duminică, aprilie 21, 2024
AcasăMainAdevărul despre Firea: „A preluat Primăria cu un buget social undeva la...

Adevărul despre Firea: „A preluat Primăria cu un buget social undeva la 70 de milioane de lei şi l-a dus la 400 de milioane de lei. Ăştia sunt banii de termoficare care s-au dus pe vouchere“

-

Gabriela Firea, care acum se află într-o ofensivă mediatică fără precedent în ultimul an și dă impresia că urmează un plan pentru a reveni în 2022 la Primăria Bucureștiului, a luat banii de la termoficare, în precedentul ei mandat, și i-a dat pe vouchere și asistență socială. De aici se trag problemele actuale ale Capitalei, a explicat Ciprian Ciucu, liderul PNL București și primarul Sectorului 6 în emisiunea „Insider Politic”, difuzată duminică, la Prima TV, și preluată de News.ro.

Catastrofa pe care o trăiesc de trei ani încoace, din ce în ce mai rău, locatarii apartamentelor conectate la rețeaua de termoficare din București, cu calorifere reci și lipsa apei calde, este consecința politicii dezastruoase a Gabrielei Firea și administrației PSD în perioada 2016-2020, a afirmat edilul Sectorului 6. Banii de termoficare, circa 400 de milioane de lei pe an, au fost deturnați de Firea către diverse „programe sociale”, în fapt modalități de a cumpăra bunăvoința imediată a electoratului.

Investițiile în termoficare nu se văd și oamenii nu știu pe cine să dea vina când e frig în apartamente, mulți dintre ei fiind confuzi la identificarea vinovaților. În schimb, banii cash sau sub formă de vouchere sunt concreți și livrați cu mențiunea clară că vin „de la Firea”. Cupoane pentru biciclete, ajutoare sociale, excursii la mănăstiri și în Grecia, subvenții de diverse feluri – toate au încărcat bugetul Capitalei, iar acum, când cineva trebuie totuși să repare conductele făcute praf, Firea țipă că noul primar este o brută fără inimă care taie ajutoarele sociale pe care ea le acorda cu mărinimie.

„Eu nu știu, trebuie să frec anumite clanțe, trebuie să fac ceva ca și Direcțiile de Protecție Socială din sectoarele Bucureștiului să primească sprijin?”

Ciprian Ciucu nu este într-o relație strălucită cu actualul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, căruia îi reproșează că nu prea răspunde la telefoane și că nu cooperează cu consilierii PNL. Dar, în același timp, Ciucu e cunoscut ca un tip care s-a opus din răsputeri alianței dintre PNL și PSD și care luptă pentru a menține, la nivel local, cooperarea dintre liberali și USR.

- Advertisement -

Primarul Sectorului 6 le-a explicat oamenilor ce se întâmplă în Capitală în acest moment: „Bucureştiul are mari probleme pe zona chestiunilor sociale, pentru că Gabriela Firea a preluat Primăria cu un buget social undeva la 70 de milioane de lei şi l-a dus la 400 de milioane de lei. Ăştia sunt banii de investiţii în termoficare, care s-au dus pe vouchere. Despre ce vorbim?“.

Ciucu e profund nemulțumit că premierul liberal Nicolae Ciucă, deși știe care sunt problemele în București, n-a alocat niciun ban Capitalei – deși pentru celelalte orașe a făcut-o. Același lucru îl făcuse acum câteva lui fostul premier liberal Florin Cîțu. Liderul PNL București se întreabă ce ar fi necesar să facă pentru ca și Bucureștiul să fie ajutat: „Şi acuma… eu nu ştiu, trebuie să frec anumite clanţe, trebuie să fac ceva ca şi DGASPC-urile Bucureştiului, la sectoare mă refer, să primească astfel de sprijin? Sau nu trebuie?“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A murit jurnalistul și poetul Lucian Avramescu. Avea 73 de ani și trăia retras în satul său natal

Cine a băgat în lege, pe furiș, permisiunea interceptării mesajelor private pe WhatsApp

Turism de lux pe bani publici: 7 senatori, printre care Gorghiu, Fenechiu, Bodog și Oprea, pleacă o săptămână în Dubai

Ministrul Florin Roman și-a plagiat lucrarea de disertație la master. Va gestiona 1,8 miliarde de euro din PNRR, pentru digitalizarea României

Decizie finală în procesul pe care Florin Cîțu i l-a intentat fratelui său

Încă un parteneriat dubios al Universității din Craiova: după Rusia lui Putin, China comunistă! Suspiciuni de spionaj, vulnerabilități de securitate

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (20). „Ar trebui să vă pun în fața plutonului de execuție!”

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -