Liderul opoziției turce, acuzat că „l-ai insultat pe Erdogan” pentru că a întrebat unde au dispărut 120 de miliarde de dolari din Banca Centrală

1
1553

Kemal Kilicdaroglu, liderul opoziției turce, a fost acuzat că l-a insultat pe șeful statului, dictatorul Recep Tayyip Erdogan, pentru că a “îndrăznit” să întrebe unde au dispărut 120 de miliarde de dolari din Banca Centrală a Turciei, scrie bianet.org.

Politicianului i s-a răspuns, eliptic, că banii “au fost mutați în altă parte”, fără să se spună unde și de ce, deși suma e colosală, iar transferul ei din conturile Băncii Centrale este cel puțin bizar.

Kilicdaroglu este președintele Partidului Republican al Poporului (CHP): „Am întrebat de mai multe ori, pe mai mulți responsabili din administrație, unde au dispărut acești bani. Mi s-a spus doar că au fost ”transferați” în altă parte… Dar unde? – Ca să acoperim cheltuielile cu pandemia, mi s-a răspuns. Dar e o minciună! Mi s-a spus, de asemenea, că întrebarea mea îl insultă pe șeful statului. De când o întrebare e o insultă?”.

Liderul opoziției a lansat și o campanie mediatică sub sloganul: ”Unde au dispărut 128 de miliarde de dolari”. Dar posibilitățile opozanților lui Erdogan sunt foarte restrânse în Turcia. Posturile TV și ziarele sunt controlate de regimul dictatorial și nu difuzează asemenea știri. Afișele care scriau despre dispariția banilor, lipite de simpatizanții opoziției în locuri publice, au fost rupte imediat de forțele de ordine. Platformele de socializare online sunt încă de anul trecut în vizorul autorităților turce, fiind cenzurate.

Președintele CHP spune că banii dispăruți din bugetul statului ar fi fost suficienți pentru a cumpăra vaccinuri și imuniza toată populația țării.

Economiștii susțin că Banca Centrală din Turcia a cheltuit masiv din rezerva națională pentru a menține artificial cursul de schimb al dolarului american cât a fost ministru de finanțe Berat Albayrak, ginerele președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea

USR-PLUS condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu, după demiterea lui Voiculescu

* Miniștrii USR-PLUS nu vor participa nici azi la ședința de guvern. „Nu mai avem încredere în premierul Cîțu”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

1 COMENTARIU

  1. Zilele celui care i-a pus „impertinenta” întrebare PADIȘAHULUI, „MERIMAN-al-Pământului” (Sic!), sunt… numărate!

    (La noi ar fi scăpat mai ieftin: Cîțu, cu sprijinul lui Iohannis, îlll… DEMITEA, doar!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here