Pretext pentru o nouă batjocură la alegeri în Diaspora: „M…e PSD” blochează votul! „După scrijelirea pereţilor, nu mai găsim spaţii de votare”. Măi, să fie?!

7
1195

„Ne-am învăţat lecţia!” Aşa au spus la unison liderii PSD-ALDE, imediat după alegerile europarlamentare din 26 mai, când Diaspora a fost umilită din nou la vot, prin blocarea procesului de votare. Oare?

Imediat după alegeri, pentru a încerca să diminueze valul popular declanşat împotriva puterii actuale de alegătorii umiliţi la urne, Dăncilă şi Tăriceanu au promis că vor modifica legislaţia electorală astfel încât dezastrul să nu se mai repete. Şi au modificat-o!

Doar că pe hârtie nu e ca în practică. Degeaba pot vota românii trei zile în loc de una, dacă nu au unde! De ce? Pentru că legea a fost făcută de mântuială, astfel încât Dăncilă şi Tăriceanu să dezamorseze furia populară, dar să nu schimbe mare lucru pe fond.

O schimbare reală ar fi fost votul electronic, chiar dacă implementarea lui nu ar fi fost simplă. Dar cu o majoritate atât de solidă în Parlament, orice se putea. Am văzut cu toţii că s-a putut vota inclusiv împotriva Europei şi a justiţiei, pe vremea lui Dragnea, de ce să nu se poată şi în favoarea românilor din UE? N-a fost să fie. Au modificat repede legea, ca să dea bine pe hârtie, după care nu mai contează dacă ajută sau nu în plan real.

Legea, bună doar în scripte

Votul din Diaspora la alegerile prezidențiale din noiembrie, care se va desfășura pe parcursul a trei zile – vineri, sâmbătă și duminică-, ridică mai multe probleme de logistică decât au fost luate în calcul la adoptarea noii legislații electorale prin care s-a dorit să nu se mai repete ceea ce s-a întâmplat în 26 mai, la alegerile europarlamentare, în secțiile de votare din afara țării.

Ambasadorii care au de gestionat comunități mari de români au avut o întâlnire foarte tensionată, săptămâna trecută, cu reprezentanții MAE, AEP și STS, reproșându-le acestora că este imposibil să rezolve, logistic, cerințele introduse în legislație, au descoperit jurnaliştii de la Digi24.ro.

Cea mai mare problemă, au explicat surse participante la întâlnirea dintre ambasadori, secretarul general al MAE, prim adjunctul de la STS și președintele AEP, Constantin Mitulețu, este legată de spațiile pe care ambasadele trebuie să le închirieze pentru organizarea alegerilor.

Degeaba ai 3 zile de vot dacă nu ai unde!

Asta deoarece nu sunt suficiente 3 zile pentru închiriere, ci este nevoie de 7 sau 8 zile, timp în care în aceste spații se instalează cabine de vot, se pregătesc urne, se fac întâlniri ale membrilor secției de votare, numărătoarea voturilor, curățenie etc. Locațiile publice din străinătate la care ar putea apela ambasadele sunt greu de eliberat pe parcursul unei săptămâni de lucru, iar locațiile private sunt foarte scumpe, explică ambasadorii contactați de Digi24.ro.

În plus, există și o problemă legată de experiențele trecute cu români supărați în ziua votului. ”Eu voi avea mari dificultăți să găsesc spații pentru secții, pentru că nici nu mai vor să audă de români. Și acum, pe pereții unei clădiri în care a fost secție de vot la europarlamentare e scris «M…e PSD»”, a povestit un șef de misiune diplomatică pentru aceeaşi sursă.

Faceţi ceva, acum!

Scuza ambasadorilor poate fi acceptată până la un punct. Într-adevăr, ei plătesc oalele sparte pentru dezorganizarea pusă la cale la Bucureşti, chiar în Parlament, acolo unde legislaţia electorală a fost făcută pe genunchi, fără să se ţină cont de situaţia din teren.

Dar că unele ţări-gazdă au fost deranjate de scrilejituri pe pereţi, asta nu e doar din cauza celor care au scris nervoşi „M…e PSD”. Oamenii erau disperaţi atunci când au stat ore lungi la coadă pentru un drept ce trebuia garantat, nu sabotat: dreptul la vot, sfânt prin Constituţie.

E o scuză care nu poate fi acceptată pentru un viitor blocaj la vot, în noiembrie. Dacă ambasadorii în cauză se consideră victimele Parlamentului, are lui Dăncilă şi Tăriceanu (autorii legii noi), atunci să facă totuşi ceva pentru a salva ce se mai poate salva! Să spună măcar public, de pe acum, că legea nouă e o cacealma şi basta. Cu riscul că îşi pot pierde funcţia! Altfel sunt doar complici.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis joacă la rupere şi anunţă sfârşitul coşmarului: „Guvernul PSD a făcut mult rău. Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea!”

