vineri, aprilie 12, 2024
AcasăMainIon Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat "Revelionul lui...

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

-

Ion Cristoiu (72 de ani) a sărit vitejește în apărarea Televiziunii Române, a directoarei Doina Gradea și a conspiraționiștilor „anti-botniță” Mugur Mihăescu și Dab Bittman, protagoniștii Revelionului scârbos de la TVR 1. 

Părintele găinii-care-naște-pui-vii face insinuări mincinoase, convins fiind că dacă el e un atârnător pe banii TVR (fiindu-i bine plătite colaborările la emisiunea „antenistului” plasat în televiziunea publică, Ionuț Cristache), Grigore Cartianu sau Dorina Rusu – pomeniți de el – au aceeași gândire tranzacționistă.

Textul lui Ion Cristoiu e diversionist de la un cap la altul. El spune că Grigore Cartianu și Dorina Rusu (membră CNA) au criticat Revelionul TVR pe motiv că Mugur Mihăescu și trupa sa l-au ironizat pe președintele Klaus Iohannis.

Fals! Fiecarea e liber să critice pe cine vrea. Dar Garcea și ai săi au ventilat minciuni scandaloase (ex.: Iohannis vinde străinătății pădurile României și ne lasă și fără Roșia Montană) și idei conspiraționiste, făcând o adevărată campanie anti-mască, pe bani publici, la televiziunea publică, în noaptea de Anul Nou!

Ion Cristoiu atinge o culme a ticăloșiei: leagă critica făcută de Grigore Cartianu și Dorina Rusu conducerii TVR și „Revelionului lui Garcea” de pretinse funcții de conducere în TVR pe care le-ar viza aceștia. Nicio dovadă în acest sens. Nici măcar o fărâmă de logică.

- Advertisement -

Până una-alta, Ion Cristoiu își numără banii pe care-i primește lunar de la TVR, dăruiți cu generozitate de „scula lui Dragnea”, Doina Gradea. Bani plătiți de TVR pentru participarea lui Cristoiu la emisiunile de spălare a corupților și de hărțuire a justiției.

Fragmente din găinăria lui Ion Cristoiu

„Programul de Revelion al TVR a stîrnit mare zarvă într-o anume parte a presei și a politicii. Deputatul Iulian Bulai, din al cărui CV am înțeles că și-a petrecut viața trecând dintr-o țară între-alta, în funcție de misiuni, a cerut plecarea Doinei Gradea, pe motiv că scheciurile lui Mugur Mihăescu de la Vacanța Mare au fost o bătaie de joc la adresa Autorităților, în frunte cu Președintele, care s-au jertfit și se jertfesc pentru a ne apăra de Coronavirus.

Grigore Cartianu și-a exprimat indignarea că Klaus Iohannis a fost batjocorit la TVR.

- Advertisement -

Culmea a fost atinsă de Dorina Rusu, o persoană fără alt merit în viață decît acela de a fi fost soția fostului lider PNL, Horia Rusu, pusă cu mîna la CNA de Klaus Iohannis, care ne-a anunțat, ca de obicei, că se autosesizează.

Precipitarea unora în apăra cu trupurile lor onoarea Președintelui m-a făcut să văd momentul din program în care a fost parodiat Klaus Iohannis. Pe vremea cînd Ion Iliescu era președinte, Grupul Divertis își făcuse o glorie din a-l parodia la televiziuni, inclusiv la TVR. Ion Iliescu nu s-a supărat. Ba chiar țin minte că s-a și tras în poză împreună cu actorul care-l parodia cu mare talent, Cristian Grețcu.

Un spectacol de la Teatrul Constantin Tănase făcea furori prin momentul satiric dedicat de Stela Popescu lui Ion Iliescu. Evenimentul zilei de la vremea respectivă a făcut chiar prima pagină cu versurile cîntate de talentata actriță. Ion Iliescu nu i-a purtat ranchiună. Pe 7 februarie 2004, preşedintele României de la vremea aceea, Ion Iliescu, i-a oferit actriţei Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – «Arta Spectacolului».

Față de tăioșenia cu care era ironizat Ion Iliescu la vremea președinției, scheciul din Programul TVR mi s-a părut o bătaie pe umăr amicală. Ce mai încolo și încoace, o luare la mișto decentă.

