Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

5
10928
Doi tovarăși care au jefuit bugetul României: Cumpănașu și Dragnea

Alexandru Cumpănașu, ONG-istul profitor, s-a ridicat și a făcut avere prin complicități la nivel înalt, mai ales în zona PSD. O incredibil de lungă listă de instituții și personaje au susținut ascensiunea acestui impostor mediocru, cu accente paranoic-fasciste.

O investigație realizată de G4Media.ro arată cum ONG-istul abonat la bani publici de la Ministerul de Interne, candidat la prezidențiale pe seama tragediei din Caracal, și-a construit în ultimii ani o rețea de colaborări sub umbrela ciudatei Coaliţiii Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR).

Cumpănașu a ajuns în atenția opiniei publice prin intermediul a două ONG-uri abonate la bani publici: Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) și Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR). El a fost finanța generos mai ales de Ministerul de Interne, dar și de Ministerul Dezvoltării și Administrației.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a primit în 2009 de la Ministerul de Interne suma de 3.788.008,10 lei (peste 900.000 de euro) cu destinaţia „Dezvoltarea si consolidarea Centrului National de Integritate”.

În 2016, Curtea de Conturi a descoperit că Ministerul de Interne, sub conducerea lui Gabriel Oprea, a plătit din bani publici prezența ONG-ului condus de Alexandru Cumpănașu în sediul instituției. Mai precis, este vorba despre un imobil dat în folosință gratuită Asociației pentru Implementarea Democrației, pentru care Ministerul a plătit inclusiv cheltuielile de întreținere, deși contractul încheiat cu organizația neguvernamentală nu prevedea acest lucru.

În 2013, însuși Liviu Dragnea, ca ministru al Dezvoltării și vicepremier, lansa împreună cu asociația lui Cumpănașu proiectul „Politici anticorupţie pentru cetăţean, într-o administraţie responsabilă” (PCAR), după cum arată o știre Agerpres de la acel moment.

Ca ONG-ist cu legături puternice în Poliție și Ministerul de Interne, Cumpănașu a avut permanent intrare liberă la premierii instalați de PSD: el s-a întâlnit atât cu Sorin Grindeanu, cât și cu Viorica Dăncilă.

Cine îl validează pe Cumpănașu

Deși până la acest moment nu există niciun proiect semnificativ lăsat în urmă de Cumpănașu, cu excepția seriei de interviuri realizate la diverse televiziuni cu șefi din poliție, servicii secrete, educație ori ambasadorul Rusiei, el a strâns sub conducerea lui, în Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), zeci de instituții, asociații, sindicate, universități ori patronate.

Informațiile apar pe pagina de internet a Coaliției, ștearsă de curând, dar păstrată în memoria Google.

Printre subordonații lui Cumpănașu, oamenii care îl validează ca figură publică, se numără un fost prim-ministru interimar (Sorin Cîmpeanu), un fost șef al SRI (Costin Georgescu), fostul negociator–șef cu UE (Vasile Pușcaș) și un fost șef al Armatei Române (generalul Constantin Degeratu).

Printre cei care îl susțin pe Cumpănașu, aducându-și organizațiile sub umbrela CNMR, se numără Ioan Aurel Pop (președintele Academiei Române și rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), precum și rectorii celor mai mari universități din țară, reuniți în două instituții distincte: Consiliul Național al Rectorilor și Consorțiul Universitaria. Marilen Pirtea, șeful Universității de Vest din Timișoara și deputat PNL, a semnat cu Cumpănașu un protocol de colaborare în 2015.

Până și pe masoni i-a atras Cumpănașu, care în 2015 a beneficiat de laudele șefului unei loje masonice, Radu Bălănescu, pe care îl declarase ambasador onorific.

Sindicatele sunt și ele reprezentate în organizația lui Cumpănașu: Confederația Sindicală Națională „Meridian” (condus de Ion Popescu), Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI, condusă de Simion Hăncescu), Federația Națională Sindicală „Alma Mater” (condusă de Anton Hadăr), Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” (condusă de Marius Nistor), Federația Polițiștilor Sed Lex.

Și unele patronate sunt prezente în coaliția lui Cumpănașu: Patronatul Român din Cercetare si Proiectare, Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Federația Patronatelor din Turism și Servicii.

Pe lângă accesul permanent la premieri și miniștri de Interne, Cumpănașu a cultivat asiduu relația cu aleșii locali. Astfel, din Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României fac parte Asociaţia Municipiilor din România (condusă de Robert Negoiță – PSD), Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (condusă de Marian Oprișan – PSD) și Asociația Comunelor din România – Filiala Constanţa (condusă de Mariana Gâju – PSD).

O singură instituție a avut inițiativa de a se delimita de controversatul ONG-ist abonat la bani publici. În iulie, imediat după ce Cumpănașu a încercat să monopolizeze dezbaterea publică pe tema tragediei din Caracal, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a anunțat într-un comunicat de presă că se retrage din Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), dezavuând comportamentul lui Cumpănașu.

O mare înșelătorie: Tăriceanu în opoziție. Imunitatea lui e în mâinile PSD. ALDE continuă să voteze alături de Ciuma Roșie

Director BNR: „Suntem într-o situație extrem de dificilă, politic și economic. Nu cred că mai rezistăm până la alegeri”

5 COMENTARII

 1. Da iasă in fata Alexandru Cumpanasu și sa ne spună cu subiect și predicat cum a cheltuit banii publici cu cele doua ONG-URI!!!!
  Mai Cumpanasule sub vorbele meșteșugite spune-ne și noua cine ești dumneata, ce studii ai, cum au luat un purcoi de bani , pentru ce proiecte cu punct și virgula!!

 2. Ar trebui sa urmeze mai multi exemplul presedintelui Camerei de Comerț a României (FELICITARI constanteanului nostru, Mihai Daraban !) si sa se RETRAGA din aceste doua O.N.G.-uri, TOXICE si HOATE !!!

  Ce mai asteptati, domnilor Pușcaș, C. Georgescu și Degeratu ???!!!…

  Caci de la indivizi precum Mariana Gâju (pesedista FRENETICA din judetul Constanța, eterna primarita din comuna Cumpăna), de la LICHEAUA de Anton Hadăr, „LATRINISTUL-3” sau, DIN PACATE…, chiar de la istoricul, academicianul si rectorul Ion Aurel Pop, chiar NU putem avea pretentii !!!

 3. Am atacat Masoneria pentru a-mi salva copilul de tenebrele politicii radicale. Acum sunt parte din adevăr. Că lumea merită să fie condusă de copiii români născuți săraci dar foarte deștepți.

  Mafia Romei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here