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

INML confirmă moartea Alexandrei, Cumpănașu continuă „s-o țină în viață”, ca s-o folosească electoral

Se fuge de Cumpănașu ca de ciumă! A treia organizație importantă părăsește „Coaliția” impostorului

Acuzat de Tonel că, după Alexandra, vrea s-o paraziteze și pe Luiza, Cumpănașu trece la amenințări de tip interlop

Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

Dan Tăpălagă: „Primul candidat călare pe un cadavru”. Încă un text devastator la adresa „necrofagului” Cumpănașu

„Te-ai cățărat, indecent și oportunist, pe curajul și drama Alexandrei”. Text devastator al unui fost ministru la adresa lui Cumpănașu

Sondaj IMAS pe august: PNL 28,4%, USR-PLUS 25,3%, PSD scade sub 18%! Peste 56% pentru o guvernare PNL-USR-PLUS-PMP

Barometrul IMAS e necruțător cu PSD: Iohannis 44,6%, Dăncilă 8,4%! Se profilează o finală Iohannis-Barna. Sau Iohannis-Diaconu?!

Hăituit de PSD și de Tudorel Toader, Augustin Lazăr a fost angajat să reformeze justiția din Republica Moldova

 

 

7 COMENTARII

 1. Asta-i ULTIMA GASELNITA a GUNOAIELOR de la P.S.D. (in frunte cu… Măneasca, BOARFA de la Externe, tradatoarea din A.L.D.E. si, anterior, P.N.L. !): s-ar fi suparat, vezi Doamne, strainii pe noi, pentru ca perturbam viata comunitatilor locale, din Occident, prin… „prea multe” (SIC !) sectii-de-vot !

  O MINCIUNA ORDINARA, asa cum ne-au OBISNUIT P.S.D. si „stramosii” sai (F.S.N., F.D.S.N. si P.D.S.R., plus… ALIATII-„tovarasi-de-lupta”), in TOTI cei 30 de ani trecuti de la Revolutia-FURATA-si-DETURNATA !

  DIMPOTRIVA: autoritatile, locale si centrale, din TOT Occidentul, au solicitat Statului Român sa organizeze MAI MULTE (!) sectii-de-vot, in tarile si localitatile lor, TOCMAI pentru a NU se mai crea cozi interminabile si incidente, la inchiderea sectiilor fara ca toti electorii de la coada sa fi apucat sa-si exercite dreptul !

  MAI MULT: aceste autoritati (statale si locale), din Occident, S-AU OFERIT (IN… REPETATE RANDURI, MAI* ALES DUPA NOUL DEZASTRU organizatoric, de la „europarlamentarele” din 26 mai !!!) SA… AJUTE, cu tot ceea ce este necesar (in primul rand: prin punerea GRATUITA la dispozitie de… spatii, CAT MAI MULTE si CAT MAI ADECVATE !).

  Asadar, INCA O) DATA, pesedistii, prin asertiunile lor MINCINOASE, INTORC/DISTORSIONEAZA ADEVARUL, cu… 180 de grade !!!!!

 2. Ne scrie o prietena de pe „Facebook” (noi postam TOATE articolele din „Ziaristii.com” pe pagina noastra de „F.B.” !), Doina Stanca:

  ” Niste nemernici, nu au facut romanii din diaspora asa ceva. Eu am votat la consulatul de la Marseile si sa vrei sa zgarai ceva n-ai in jurul consulatului, in schimb toti care eram la coada am servit pranzul (pita si apa) pe trotuar, noroc cu un francez care avea o masina din aia care face pita si avea amplasamentul in fara consulatului. „

 3. Dar desigur ca sunt partasi la dezastrul premeditat creat. Dominii consuli si intreg personalul aferent stiu sa piarda actele pentru care platesti sa le depui ,si sa interpreteze aleatoriu legislatia pentru obtinerea pasapoartelor, razandu-ti in fata, trantindu-ti usa in nas, purtandu-te pe drumuri , lasandu-te in final fara actul necesar actiuni de vot si nu numai.Sunt agresivi in tot ceea ce intreprind, ignorand elementarul drept al fiecarui cetatean roman.

 4. Când începi să mâzgălești pe ziduri mai ales cuvinte obscene, indiferent de motiv, nu poți avea nici un fel de justificare. Spui că ești de dreapta, dar cu un astfel de comportament te situezi mult mai jos față de oricare simpatizant neșcolit al psd-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here