De ce s-au năpustit asupra conducerii TVR cei care alcătuiesc în presă camarila USR-PLUS?
Pentru că dinspre TVR vine miros de friptură. Dorina Rusu, Grigore Cartianu și alții asemenea lor au așteptat venirea la putere a Coaliției de Centru Dreapta de mai mult de un deceniu. Ei știu că venirea Alor noștri înseamnă trecerea fripturii de la Ei la Noi. Și tot datul din gură în apărarea onoarei lui Klaus Iohannis nu e altceva decît făcutul cu mâna:
Nu ne uitați, suntem aici, gata să primim răsplata anilor în care v-am lins în fund.

Dorina Rusu mai mult ca sigur se vrea în locul Doinei Gradea, iar Grigore Cartianu, șef la Știri.”

Găinile din mintea lui Cristoiu continuă să nască pui vii

Replici jegoase la Revelionul TVR

 • (Garcea) „Șterge-m-aș eu cu masca aia undeva!”
 • (Monolog Iohannis) „Anul 2021 va fi Anul Bivolului în calendarul chinezesc… sau Anul Boului în calendarul românesc. Tre’ să fii tare bou să mai stai închis în casă!”
 • (Leana lu’ Costel) „Sunt foc pe Iohannis! Când vorbește el așa, raaar… raaar… am timp să mă crăcesc și de trei ori! (…) Să-mi vadă toată lumea craaaciii! Să-mi vadă toată lumea sâniii!”
 • (Monolog Iohannis) „Mi-aș fi dorit să fi făcut și eu Revelionul cu alți președinți, dar nu m-au sunat. Ei mă sună doar când au nevoie de ceva de la mine: «Klaus, n-ai și tu niște păduri?», «Klaus, nu ne dai nouă Roșia Montană?»”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Nu numai găini care… nășteau pui vii găseai din abundență în paginile „Bulinei-Roșii” (apoi și-n cele ale ediției-de-prânz, „Bulina-Albastră”) conduse de Ion Cristoiu: puzderie de zburătoare cu… trei (uneori chiar… patru, sau mai multe!) picioare, oi care făceau (pentru… echilibru, probabil)… ouă (!), porci cu… două capete (cel puțin!), vaci cu început de… aripi (!) și fel de fel de de astfel/altfel de ciudățenii.

  De asemenea, toate trunchiurile de copaci despicați aveau… icoane (de obicei… plângătoare!) în mijloc.

  Ca să nu mai vorbim despre faptul că toate violurile (extrem de numeroase: cel puțin trei-patru pe zi!) descrise în „Evenimentul zilei”, în „epoca Cristoiu”, erau, încă din apocalipticul titlu al articolașului,… „CU-BESTIALITATE”!!!

  Ș.A.M.D.! (Acolo, la „Buline”, „a învățat carte”… Dan Diaconescu-„Senzaționescu”!)

  Ion Cristoiu, zis „Ardei-Umplut” sau „Piticu’-Utecilă” (C.V. Tudor dixit), a rămas în istoria presei românești „post-decembriste” ca fiind fondatorul/”tatăl” ziaristicii de (tip)… „fake-news-senzațional”!!!

 2. I-as spune domnului COROIU ca eu nu ma simt deloc deranjat cand presedintele Iohannis este criticat sau satirizat. Insa cand acel ”Iohannis” din spectacolul turnatorului ”Garcea” confrate al maestrului Coroiu, spune ca ”Tre’ să fii tare bou să mai stai închis în casă!” ori ”Leana” zice ca se sterge cu masca undeva, ma simt insultat. Trebuie sa fii tare imbecil sa apreciezi si sa te distreze cu adevarat o asemenea oroare de divertisment. Iar ”Scula lui Dragnea” daca ar fi avut ceva bun simt, dupa ce a vazut pe ce a cheltuit banul public, si-ar fi dat demisia. Cu multi ani in urma Paul Everac a demisionat tot dupa un program de revelion foarte slab, insa mult mai putin scarbos. Artistilor, dramuiti bine banii pe care i-ati incasat, ca se pare ca trebuie sa invatati alta meserie iar lucrul asta cere timp…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -