ți servească țara din postura de judecător.

Dar umilința i-a fost administrată, masiv și cinic, de cei 5 judecători răzbunători care luni și-au făcut de râs profesia, recurgând la o execuție ritualică.

La mulți ani, Cristi Danileț! Și multă putere de a lupta cu mafia și cu nedreptățile!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ofensiva mafiei: judecătorul Cristi Danileţ, exclus din magistratură pentru filmulețe banale pe TikTok! El s-a filmat tunzând gardul viu, curățând piscina sau executând mișcări de karate

* Stelian Ion despre „cazul Danileț”: „Este o acțiune de răzbunare și epurare. Au reușit să facă ceea ce Dragnea nici nu îndrăznea să viseze. Vom sesiza Comisia Europeană”

* Mircea Cărtărescu: „Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani”

* Mihai Șora: „Călușul în gură și cizma pe grumaz. Vin vremuri grele pentru magistrații cinstiți”

* VIDEO. Soțul senatoarei Șoșoacă, dosar penal și 60 de zile control judiciar, pentru că a lovit un polițist. Al doilea dosar, pentru sechestrarea unor jurnaliști de la Rai Uno

* PSD îl pune pe fratele lui Paul Stănescu șef la ANRE. Așa ajunge un afacerist din agricultură șef peste piața de energie din România!

* VIDEO. Cumplitul sfârșit al Andreei Kaba, membră USR și fiica viceprimarului din Jimbolia. S-a dus la Cluj să-și caute de lucru și a murit carbonizată în pensiune

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (23). O stenogramă pierdută

- Advertisement -

12 COMENTARII

 1. E încă un exemplu al capacității unor magistrați de a judeca imparțial, în temeiul probelor. Nu am văzut filmulețele postate de d-l Danileț, dar rezultă că pentru magistrații din CSM e degradant faptul că te consideri om, muncești, faci sport, etc.
  Pentru prea mulți CSM-iști, nu e degradat ca un judecător să nu rețină adevărul (să mintă), să ignore sau să ocolească legea căreia i-ai jurat respect (am destule probe concrete). Unor astfel de cetățeni, pentru care logica, adevărul și legea sunt facultative, le datorăm supunere necondiționată și le asigurăm independența?
  Peste câteva zile aniversăm 32 de ani de la inaugurarea noii justiții din România. Procesul Ceaușeștilor a fost un exemplu de judecată pentru CSM-iștii care au votat excluderea. Păcat că nu au mai putut să-l condamne la moarte. E desigur extrem de înjositor să-ți legi singur pantofii, să cureți piscina, să ….mai și faci cunoscut publicului faptul că nu te consideri supraom

 2. Justitia este o cloaca. Daca in trecut se castiga cu bancile care foloseau clauze abuzive, astazi nu se mai castiga nici banalul comision de risc. Este ordin de zi pe unitate ca niciun consumator roman sa-si mai obtina drepturile in instanta. Decizii CEDO, CJUE sunt calcate in picioare de judecatori cu experienta. Stiati ca in decembrie 2018 hoarda politica PSD-PNL-UDMR au facut o modificare in Codul de procedura civila pentru ca actiunile promovate de consumatori sa nu mai aiba recurs? Adio trei instante, liber la jaf. Autori Gorghiu, Predoiu, Iordache. Toate judecatoriile, tribunale sunt pe fata cu bancile, cu operatorii economici de telefonie, internet, utilitati. Inspectia Judiciara albeste situatiile. CSM este aservit politic, CCR demoleaza statul de drept. Asta nu mai este tara de locuit, orice om normal isi da seama ca nu are niciun viitor intr-o societate in care actul de justitie se face cu secera si ciocanul. Daca acest judecator a fost dat afara din magistratura pentru doua filmulete in care il prezinta in viata privata, unul in care arata figuri de karate fiind si practicant al sportului, inseamna ca CSM lui Savonea, Bica, Baltag si Tinc a luat-o razna. De ce nu vad abuzurile instantelor care nu vor sa aplice legea in cazul consumatorilor? Jafurile bancilor sunt perfect legale, nesanctionate, dar sanctionam un judecator care a avut initiativa sa introduca educatia juridica in scoli. Nu de religie avem nevoie in scoli ci de scoala vietii, iar justitia este extrem de importanta.

