USR și PLUS au devenit un singur partid. Fuziunea lor a fost validată definitiv în instanță. Toate contestațiile au fost respinse

3
1147
Dan Barna - Dacian Cioloș

Fuziunea dintre USR și PLUS a fost validată definitiv, vineri, de Curtea de Apel București, care a respins și ultimele cereri de intervenție și contestații. Cele două partide devin, astfel, unul singur.

Unificarea USR și PLUS fusese decisă încă de anul trecut, din luna august. Ceea ce ar fi trebuit să fie o formalitate s-a prelungit însă mai bine de 8 luni, deoarece au apărut numeroase cereri de intervenție și contestații. Demersurile erau de la bun început sortite eșecului, dar în spatele lor nu a fost decât o strategie a altor partide de a bloca fuziunea prin chichițe avocățești.

Din acest motiv, USR și PLUS au fost obligate să participe, atât la alegerile locale, cât și la cele generale, sub forma unei alianțe.

Validarea fuziunii va fi urmată de organizarea unui nou congres, care va decide statutul și conducerea noului partid. Acum, USR-PLUS are doi co-președinți, Dan Barna și Dacian Cioloș.

Barna spune că noul partid devine o alternativă credibilă la actualul sistem politic: “Este încă un pas important înainte pentru USR-PLUS, în ceea ce priveşte proiectul care aduce reformă şi schimbare în România. Decizia de astăzi a instanţei ne aşază în logica unui partid puternic, care a adunat împreună cele mai importante energii de schimbare şi reformă din societatea românească. Le mulţumesc colegilor mei din USR şi PLUS care au avut tăria şi înţelepciunea de a trece peste toate dificultăţile inerente pentru a construi o alternativă cu adevărat credibilă pentru ceea ce înseamnă acea Românie modernă şi europeană pe care o aşteptăm. Îi mulţumesc lui Dacian Cioloş pentru echilibrul şi perseverenţa de a fi parteneri în acest proiect şi de a construi împreună o forţă politică credibilă“.

Cioloș a declarat, la rându-i: „De mai bine de doi ani, cele două partide, USR şi PLUS, au fost în logica unei singure echipe, iar aprobarea fuziunii de astăzi doar formalizează ceea ce noi simţeam deja natural. Suntem de azi un sigur partid, unul puternic, cu cea mai mare dorinţă de reformare a ţării, un partid cu aleşi locali, naţionali, europeni şi cu membri în Guvern. Fuziunea este, de astăzi, definitivă, în ciuda multora care au încercat să împiedice acest moment. Îi mulţumesc lui Dan Barna pentru că am reuşit să aducem proiectul politic în acest punct“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea

USR-PLUS condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu, după demiterea lui Voiculescu

* Miniștrii USR-PLUS nu vor participa nici azi la ședința de guvern. „Nu mai avem încredere în premierul Cîțu”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here