Stelian Ion despre „cazul Danileț”: „Este o acțiune de răzbunare și epurare. Au reușit să facă ceea ce Dragnea nici nu îndrăznea să viseze. Vom sesiza Comisia Europeană”

0
2390

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, lansează un atac necruțător la adresa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și a Inspecției Judiciare, dupa ce acestea au decis excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură: „Au reușit să facă ceea ce nici Dragnea nu îndrăznea să viseze! Vom sesiza Comisia Europeană!”.

Deputatul Stelian Ion, demis din funcția de ministru al Justiției de către ex-premierul Florin Cîțu (cu acordul evident al președintelui Klaus Iohannis), a reacționat printr-un text postat pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru USR acuză că decizia CSM „este o adevărată acțiune de răzbunare și epurare, prin înlăturarea sau reducerea la tăcere a magistraților care (…) au îndrăznit să ia atitudine, să comenteze, să spună adevărul și să sesizeze instanțele europene”.

Conform spuselor lui Stelian Ion, principalul vinovat pentru excluderea judecătorului Cristi Danileț este Lucian Netejoiu (președintele Inspecției Judiciare, „plasat politic de PSD la conducerea acestei structuri tot mai nocive”), cu largul concurs al președintelui CSM, Bogdan Mateescu. „Propunerea a fost adoptată de Secția pentru judecători a CSM la limită de voturi. Fără votul președintelui CSM, Bogdan Mateescu, acest linșaj judiciar nu ar fi avut succes”, acuză Stelian Ion.

Conform acestuia, decizia aberantă de luni nu este singulară: Inspecția Judiciară a „colaborat” cu CSM pentru a reduce la tăcere mai mulți magistrați care au avut curajul să protesteze împotriva fărădelegilor puse la cale de regimul Dragnea. „Alte acțiuni sunt pe rol”, avertizează el.

Totodată, el declară ca aceste acțiuni de reducere la tăcere a magistraților corecți vin pe fondul semnalelor care sosesc de la actuala coaliție de guvernare și atrage atenția că USR va pune subiectul pe tapetul Europei. „Vom sesiza Comisia Europeană despre aceste grave derapaje. Începe o perioada foarte grea, lumea e obosită și preocupată de multe alte probleme, dar răspunsul nostru trebuie să fie ferm dacă nu vrem să trăim într-un stat în care mafia politică domină absolut tot și în care justiția e redusă la tăcere”.

Postarea lui Stelian Ion

„Au reușit să dea o lovitură dură magistraților care susțin reforma sistemului judiciar! Este grav și periculos ce se întâmplă la CSM.

Inspecția Judiciară condusă de judecătorul Netejoru, plasat politic de PSD la conducerea acestei structuri tot mai nocive, a propus excluderea judecătorului Cristi Dănileț din magistratură. Pretextul? Postări pe TikTok care țin de viața privată a magistratului.

Propunerea a fost adoptată de Secția pentru judecători a CSM la limită de voturi. Fără votul președintelui CSM, Bogdan Mateescu, acest linșaj judiciar nu ar fi avut succes.

Nu este singura sancțiune aberantă luată la propunerea Inspecției Judiciare de către CSM, au fost date și altele controversate, care au căutat nod în papură magistraților reformiști. Alte cercetări sunt pe rol.

Este o adevărată acțiune de răzbunare și epurare prin înlăturarea sau reducerea la tăcere a magistraților care, ne amintim bine, în plin asalt legislativ împotriva justiției au îndrăznit să ia atitudine, să comenteze, să spună adevărul și să sesizeze instanțele europene.

Președintele CSM, judecătorul Bogdan Mateescu, încă în funcție doar pentru că au fost separate în acest an alegerile pentru noua conducere de prezentarea raportului de activitate al actualei conduceri, are de dat explicații pentru atacul tot mai intens împotriva magistratilor.

Ceea ce se întâmplă la Inspecția Judiciară și la Secția pentru judecători a CSM este, totodată, și rodul semnalelor politice transmise pas cu pas către sistemul judiciar: menținerea SIIJ, blocajul din jurul legilor justiției, eliminarea discursului anticorupție sau păstrarea lui Lucian Netejoru la conducerea Inspecției judiciare în ciuda activității controversate și a bilanțului care marchează ineficiența acestei structuri.

Astăzi, Inspecția judiciară și Secția pentru judecători a CSM au reușit să facă ceea ce Dragnea nici nu îndrăznea să viseze. Vom sesiza Comisia Europeană despre aceste grave derapaje. Începe o perioada foarte grea, lumea e obosită și preocupată de multe alte probleme, dar răspunsul nostru trebuie să fie ferm dacă nu vrem să trăim într-un stat în care mafia politică domină absolut tot și în care justiția e redusă la tăcere.

CSM și Inspecția Judiciară trebuie reformate din temelii pentru că s-au transformat în adevărate inchiziții care servesc mai degrabă interesele politicienilor corupți.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ofensiva mafiei: judecătorul Cristi Danileţ, exclus din magistratură pentru filmulețe banale pe TikTok! El s-a filmat tunzând gardul viu, curățând piscina sau executând mișcări de karate

* Mircea Cărtărescu: „Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani”

* VIDEO. Soțul senatoarei Șoșoacă, dosar penal și 60 de zile control judiciar, pentru că a lovit un polițist. Al doilea dosar, pentru sechestrarea unor jurnaliști de la Rai Uno

* PSD îl pune pe fratele lui Paul Stănescu șef la ANRE. Așa ajunge un afacerist din agricultură șef peste piața de energie din România!

* VIDEO. Cumplitul sfârșit al Andreei Kaba, membră USR și fiica viceprimarului din Jimbolia. S-a dus la Cluj să-și caute de lucru și a murit carbonizată în pensiune

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (23). O stenogramă pierdută

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here