PSD îl pune pe fratele lui Paul Stănescu șef la ANRE. Așa ajunge un afacerist din agricultură șef peste piața de energie din România!

1
1306
Alexandru Stănescu e luat de PSD de la agricultură și pus direct șef peste piața energiei din România

Alexandru Stănescu, fratele actualului secretar general al PSD, Paul Stănescu, ar urma să fie pus de PSD șef la Agenția Națională pentru Reglementare în Energie (ANRE), instituție-cheie în piața energiei din România, semnalează sursele G4Media.ro. Alexandru Stănescu n-are nici cea mai mică legătură cu domeniul unde e pe cale să fie pus conducător, el având studii și afaceri în agricultură.

PSD-istul, fost deputat în legislatura 2016-2020, s-a remarcat prin promovarea unei legi care încurajează vânzarea „la gri“ a terenurilor, de către țărani, către marii afaceriști. Legea lui Alexandru Stănescu a îngreunat procedura de vânzare a terenurilor cu scopul declarat de a opri trecerea acestora în posesia unor cetățeni străini. Dar efectul real a fost că oamenii, pentru a ocoli legea, vând acum terenurile pe înțelegeri scrise de mână, ocolind notariatul.

ANRE joacă un rol decisiv, chiar acum, în criza energiei. Este o instituție care ar trebui să supervizeze piața energiei electrice și a gazelor, să stabilească prețurile reglementare către furnizori, să creeze un cadru legal de gestionare corectă a liberalizării prețurilor la gaze și electricitate etc.

Pe hârtie, ANRE are activitate independentă față de Guvern și de Parlament. În realitate, funcția este politică. Tot de această instituție depinde apariția celebrelor contracte preferențiale între “șmecheri” care cumpără ieftin de la stat și apoi vând scump în piață.

Toate acestea vor fi pe mâna lui Alexandru Stănescu, absolvent al Facultății de Mecanică Agricolă București – promoția 1986.

Stănescu a fost inginer la SC Agromec Vișina SA până la căderea lui Ceaușescu, apoi a intrat în afaceri. Între 1994 și 2012 a fost director general la SC Agromec Bucinișu SA. Acum deține numeroase terenuri agricole în Corabia, județul Olt – în suprafață totală de 25 de hectare, conform declarației de avere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A murit jurnalistul și poetul Lucian Avramescu. Avea 73 de ani și trăia retras în satul său natal

Cine a băgat în lege, pe furiș, permisiunea interceptării mesajelor private pe WhatsApp

Turism de lux pe bani publici: 7 senatori, printre care Gorghiu, Fenechiu, Bodog și Oprea, pleacă o săptămână în Dubai

Ministrul Florin Roman și-a plagiat lucrarea de disertație la master. Va gestiona 1,8 miliarde de euro din PNRR, pentru digitalizarea României

Decizie finală în procesul pe care Florin Cîțu i l-a intentat fratelui său

Încă un parteneriat dubios al Universității din Craiova: după Rusia lui Putin, China comunistă! Suspiciuni de spionaj, vulnerabilități de securitate

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (20). „Ar trebui să vă pun în fața plutonului de execuție!”

1 COMENTARIU

  1. La vremea cind am facut eu scoala era banc ca se uneste Mecanica Agricola cu fac de Aeronave si se va chema agronave.
    Dar trecind la lucruri serioase intreb si eu ca proasta in tirg, acum cine e sef la ANRE? Dar acum 5 ani? Dar acum 10 ani?
    O fi primul sef fara legatura cu energia electrica? Aiurea in tramvai. Dupa fondatorul ei Jean Constantinescu, a mai fost vreun profesionist adevarat din energie? Eu unul nu stiu, dar poate ma insel.
    Stanescu macar are agronave, dar actualul este un pirlit de electrician, cu facultate la 40 de ani!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here