Masacrul din Sri Lanka. Tragicul destin al miliardarului danez cu terenuri în Carpaţi. Anunţase că le va lăsa copiilor proprietăţile din Scoţia. Ieri, însă, i-au murit 3 din cei 4 copii

5
19053

Trei dintre cei patru copii ai miliardarului danez Anders Holch Povlsen au murit în atacurile cu bombă din Sri Lanka.  Toată familia se afla acolo în vacanţă, pentru a petrece Sărbătorilor Pascale. 

Cu doar câteva zile înainte de atacurile devastatoare din Sri Lanka, una dintre fiicele lui Povlsen, Alma, a postat în rețelele sociale imagini din vacanță, alături de fraţii ei, Astrid, Agnes și Alfred (vezi captura, mai jos). La cererea părinţilor, nu a fost dat publicităţii numele singurului copil rămas în viaţă.

Anders Holch Povlsen, în vârstă de 46 de ani, are o avere estimată la 7,9 miliarde de dolari. El şi soţia sa, Anne Storm Pedersen, deţin 1% din pământul Scoţiei, dar şi terenuri în Munţii Carpaţi.

Un imperiu început de la un magazin

Andres şi-a început imperiul de modă cu un simplu magazin. Business-ul său are acum 15.000 de angajați și deține mărci precum Only, Jack&Jones și Vero Moda, plus aproape 30% din imperiul ASOS. Succesul în afaceri l-a ajutat să construiască o avere estimată la 5,4 miliarde de lire sterline, aproximativ 6,3 miliarde de euro, potrivit unor estimări, deşi revista Forbes a calculat că averea sa ar depăși chiar 7 miliarde de euro.

Andres Povlsen, de 46 de ani, este căsătorit cu Anne, pe care a cunoscut-o când ea a început să lucreze în departamentul de vânzări al ASOS.

Povlsen, cel mai bogat om din Danemarca, a devenit proprietarul lanțului de comercianți mici cu amănuntul, de îmbrăcăminte, pe când avea doar 28 de ani.

Povlsen și soția sa, Anne, sunt mari iubitori de Scoția și au început să cumpere terenuri, devenind cei mai mari proprietari de proprietate privată din țară.

Milionarul danez are 11 proprietăți impresionante în Scoția, precum și un castel, care acoperă în total aproximativ 900 de kilometri pătrați. În total, el şi soţia sa deţin mai mult de 1% din terenurile din Scoția. Este cel mai mare proprietar privat din Marea Britanie, depășindu-l pe Ducele de Atholl (cu peste 580 kilometri pătrați), și chiar pe Prinţul de Wales, ale cărui proprietăţi ating aproximativ 526 de kilometri pătrați.

Până la moartea sa, dorea să le lase copiilor proprietăţile din Scoţia

Într-o postare publicată pe site-ul său câteva zile în urmă, miliardarul danez a explicat că, până la moartea sa, îşi propune să transfere copiilor săi proprietățile sale și viziunea sa de „reconstrucție“ și conservarea terenurilor în Scoția. Andres şi Anne Povlsen deţin o duzină de proprietăți în Sutherland și Munții Grampian din centrul Scoției.

Ei au început construirea acestui imperiu în creștere constantă de proprietăţi acum 12 ani, odată cu achiziționarea Castelului Glenfeshie, o suprafață de aproximativ 170 de kilometri pătrați din Parcul Național Cairngorms, în valoare de peste 9 milioane de euro.

În 2007, Anders și Anne au creat Wildland Limited – un fel de vehicul pentru a contribui la conservarea, protecția și dezvoltarea durabilă a unora dintre cele mai frumoase peisaje din Scoția, dezvăluie publicaţia El Pais.

De asemenea, ei deţin împreună o mare rezervație naturală în Munţii Carpaţi, din România, unde protejează lupi, urși și râși.

Cuplul danez locuieşte în prezent în Constantinsborg, într-un palat neo-clasic renovat, lângă Aarhus, al doilea oraș ca mărime din Danemarca.

În ciuda averii lor impresionante, soţii Povlsen și-au trimis copiii să studieze în școli publice, ceea ce arată încrederea în educația daneză, una dintre cele mai bune din lume. Dintre cei patru urmaşi, le-a mai rămas acum doar unul.

Aproape 800 de victime ale tragediei din Sri Lanka

Numărul morţilor în urma atacurilor din Sri Lanka a ajuns la 290, în urma unei serii de explozii ce au avut loc la biserici şi hoteluri de lux duminică. Sunt înregistraţi de asemenea peste 500 de răniţi. Poliţia a arestat 24 de persoane, dar niciuna dintre acestea nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atacuri.

Marea majoritate a celor ucişi sunt consideraţi cetăţeni din Sri Lanka, inclusiv mulţi creştini care au murit în timpul slujbei de Paşte. Autorităţile estimează un număr de 36 de cetăţeni străini printre persoanele decedate, cele mai multe fiind încă neidentificate.

Cetăţenii străini care au murit în urma atacurilor includ: cel puţin cinci cetăţeni britanici (dintre care doi deţinători şi de cetăţenie americană), trei cetăţeni danezi (copiii familiei Povlsen), doi ingineri din Turcia, doi cetăţeni chinezi, doi australieni, o persoană din Olanda şi o persoană din Japonia.

CITIŢI ŞI:

Cine sunt iresponsabilii care au trimis elevi români într-o ţară în care colcăie teroriştii?

Haos la TVR. Iuliana Tudor, cea mai populară realizatoare, mazilită de marionetele PSD. Rămâne în schimb copia lui Gâdea

Drăghici, acum ce mai zici? DNA l-a prins pe trezorierul PSD cu „Merţan” de 3 miliarde din banii partidului

Se strânge laţul pentru Alexander Adamescu, fugar anti-DNA şi patronul „României libere”, care a făcut din ziar oficina „Ciumei Roşii”

Codrin ameninţă DNA cu… „SS”! Încă o dovadă că secţia Adinei Florea e arma politică a PSD-ALDE

5 COMENTARII

    • Corect! Din ciclul „cititorii noştri, mai atenţi decât noi”. 🙂 Şi nu doar decât noi, ci şi decât prestigiosul ziar El Pais, de unde am preluat informaţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here