Liberalii au adus Comisia de la Veneția în România. Țintele desantului: masacrarea legislației penale și sinistra „SS”

1
4987
5 motive pentru care Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție trebuie desființată urgent
Șefii sinistrei SS: Gheorghe Stan și Adina Florea
O delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află în România, miercuri, încercând să stopeze jihadul anti-justiție al majorității PSD-ALDE. Oficialii europeni se vor întâlni cu Klaus Iohannis, cu Tudorel Toader, cu membrii „Comisiei Iordache” și cu reprezentanţii principalelor instituţii din sistemul judiciar.
Prezența la București a delegației Comisiei de la Veneția este urmarea diligențelor pe care le-a făcut PNL pe lângă instituțiile europene. În luna martie, liberalii au semnalat, într-o scrisoare către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), pericolele care pândesc justiția din România ca urmare a modificărilor aduse sistemului judiciar prin ordonanțe de urgență. PNL a atras atunci atenția APCE și asupra protestelor fără precedent ale magistraților, generate de Ordonanța 7, prin care Secția Specială de investigare a infracțiunilor în justiție (sinistra „SS”) primește puteri sporite și iese de sub controlul procurorului general.
Delegația Comisiei de la Veneția se va întâlni cu:
* președintele Klaus Iohannis (de la ora 11.00);
* ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader (de la ora 9.00);
* reprezentanţii principalelor instituţii din sistemul judiciar: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul General, DNA, Secţia Specială „SS”;
* parlamentarii din „Comisia Iordache” (joi).
Discuțiile vor viza și modificarea Codurilor penale, făcută de Comisia Iordache „pe repede înainte” în Parlament, după ce PSD a eșuat în demersul de adoptare a unei ordonanțe de urgență pe această temă.
Modificarea legilor justiției a fost criticată aspru de Comisia de la Veneția, dar guvernarea PSD-ALDE n-a ținut cont de aceste critici și a decis să le adopte prin ordonanțe de urgență.

În şedinţa de marţi a „Comisiei Iordache”, senatorul Alina Gorghiu (PNL) a propus amânarea dezbaterilor asupra modificărilor din Codurile penale până după vizita membrilor Comisiei de la Veneţia. Florin Iordache (PSD) i-a dat o replică ticăloasă: „Comisia de la Veneţia nu a venit pentru Coduri, a venit pentru Ordonanţele 90, 92, 7 şi 14, deci pe legile justiţiei. Să stăm şi să aşteptăm… parcă vine Mesia. Ce să ne spună Comisia de la Veneţia?!”

CITIȚI ȘI:

Iohannis torpilează Guvernul Dăncilă şi aruncă la coş remanierea. Nicolicea și ceilalți doi „nu au ţinută”. „Remanierea e un fel de farsă”

Ion Cristoiu, diversionist: „Ion Iliescu e acuzat de crime împotriva umanității pentru că l-a răsturnat pe Ceaușescu!”

Masacrul din Sri Lanka. Tragicul destin al miliardarului danez cu terenuri în Carpaţi. Anunţase că le va lăsa copiilor proprietăţile din Scoţia. Ieri, însă, i-au murit 3 din cei 4 copii

VIDEO. Ilie Năstase, surprins când a aruncat cafea pe faţa lui Băsescu. „A ales să ajungă un mare GOLAN”

Haos la TVR. Iuliana Tudor, cea mai populară realizatoare, mazilită de marionetele PSD. Rămâne în schimb copia lui Gâdea

Cioloş, replică magistrală! „Dragnea e slugă la străini. Îi plăteşte ca să-i vândă prostii cu «aragaze»”

1 COMENTARIU

  1. Comisia de la Veneția dictează sau recomandă? Intreb pentru un prieten!
    Sau și modificările trecute prin Parlament și prin controlul de constituționalitate al CCR sunt tot abuzive?
    Eu știam că majoritatea parlamentară decide, de aici și termenul idiot al „dictaturii parlamentare”.
    Apropo, pentru comentatorii cretini, nu sunt fan PSD sau ALDE și cu atât mai puțin al anarhiștilor din opoziția politică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here