Miniștrii USR-PLUS nu vor participa nici azi la ședința de guvern. „Nu mai avem încredere în premierul Cîțu”

5
3472
Guvernul Cîțu funcționează într-o formulă improvizată

Reprogramată de premierul Florin Cîțu pentru joi, ședința de guvern nu se va ține, cel mai probabil, nici azi, pentru că miniștrii USR-PLUS refuză să se mai așeze la aceeași masă cu șeful Executivului după ce acesta l-a demis miercuri pe Vlad Voiculescu de la Sănătate.

Dragoș Tudorache, președintele executiv al PLUS, a menționat miercuri seara: “Noi nu mai avem încredere în Florin Cîțu. Ne dorim o discuție în coaliție. Nu este vorba de orgolii sau șantaj, ci despre modul în care domnul Cîțu înțelege să funcționeze această coaliție”.

Miercuri la prânz, după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu ar fi trebuit să prezideze o ședință de guvern. Aceasta nu s-a mai ținut după ce miniștrii USR-PLUS, în semn de protest față de gestul prim-ministrului, au informat că nu vor mai participa.

Cîțu a anunțat că reprogramează ședința a doua zi, dar mesajul USR-PLUS a fost același: premierul nu mai are încrederea și sprijinul Alianței.

Cei 6 reprezentanți ai USR-PLUS care ar trebui să participe la ședința de guvern:

 • Dan Barna – vicepremier
 • Cătălin Drulă – ministrul Transporturilor
 • Stelian Ion – ministrul Justiției
 • Claudiu Năsui – ministrul Economiei
 • Cristian Ghinea – ministrul Fondurilor Europene
 • Ciprian Teleman – ministrul Cercetării.

USR-PLUS se teme că vor urma și ceilalți miniștri care încearcă reforme

Dragoș Tudorache a menționat la Digi 24 că nu vede cum ar putea să mai meargă înainte coaliția cu Florin Cîțu premier: „Noi ne dorim să avem această discuție cu partenerii de coaliție, să vedem cum anume putem funcționa în continuare. (…) Nu vom bloca deciziile importante pentru țară sau buna guvernare. Pentru decizii importante vom fi acolo (în ședința de Guvern – n. red.). În funcție de agenda ședinței de Guvern și de importanța hotărârilor, vom decide dacă participăm sau nu la ședință. (…) Unele decizii (de guvern – n. red.) pot fi amânate și pentru săptămâna viitoare, acum este important să vedem dacă putem avea o consultare cu partenerii de coaliție“.

Temerea principală a celor de la USR-PLUS este că Florin Cîțu îi va vâna, unul câte unul, pe toți miniștrii care au inițiat reforme, după modelul aplicat la Vlad Voiculescu: atacuri violente ale trusturilor de presă deținute de oligarhi, apoi conflicte în interiorul Guvernului, iar în final demiterea lor. Ar fi vizați Drulă, de la Transporturi, Stelian Ion, de la Justiție, și Claudiu Năsui, de la Economie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea

* USR-PLUS condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu, după demiterea lui Voiculescu

* Miniștrii USR-PLUS au boicotat prima ședință de guvern fără Vlad Voiculescu!

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

5 COMENTARII

 1. Corect domnilor ! Sunteti folosiți ca paravan în spatele căruia renaște MAFIA USL . S-a văzut la Poliție, Jandarmerie, Parchet, în Administrația locală și centrală iar acum și în Sănătate. Să fim serioși, un mafiot ca Vlădescu nu va accepta ca un Vlăduț sa-i strice smenurile. Si sunt cu miile …

 2. Voiculescu e doar un ministru da-l in ma-sa. Nu sabotezi economia in plina pandemie. Il schimbi tot cu un userist si ai rezolvat problema. Cu ce santajeaza Voiculescu partidul ala? Cu ce-i are la mina de vor sa compromita tot pentru un ministru oricind schimbabil? La urma urmei tot lor le revine ministerul.

 3. Iar apar „vrăjelile” (tipic… P.S.D.-iste!) cuuu… „sabotați economia dacă cereți schimbarea premierului” ș.a.m.d….
  (Înseamnă căăă… și Cîțu a sabotat lupta-antipandemie câțnd l-a demis pe Voiculescu, nuuuuuuuuuuu?!!!!!)

  P.N.L.-iștii sunt obișnuiți să folosească metodele P.S.D.-ului, foștii (SPERĂM că NU șiii… viitorii!!!) lor parteneri din MIZERIA numită U.S.L.!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here