duminică, aprilie 21, 2024
AcasăNewsȘefa TVR reacționează obraznic. Ne amenință cu Garcea și Leana lu' Pârțag...

Șefa TVR reacționează obraznic. Ne amenință cu Garcea și Leana lu’ Pârțag și în reluare!

-

Doina Gradea, președinte-director general al TVR, a reacționat la 3 zile după izbucnirea scandalului „Revelionul lui Garcea”. Și a reacționat obraznic, arogant, cu tupeu, neasumându-și nici decizia de a introduce pe post o producție subculturală, nici calitatea execrabilă a acesteia.

Numită de „regimul Dragnea” la conducerea TVR în septembrie 2017, Doina Gradea îl atacă violent pe deputatul Iulian Bulai (USR-PLUS), președintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă.

Bulai e „un mic dictator”, spune scrâșnit șefa TVR, vizată de criticile acestuia după Revelionul de coșmar al televiziunii publice.

Doina Gradea nu explică vulgaritățile și fake news-urile împroșcate pe post de Mugur Mihăescu și trupa sa de conspiraționiști „anti-botniță”.

- Advertisement -

În schimb, apăsând pedala aroganței, șefa TVR ne spune că s-ar putea ca pe Garcea și Leana lu’ Pârțag să-i vedem și în reluare, conform tradiței, la rubrica „Dacă doriți să revedeți”!

Comunicatul Doinei Gradea

„Deputatul Iulian Bulai (Președintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaților) spune pe Facebook că «Doina Gradea trebuie să plece». Am parcurs textul să aflu motivele pentru care domnul Bulai cere asta și m-am lămurit. Ca mesajul meu să fie clar și să nu ne pierdem în amănunte, iată părerea mea:

1. «Pe banii noștri, TVR 1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie», e de părere domnul deputat Bulai. Mi-e greu să cred că domnia sa nu știe ce înseamnă bășcălie, dar dacă, totuși, îi scapă sensul, îi pot spune că bășcălia e una, satira e altceva. Dacă la bășcălie se pricepe oricine (poate și dl. Bulai, nu știu, nu-l cunosc), la satiră nu toată lumea. Tocmai de aceea, pentru programul de Revelion, TVR a apelat la doi cunoscuți umoriști, Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu: pentru a face comedie. Deci umor, satiră, comedie, nu bășcălie.

- Advertisement -

2. Eu nu am intervenit în propunerile de programe TVR pentru seara de Revelion. Experiența de zeci de ani în televiziune m-a învățat că cenzura (voi reveni la acest cuvânt) nu duce la nimic bun. Responsabilii TVR care au decis includerea acestui show în seara de Revelion își asumă acest program, iar din cifrele de audiență rezultă că nu a fost o alegere greșită. De altfel, acum, chiar la ora la care scriu acest răspuns, presa, facebook, mediul online sunt efervescente pe marginea acestui subiect. Ceea ce, oricât ar părea de curios, e bine pentru Televiziunea Română.

3. Aș reaminti aici, în treacăt, că Televiziunea Națională a fost încă de la debutul pandemiei (și continuă să fie) alături de autorități, în prima linie în lupta cu noul coronavirus SARS- CoV-2. Dar asta nu înseamnă că nu putem râde pe marginea acestui subiect. Nimic nu este tabu când vine vorba de umor. De pildă, există în Statele Unite un show numit Saturday Night Live care ridiculizează, satirizează, râde de oricine e important și cunoscut, de la vedetă Hollywood la politicieni. Iar noi privim cu admirație spre Statele Unite și am vrea să facem televiziune ca ei – puteți contrazice asta, domnule deputat Bulai?

4. Acest program de Revelion nu a încălcat Legea 41/1994, în baza căreia Televiziunea Română funcționează, și nici legislația audiovizuală. Cu respectul pe care-l port aleșilor din Parlamentul României, membrilor Comisiilor de Cultură, vă rog să considerați că televiziunea publică este și poate fi oricând un subiect al discuțiilor oficiale, nu al declarațiilor pe Facebook. Televiziunea publică nu este o temă de dezbatere politică – în trecut, politicul a asistat la acumularea de datorii de peste 150 de milioane de euro. Partea bună este că, de trei ani, această problemă nu mai există și TVR înregistrează un profit real. (N. m.: acest punct a fost un respiro pentru punctul cinci, cel final.)

