Măcel în Buzău: 8 persoane în spital cu arsuri grave, 3 cu degete amputate după ce au bubuit petarde de Anul Nou

3
845

Bilanț ca după război în Buzău după noaptea de Revelion: opt persoane din județ au ajuns la Urgență, în stare gravă, din cauza unor accidente provocate de folosirea petardelor, notează Adevărul. La fel ca în toată țara, și în Buzău s-au achiziționat, în ultimele zile ale lui 2020, cantități uriașe de materiale pirotehnice de către locuitori.

Spre deosebire de alți ani, forțele de ordine au fost aproape inexistente în piețe și pe străzi, iar petardele, pocnitorile și artificiile de contrabandă, introduse în țară din China, Moldova sau Ucraina, s-au găsit pe toate drumurile.

În Buzău, folosirea acestor produse neomologate și nesigură a provocat numeroase victime, dintre care unele au ajuns la Spitalul de Urgență, în stare gravă.

Dintre cei opt oameni care au necesitat internare, trei au fost atât de afectați încât doctorii n-au avut încotro și au fost nevoiți să le amputeze degete de la mâini! Toți cei opt erau adulți, a precizat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al unității spitalicești. De data aceasta, n-a existat niciun copil printre victime.

În total, însă, la Spitalul Județean Buzău au ajuns în noaptea de Anul Nou peste 100 de persoane! În majoritatea cazurilor, tot materialele pirotehnice au fost de vină: oamenii care au venit la Urgențe acuzau afectarea căilor respiratorii, din cauza fumului înhalat. Au fost chiar situații de insuficiență respiratorie acută!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revelionul TVR – o producție sinistră. Conspiraționiștii Garcea și Bittman. Atacuri grobiene la Iohannis

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

3 COMENTARII

  1. „petardele, pocnitorile și artificiile de contrabandă”? Pai cin’te pune, frate, sa cumperi tampenii? sa iti cumperi singur, cu banii tai, sansa la moarte? S-au pocnit singuri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here