Mircea Cărtărescu: „Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani”

2
2129
Mircea Cărtărescu (în prim-plan), la protestele #Rezist

Scriitorul Mircea Cărtărescu (65 de ani) a reacționat necruțător după după ce Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni să-l excludă din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț (46 de ani), la propunerea Inspecției Judiciare.

Mircea Cărtărescu pe Facebook: ”Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani. Pentru foarte mulți dintre noi, justiția cinstită, inteligentă, nesubordonată politic era simbolizată de neobositul judecător, foarte implicat în explicarea publică a mecanismelor juridice. Sunt cu totul alături de el și sper ca tocmai justiția, care l-a lovit acum pe nedrept, să-l și reabiliteze”.

Danileț a fost exclus din magistratură pentru mai multe clipuri video pe rețele sociale în care apărea în ipostaze private – făcând mișcări de karate, tunzând gardul viu sau curățând piscina.

Danileț poate ataca decizia CSM la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Excluderea lui Danileț a fost decisă de Secția de judecători a CSM, condusă (ca și Consiliul) de judecătorul Bogdan Mateescu, la propunerea Inspecției Judiciare, condusă de Bogdan Netejoru.

Mircea Cărtărescu a fost unul dintre intelectualii care au participat în 2017 la mitingurile pro-justiție după ce Guvernul Grindeanu a adoptat odioasa Ordonanță 13.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ofensiva mafiei: judecătorul Cristi Danileţ, exclus din magistratură pentru filmulețe banale pe TikTok! El s-a filmat tunzând gardul viu, curățând piscina sau executând mișcări de karate

* Stelian Ion despre „cazul Danileț”: „Este o acțiune de răzbunare și epurare. Au reușit să facă ceea ce Dragnea nici nu îndrăznea să viseze. Vom sesiza Comisia Europeană”

* VIDEO. Soțul senatoarei Șoșoacă, dosar penal și 60 de zile control judiciar, pentru că a lovit un polițist. Al doilea dosar, pentru sechestrarea unor jurnaliști de la Rai Uno

* PSD îl pune pe fratele lui Paul Stănescu șef la ANRE. Așa ajunge un afacerist din agricultură șef peste piața de energie din România!

* VIDEO. Cumplitul sfârșit al Andreei Kaba, membră USR și fiica viceprimarului din Jimbolia. S-a dus la Cluj să-și caute de lucru și a murit carbonizată în pensiune

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (23). O stenogramă pierdută

2 COMENTARII

  1. Incet, incet, rusii ne instruiesc primarii ce sa gandim despre ei, dau comanda sa fie eliminati din joc justitiari de probitate morala si ostili mafiei pro-ruse, mai stiu si eu ce alte comenzi mai dau si noi cascam gura in mod tamp. Nu se poate sa ne lasam prada indolentei si depresiei!!! Eu consider justitia din Romania cea mai corupta si mai perfida institutie din Romania, reflectand exact modul mafiot in care e condusa aceasta tara si, in acelasi timp, modul duplicitar in care Romania se preface ca e tara EU, dar executa comenzi date de Moscova. Este aici un cuib de serpi veninosi care nu se impaca deloc cu aspiratiile pro-occidentale si serpisorii care misuna din acest cuib pot duce la esuarea completa a navei numita Romania, pentru ca ataca membrii cei mai buni ai echipajului care ar dori sa dirijeze nava spre civilizatie, corectitudine si realizari pe calea progresului economic si social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here