  • Așa „funcționează” toate autoritățile statului român. Promovezi dacă ești șantajabil sau docil de felul tău. Structura numită eronat „JUSTIȚIE”, e formată exclusiv din supușii șefilor, pentru că veniturile uriașe și drepturile de tot felul, sunt la mâna lor. Pentru alegerea șefilor e o mare bătălie. Fără o justiție adevărată, nu avem stat (nici de drept, nici de stâng), ci … un grup de organizații de tip mafiot bazate pe OMERTA și RĂZBUNARE.
   CSM reprezintă conducerile curților de apel unde nu ajungi dacă nu „corespunzi”. Ne plângem de controlul „serviciilor”, deși sistemele mafiote se formează în jurul unor indivizi fără scrupule, indiferent de etnie, sex, religie, culoare politică, etc. Specific României ar fi acapararea statului de către astfel de indivizi care nu pot fi trași la răspundere de legi (nu acceptă supremația legii).
   Democrația românească e un fel de anarhie controlată de „servicii” mai mult sau mai puțin secrete, pentru că noi nu înțelegem democrația funcțională ca dictatura absolută a LEGII. Nu a Justiției, nu a Parlamentului, nu a Președintelui, nu a Guvernului, nu a Serviciilor, nu a partidelor mari sau mici.
   Toți cetățenii sunt supuși necondiționat legii, din păcate doar teoretic, în lipsa unor judecători responsabili, independenți, supuși doar legii.

 3. Practic mafia bolșevică nu mai are nevoie de SIIJ.
  Care magistrat mai are curaj sa miște in front ?
  In acest fel Iohannis poate sa desființeze SIIJ asa cum a promis.
  Nu mai e nimic de râs.

 4. În teorie, „protecția internă” (prevenirea și combaterea abaterilor disciplinare și penale) din justiție trebuia să fie rostul Inspecției Judiciare. Prin numirea d-lui Netejoru a ajuns structura de protecție externă (apără abaterile disciplinare și penale de „atacurile” justițiabililor). Pentru domnia sa un magistrat „supraom” nu face de râs profesia dacă minte, înșeală sau abuzează de funcție, dar ar dezonora justiția prezentându-se ca „Om”.
  La întemeierea SIIJ s-a dorit preluarea avantajului DNA, de a controla judecătorii. Din nefericire cei care urmau să controleze justiția prin intermediul SIIJ au fost ușor înfrânți, iar controlul a dispărut. SIIJ nu a făcut decât să împiedice prevenirea și combaterea abaterilor disciplinare alături de Inspecția Judiciară pentru niște lefuri uriașe

 5. Pe Netejoru il cheama Lucian, cred ca vi se pare o documentare dificila, dar merita! Tot in numele calitatii ziarist, va rugam sa mentionati sursa: din ce document rezulta motivele excluderii, in afara de declaratiile celui vizat? O varianta ar fi ca excluderea sa-i dea ocazia pensionarii aparent dezinteresate, pentru a-l elibera, el urmând să revină pe un cal alb, ca martir, fie in avocatura, fie in politica, fie in ambele.

  • În primul rând nu cred că d-l Netejoru, apărătorul unor abateri disciplinare, administrative sau penale (falsul intelectual și uzul de fals, sesizate de mine, sunt fapte penale care aduc atingere prestigiului justiției) merită o documentare. Evident că justiția, cea mai transparentă structură a statului, nu putea judeca în secret o atitudine publică. Mă îndoiesc, dat fiind răspunsul la sesizarea mea, că excluderea d-lui Danileț din magistratură se referă la modul în care a judecat într-o cauză. Dacă am crede că nu e o răzbunare a (știți cui spune poporul că îi aparține ca armă); este o pedeapsă, posibilă doar pentru o faptă deosebit de gravă și trebuia să fie publică pentru a descuraja proliferarea ei. Dacă ar conta părerea mea, d-l Danileț este un „excentric” devotat sistemului și nu merită să fie apărat de noi, dar discutăm despre logică și respectarea dreptului la o judecată dreaptă. Varianta imaginată de dvs e naivă pentru că revenirea ca martir în avocatură și politică sau pensionarea sunt perfect posibile pe alte căi, fără discreditarea CSM și a justiției de tragicomice de la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -