VIDEO. Cumplitul sfârșit al Andreei Kaba, membră USR și fiica viceprimarului din Jimbolia. S-a dus la Cluj să-și caute de lucru și a murit carbonizată în pensiune

0
14842

Andrea Kaba (37 de ani), mama unei fetițe de 12 ani, a murit în somn, după explozia devastatoare care a distrus în totalitate, vineri dimineață, o pensiune din Cluj-Napoca. Andreea era fiica lui Gabor Kaba, viceprimarul orașului Jimbolia (județul Timiș) din partea Partidului Verde.

Andrea Kaba venise la Cluj-Napoca pentru a susține un interviu de angajare. Ea urma să plece acasă, la Jimbolia, unde o aştepta fetiţa ei de 12 ani. În momentul deflagrației, în jurul orei 6.45, Andreea dormea.

Andrea Kaba era membră USR. Printre primele mesaje de condoleanțe a fost cel de la filiala USR Jimbolia:

„Cu profund regret, ne despărțim de colega și prietena noastră Andrea Kaba, care în urma unui nefericit accident și-a pierdut viața.

Andrea a fost mereu implicată și devotată acțiunilor în care credea, dornică să-și ajute semenii, un suflet bun și un om minunat, care ne va lipsi profund. 

Echipa USR Jimbolia exprimă sincere condoleanțe familiei și prietenilor.  

Drum lin spre cer, Andrea!”

Tatăl Andreei: primar 12 ani, viceprimar în prezent

Andrea Kaba era fiica lui Gabor Kaba, viceprimar al orașului Jimbolia. Acesta a candidat anul trecut în fruntea listei Partidului Verde, care a obținut 4 mandate de consilier local, clasându-se pe locul 2, după PNL (6 mandate). În Consiliul Local Jimbolia au mai intrat Pro România (2 mandate), Forumul Democrat al Germanilor din Romnia (2), PSD (2) și UDMR (1).

Gabor Kaba a fost și primar al orașului timișean timp de trei mandate, în perioada 2000-2012.

Fiica sa, Andrea Kaba, a lucrat o vreme la Prefectura Timiș.

Gabor Kaba, tatăl Andreei Kaba

Trei victime tinere: o femeie de 37 de ani (din Timiș) și doi bărbați de 34 de ani (din Harghita)

Teribila explozie de la Pensiunea Monor, de pe Strada Dunării din Cluj-Napoca, a avut loc vineri dimineaţă, în jurul orei 6.45. Aceasta a fost urmată de un incendiu. Dintre persoanele cazate la pensiune, una a murit (Andrea Kaba, 37 de ani), celelalte două au suferit arsuri grave pe suprafaţa corpului (doi bărbați de 34 de ani, muncitori veniți din Mădăraș, județul Harghita).

Suflul exploziei a proiectat pereţii din panouri prefabricate până la blocurile din zonă şi a distrus zeci de apartamente. Printre resturile făcute scrum, pompierii au găsit trupul fără viață al Andreei Kaba.

Aceasta era cazată la pensiune de luni (dică de 4 zile) și se afla la Cluj-Napoca în interes de serviciu. Ea lucra la o firmă din Jimbolia care se ocupă cu comerțul cu amănuntul al articolelor de fierarie, din sticlă și al celor pentru vopsit, în magazine specializate. Anterior, Andrea Kaba a lucrat o vreme și la Prefectura Timiș.

Cei doi bărbați, ambii de 34 de ani, care au suferit arsuri erau din localitatea Mădăraș, județul Harghita, și erau muncitori, cazați de asemenea la pensiune. Aceștia sunt internați la Secția Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, la compartimentul de Chirurgie Plastică. Unul dintre ai, care are arsuri severe la mâini, ar putea fi transferat la o secție de arși.

Andrea a fost găsită carbonizată

Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a fost alertat în jurul orei 06.49. La faţa locului s-au deplatat trei autospeciale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălțime și aproximativ 30 de pompieri.

Ciprian Cornea, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, a oferit detalii despre nenorocire: „În timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului a fost descoperită o persoană de sex feminin decedată/carbonizată şi au mai fost identificate încă două persoane de sex masculin, conştiente, care prezentau arsuri pe mare suprafaţă a corpului. Aceste două victime, conştiente, au fost transportate la spital. Suflul exploziei a afectat clădirile şi autoturismele din zonă pe o raza de aproximativ 30 de metri. A mai fost acordată asistenţă medicală altor patru persoane, însă nu au fost transportate la spital. Incendiul a fost limitat de intervenţia pompierilor şi nu s-a extins la vecinătăţi. Mai multe persoane din imobilele din zonă s-au autoevacuat. La acest eveniment au intervenit aproximativ 30 de pompieri. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei evenimentului. Între timp, incendiul care se manifesta la conducta de gaz de la nivel stradal a fost lichidat”.

Primarul Boc: „Cauza – o acumulare de gaze”

Potrivit primarului Emil Boc, explozia s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze. Edilul le recomandă clujenilor să verifice instalaţiile de încălzire, pentru a se evita aceste tragedii.

Emil Boc pe Facebook: „Explozie în această dimineață la o pensiune de pe Strada Dunării. Din nefericire, în această dimineață, în jurul orei 7, a avut loc o explozie la o pensiune de pe Strada Dunării. Cauza: acumulare de gaze. Din nefericire, s-a raportat, până acum, un deces, două persoane cu arsuri destul de consistente și o persoană se află în stare de șoc. Șocul exploziei a afectat și unele magazine și locuințe învecinate. În acest moment analizăm starea clădirilor învecinate pentru a decide în conformitate cu prevederile legale. Mulțumesc tuturor structurilor de urgență pentru intervenția rapidă și profesionistă”.

Pensiunea a fost devastată de explozie și incendiu

Mesaje din Jimbolia

  • „Azi-dimineață ți-am trimis mesaj, neștiind că nu-l vei mai citi vreodată… Drum lin să ai, suflet frumos! Îmi vei lipsi…”
  • „Nu pot să cred! Există momente în care te uiți la știri și ți se pare că se întâmplă undeva departe, cu persoane pe care nu le-ai cunoscut vreodată. Dar, din păcate… Drum lin, frumoasă Andrea Kaba! Dumnezeu să te odihnească în pace!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A murit jurnalistul și poetul Lucian Avramescu. Avea 73 de ani și trăia retras în satul său natal

Cine a băgat în lege, pe furiș, permisiunea interceptării mesajelor private pe WhatsApp

Turism de lux pe bani publici: 7 senatori, printre care Gorghiu, Fenechiu, Bodog și Oprea, pleacă o săptămână în Dubai

Ministrul Florin Roman și-a plagiat lucrarea de disertație la master. Va gestiona 1,8 miliarde de euro din PNRR, pentru digitalizarea României

Decizie finală în procesul pe care Florin Cîțu i l-a intentat fratelui său

Încă un parteneriat dubios al Universității din Craiova: după Rusia lui Putin, China comunistă! Suspiciuni de spionaj, vulnerabilități de securitate

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (20). „Ar trebui să vă pun în fața plutonului de execuție!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here