5. În punctul dumneavoastră de vedere, domnule deputat Iulian Bulai, există însă ceva ce mi-a atras atenția, ceva grav. «Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații. Firea, Olguța și Dăncilă au plecat. Doina Gradea trebuie să plece din TVR și să ia cu ea și pe partenerii PSD care au mai rămas acolo. Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie și începem curățenia» – frazele dumneavoastră, începând cu tonul imperativ și până la esența lor, trădează vorbele unui mic dictator.

Amenințarea directă a unui șef de instituție din partea unui parlamentar este o situație fără precedent și foarte periculoasă. Mai în clar, este cel mai grav atac al politicului asupra independenței editoriale a Televiziunii Române. Pentru ce, care e scopul? Veți «curăța» (am împrumutat termenul folosit de dumneavoastră) toți PSD-iștii din TVR – înainte de a vă întreba cum veți face asta, am și alte curiozități: cum veți identifica PSD-iștii, prin ce metode? Și ce altă instituție de presă va urma după TVR?… Domnule deputat Bulai, aveți idee către ce alunecați dumneavoastră aici?

Bref, ar trebui să recitiți și să reflectați la gravitatea vorbelor dumneavoastră, iar dacă veți recunoaște că ați greșit, vă voi accepta scuzele. Voi rămâne însă cu mirarea că un om atât de tânăr cum sunteți ar dori reintroducerea cenzurii. Dar, atenție!, să nu ziceți că nu v-am spus, cenzura poate face mari servicii umorului și se poate întoarce împotriva celui care o dictează.

În încheiere, vă urez un An Nou cu inspirație și echilibru!

Doina Gradea

Președinte-Director General al SRTv

P. S. În buna tradiție a Televiziunii Române, din respect pentru telespectatori, vă facem cunoscut că, sub genericul devenit brand «Dacă doriți să revedeți», managementul TVR 1 și TVR 2 poate decide să reprogrameze programul de Revelion.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revelionul TVR – o producție sinistră. Conspiraționiștii Garcea și Bittman. Atacuri grobiene la Iohannis

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

- Advertisement -

10 COMENTARII

  1. Doamna, daca pe dumneata te reprezinta acest mascarici grobian garcea… platestel din banii dumitale si nu a romanilor cu bun simt! Demisia este actul de onoare pnt. a spala imagibea TVR-ului.

  2. Tooot un soi de ȘOȘO(LO)A(N)CĂ și creatura aiasta…

    Brrr…, că te și sperie: „parcă-mpunge” din-că(u)tătură!
    Ce maiii…, e-o adevărată plăcere-estetică s-o privești: o combinație întreee… veșnica deputată P.S.D. de Constanța, Ileana Cristina Dumitrache – zisă și „Miss-Litoral(-în-mizerie)” – șiii… limba-rusă (asta era, prin anii ’50-’60, o vorbă de pe-aici, din „buza-mării”/”gura-portului”, adică de la noi din mahala, de la „Trei-Papuci”-&-Piața-Chiliei/”Spaniei”: „Tipa asta-i mai urâtă ca limba rusă!”)

  3. O rusine fara precedent acest revelion la TVR! Am vazut, din an in an, cum a scazut calitatea revelionului la TVR (nu spun ca alte televiziuni comerciale sunt mai presus), insa nu mi-am imaginat o astfel de catastrofa. Am spus ca parca se doreste indobitocirea populatiei, zi de zi, an de an, din ce in ce mai jos, si TVR, televiziune publica, si alte televiziuni comerciale. RUSINE! Doresc din tot sufletul sa se faca curatenie in TVR! Faceti-o odata! Si asta nu inseamna dictatura, inseamna curatire de paraziti, de mizerii acumulate in timp, puse una peste alta, ascunse sub pres, s.a.m.d. NU se mai poate! Nu sunt de acord intotdeauna cu Dl. Bulai, imi pare destul de radical, dar are cea mai mare dreptate acum. Oricum ma gandeam sa imi strig durerea undeva, de ce am vazut ca se intampla la televizor de revelion. Cand toata lumea a fost nevoita sa stea in casa de revelion, tu, televiziune publica vii cu astfel de subcultura! Nu se face cultura de revelion, dar nici subcultura! CNA sa se AUTOSESIZEZE (OARE?). Sa se faca o lege a presei, caci mai jos de atata nu se poate, eu nu cred. CNA si TVR trebuie curatate de mizerie. Rusinea voastra pe banii si cultura noastra!

  4. Cica ,,umoriști”!😂😂Maine,poimaine ii revedem alaturi de maestrii nostri pierduti:Draga,Dem Radulescu,”Madam Isoscel”,ca doar sunt de acelasi calibru!😂😂😂🤣🤣

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -