Mihai Șora: „Călușul în gură și cizma pe grumaz. Vin vremuri grele pentru magistrații cinstiți”

0
1154
Mihai Șora la protestele #Rezist

Abuzul incalificabil al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la adresa judecătorului Cristi Danileț (46 de ani) l-a oripilat și pe filosoful Mihai Șora (105 ani).

Excluderea din magistratură a lui Cristi Danileț, etichetat de televiziunile mogulilor penali drept „judecătorul #Rezist”, este considerată de Mihai Șora „un semn că România a fost confiscată, iar tentaculele mafiei s-au instalat în Justiție și-i elimină acum pe cei ce li se opun”.

Mihai Șora a scris pe Facebook: „Călușul în gură și cizma pe grumaz: excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileț este încă un semn că România a fost confiscată, iar tentaculele mafiei s-au instalat în Justiție și-i elimină acum pe cei ce li se opun ori le scot la iveală. Ar fi o naivitate să credem că abuzul acesta privește doar un caz particular și că se vor opri aici. Vin vremuri grele pentru magistrații cinstiți, pentru oamenii ce nu pot fi cumpărați de Felix și camarila lui, de clica securiștilor penali care nenorocesc această țară”.

Cristi Danileț, judecător la Tribunalul Cluj, a fot exclus din magistratură printr-o decizie luată luni de Secția de judecători a CSM, condusă de Bogdan Mateescu (președintele CSM). Propunerea de excludere a fost făcută de Inspecția Judiciară a CSM, condusă de Bogdan Netejoru.

În perioada 2011-2017, Cristi Danileț a fost membru al CSM.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ofensiva mafiei: judecătorul Cristi Danileţ, exclus din magistratură pentru filmulețe banale pe TikTok! El s-a filmat tunzând gardul viu, curățând piscina sau executând mișcări de karate

* Stelian Ion despre „cazul Danileț”: „Este o acțiune de răzbunare și epurare. Au reușit să facă ceea ce Dragnea nici nu îndrăznea să viseze. Vom sesiza Comisia Europeană”

* Mircea Cărtărescu: „Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani”

* VIDEO. Soțul senatoarei Șoșoacă, dosar penal și 60 de zile control judiciar, pentru că a lovit un polițist. Al doilea dosar, pentru sechestrarea unor jurnaliști de la Rai Uno

* PSD îl pune pe fratele lui Paul Stănescu șef la ANRE. Așa ajunge un afacerist din agricultură șef peste piața de energie din România!

* VIDEO. Cumplitul sfârșit al Andreei Kaba, membră USR și fiica viceprimarului din Jimbolia. S-a dus la Cluj să-și caute de lucru și a murit carbonizată în pensiune

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (23). O stenogramă pierdută

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here