marți, mai 28, 2024
AcasăNewsGăzarul Cazan va fi retras de la comanda Jandarmeriei Prahova. Va fi...

Găzarul Cazan va fi retras de la comanda Jandarmeriei Prahova. Va fi trimis să numere izmenele

-

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenţiei barbare a jandarmilor în Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august 2018, va fi retras „foarte probabil” de la conducerea Jandarmeriei județului Prahova. El va primi responsabilități administrative, nu de comandă.

Anunțul l-a făcut, pentru Mediafax, europarlamentarul Dacian Cioloș (copreședinte USR-PLUS), după o discuție cu ministrul de Interne, Lucian Bode (PNL).

„Am avut o discuție cu domnul Bode, pentru că a apărut și în spațiul public, și colegi din USR-PLUS au ridicat întrebări. Am avut o discuție cu domnul Bode și am fost de acord amândoi că, în urma a ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, domnul Cazan nu ar mai trebui să aibă responsabilități la comandă operativă, pentru că modul în care s-a acționat atunci ridică probleme chiar și de etică profesională”, a declarat Dacian Cioloș.

„Am înțeles că domnul Bode va lua măsuri pentru ca domnul Cazan să nu mai aibă responsabilități operative, ci doar administrative, deci să nu mai aibă sub comandă oameni ca să avem surprize de genul celor de pe 10 august. Foarte probabil, va fi retras de la Prahova și va avea alte responsabilități administrative. E greu să mai ai încredere în felul în care a acționat un astfel de om. Domnul ministru Bode a fost de acord cu mine că trebuie găsită o formulă prin care domnul Cazan să nu mai aibă sub comandă oameni cu acțiune operativă”, a mai spus Cioloș.

- Advertisement -

MAI a precizat că Laurențiu Cazan a fost numit la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova „pentru a asigura continuitatea”.

„Privind împuternicirea locotenent-colonelului Laurențiu Cazan la IJJ Prahova, facem următoarele precizări: Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități, ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit. b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare”, menționa MAI.

Laurențiu Cazan a fost detașat la IJJ Prahova și împuternicit pe o perioadă de 6 luni, „pe o funcție echivalentă cu cea deținută în cadul Jandarmeriei București”.

- Advertisement -

Ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române privind această împuternicire a fost semnat în data de 21.12.2020, când ministru de Interne era Marcel Vela. Ordinul a fost semnat de șeful interimar al Jandarmeriei Române, colonelul Alin Mastan (care fusese numit de Vela).

Laurenţiu Cazan a fost coordonatorul intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august, când a avut loc o represiune barbară împotriva manifestanților pașnici.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revelionul TVR – o producție sinistră. Conspiraționiștii Garcea și Bittman. Atacuri grobiene la Iohannis

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Hai că-i TAREEEEE: de la gaze laaa… izmene-de-soldați!

    (Cine-a… „mâncat-armată”/stagiu-militar-OBLIGATORIU – fie el și „T.R.” –, înainte de 1990, știe despre ce vorbim, adică își amintește cum numeam izmenele alea îngrozitoare din dotare, daaaaaaaaaaaa?!!!!!!!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -