miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăMainGodină, admirabil: "Să ieși în stradă că vrei salariu mărit, într-o țară...

Godină, admirabil: „Să ieși în stradă că vrei salariu mărit, într-o țară în care pandemia a lăsat mii de șomeri, mi se pare rușinos și imoral!”

-

Marian Godină, polițistul-cetățean, le dă o lecție usturătoare liderilor sindicali din Poliție care agită amenințările protestelor pentru că Guvernul a înghețat salariile. Într-un text pe blogul său, Godină amintește că trăim vremuri în care a-ți păstra salariul e un vis pentru mulți români.

„Într-o țară în care pandemia a lăsat mii de oameni șomeri și a afectat grav alte mii, unul ca mine, care a avut salariu întreg toată perioada asta, să iasă în stradă strigând că vrea salariu mărit mi se pare rușinos și imoral”, scrie Marian Godină.

„Eu nu am să ies în stradă și nici nu am să protestez pentru așa ceva. Acum mi s-ar părea complet imoral să fac așa ceva”, adaugă polițistul-cetățean.

„Faptul că polițiștii nu au protestat împotriva Ordonanței 13, dar o fac pentru creșteri salariale, mă întristează și îmi arată că tot stomacul primează în fața principiilor. Stomac care oricum nu e gol, ci e, probabil, doar hapsân”, punctează tăios Marian Godină.

- Advertisement -

Mesajul lui Marian Godină

„Proteste ale unor polițiști”

„La pregătirea dosarului pentru admiterea la școala de poliție, una dintre întrebările de la înscriere suna cam așa: de ce îți dorești să devii polițist?

«Din vocație», am răspuns eu, și cam așa răspundeau majoritatea.

De altfel, și acum dacă întrebi un polițist de pe stradă de ce s-a făcut polițist, probabil îți va răspunde la fel. Foarte puțini îți vor spune că au ales asta pentru bani, deși salariul este unul dintre criteriile de bază în alegerea unui loc de muncă.

- Advertisement -

Ce face un polițist? Lăsând la o parte limbajul tehnic din Legea pentru funcționarea și organizarea Poliției Române care stabilește atribuțiile instituției, voi răspunde cum ar face-o un copil căruia i s-ar adresa această întrebare.

Polițistul bagă oamenii răi la închisoare.

Desigur că mecanismul e unul mult mai complex și un rol determinant îl au și procurorii, și judecătorii, dar răspunsul ăsta banal și simplu rămâne unul corect.

Întorcându-ne în timp până la Ordonanța 13, cea prin care oamenii răi nu prea mai puteau ajunge la închisoare, asta prin numeroase piedici aduse inclusiv polițiștilor, constatăm că practicarea meseriei acestora, cea pe care mulți o aleseseră din vocație, era afectată grav.

Ați văzut atunci proteste ale sindicatelor polițiștilor? Că doar le era afectată munca, iar vocația aia de a prinde infractori și a-i trimite la pușcărie le era profund alterată. N-ați văzut.

Cu toate astea, au ieșit atunci în stradă câțiva polițiști, alături de societatea civilă. Tot respectul pentru ei, acelea au fost niște proteste pentru niște principii, nu pentru câștiguri materiale.

Acum, când se anunță că niște creșteri salariale nu vor mai avea loc, sindicate ale polițiștilor demarează proteste, iar polițiștii ies în stradă.

Foarte bine, e dreptul lor să protesteze, revendicările lor sunt corecte.

Cu toate astea, eu nu am să ies în stradă și nici nu am să protestez pentru așa ceva. Nu acum.

Acum mi s-ar părea complet imoral să fac așa ceva.

Într-o țară în care pandemia a lăsat mii de oameni șomeri și a afectat grav alte mii, unul ca mine, care a avut salariu întreg toată perioada asta, să iasă în stradă strigând că vrea salariu mărit mi se pare rușinos și imoral.

Iar faptul că polițiștii nu au protestat împotriva Ordonanței 13, dar o fac pentru creșteri salariale, mă întristează și îmi arată că tot stomacul primează în fața principiilor. Stomac care oricum nu e gol, ci e, probabil, doar hapsân.

Nu am scris textul ăsta ca să intru în grațiile domnului care dormea în zgomot de sirenă, nici pentru aplauzele civililor și nici pentru înjurăturile ce vor curge din partea unor colegi, ci doar pentru că nu-mi doresc să fiu asociat în vreun fel cu aceste proteste.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

6 COMENTARII

  • Asta are ceva la cap… Vezi doamne polițiștii nu au suferit tăieri de salarii de genul 75% cum au luat cei din privat… Ba boule… Polițiștii au lucrat în toată aceasta perioada poate chiar mai mult decât înainte… Privații au luat 75% stand acasă…
   Mai cauta și tu articole și postări ale sindicatelor și vei constata ca au fost foarte vocali împotriva oug 13…. Ba chiar zilnic în acea perioada polițiștii acționau în zonele centrale din București… La tine la taranoiaia probabil a fost liniște…
   Se vede ca ești un frustrat care niciodată nu va ajunge ofițer de politie… Cred ca nu apuci nici pensia..
   Dacă ție îți convine ca polițiștii sa fie discriminări fata de alte categorii care deja au primit salarii maxime încă din 2018, e treaba ta… Medicii, parlamentarii, guvernanții, administrația locală deja primesc la maxim salariile pentru 2022 încă din 2018..
   Ce m as râde să-ți taie ăștia sporul de sâmbătă duminica, pericol, antena, intervenție ca din 24 are la munca 16 le dormi….

 1. Mai omule, chiar esti adevarat, sincer? Am citit si rascitit ce-ai scris, si tot nu-mi vine sa cred ca esti un roman din ziua de azi si politist , pe deasupra! Sa fii sanatos si sa nu te pierzi, iti urez sincer, pentru tine, dar mai ales pentru putinii (sau mulitii dar tacuti?) romani care se regasesc in tine…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -