Ponta anunţă TĂIEREA pensiilor. „Ce se va moşteni după Dăncilă va fi mult mai rău decât am moştenit eu după Boc”

10
41078

Victor Ponta a dezvăluit în această seară un lucru foarte grav: actualul Guvern a mărit pensiile (deşi nu avea bani nici pentru cele ne-majorate, amânând chiar indexarea prevăzută de lege) special pentru a îngropa viitorul Executiv, care nu le va putea plăti de vreme ce statul abia le poate plăti azi, pe o datorie tot mai greu de suportat.

„I-am întrebat (pe parlamentarii PSD-ALDE – n.r.) ce vor face în 2021. <<A, păi n-o să mai fim noi la putere, o să vină ăștia USR, PNL… Şi o să zicem: <<Ați văzut că ăștia nu vă mai dau…>>”, a declarat Victor Ponta, la Digi 24.

Informaţiile fostului premier se bazează pe ce i-au răspuns foștii lui colegi din PSD când i-a întrebat de unde vor face rost de bani după ce au votat „legea Olguţa”, care prevede măriri substanțiale de pensii. O măsură populistă, fără acoperire în realitatea bugetară a României, luată special pentru a „cumpăra” electoratul care încă n-a înţeles ce tragedie provoacă în economie acţiunile iresponsabile ale politicienilor aflaţi la putere.

„Mie cine îmi va mai plăti pensia?”

„Tocmai am citit un comentariu economic avizat, în care analistul se întreba: mie cine-mi va mai plăti pensia când voi fi şi eu pensionar?”, s-a întrebat retoric Ponta, care a spus că îi înţelege pe cei care decid să părăsească ţara.

„Au o singură viaţă, ce vină au ei? Nu vreau să dau un mesaj pesimist, dar îi înţeleg pe cei care se întreabă ce se va întâmpla când datoriile făcute azi pentru plata pensiilor şi a salariilor la stat majorate vor fi la scadenţă chiar când ei vor ieşi la pensie, adică nu peste multă vreme”, a mai spus Victor Ponta.

Dialogul din această seară, de la Digi 24, preveşteşte o veritabilă nenorocire naţională şi arată o trădare incredibilă a populaţiei vârstnice de către politicienii din actuala putere.

Practic, ce spune fostul premier e cam aşa: Guvernul nu mai are de mult bani de pensii, s-a împrumutat ca să le plătească, ba chiar le-a mărit, împrumutându-se şi mai mult, special ca următorii guvernanţi să nu poată plăti, să fie obligaţi să taie în carne vie, pentru ca poporul să dea vina pe ei, nu pe autorii acestui sabotaj intenţionat la adresa economiei naţionale. 

„Ce se va moşteni după Dăncilă va fi cu mult mai rău decât am moştenit eu după Boc. După alegerile prezidenţiale, va fi nevoie de un pact între partide, căci vor trebui luate măsuri foarte dure, or asta nu se poate decât dacă poporul ştie cât de gravă e situaţia în care actuala guvernare a dus România”, a spus Victor Ponta.

Afirmaţiile sale sunt credibile pentru că, aşa cum veţi afla mai jos, citează oameni din PSD care au luat parte la acest plan de subminnare a economiei naţionale, un real atentat la siguranţa financiară a cetăţeanului.

Iar Ponta ştie bine, ca fost prim-ministru, ce înseamnă să poţi plăti pensii şi salarii la stat când ţara e pe deficit, adică nu are bani pentru plata lor şi trebuie să se împrumute. Care împrumuturi devin o povară îngrozitoare pe umerii generaţiilor active de azi.

Dezvăluirile lui Victor Ponta

Cosmin Prelipceanu (Digi24): De ce nu au fost majorate pensiile la începutul anului?

Victor Ponta, președinte Pro România: 

 • „Pentru că nu avea bani, așa cum nu au nici acum. Evident, ce premier din lumea asta n-ar vrea să mărească pensiile și salariile. Toți ar vrea, dacă s-ar putea în fiecare zi. Important este să le mărești atunci când sunt sustenabile, când știi că economia privată îți produce venituri de natură să ții partea asta de pensii.”
 • „A venit legea doamnei Olguța Vasilescu care spune așa, în cifre: în 2019, cam 60 de miliarde dăm pentru pensii, în 2021 dăm 140 de miliarde. M-am dus (la parlamentarii PSD-ALDE – n.r.) și i-am întrebat pe toți: <<Chiar credeți că se va întâmpla?>> Au răspuns: <<Nu>>. <<Voi credeți că găsim 80 de miliarde de lei peste noapte?>>, i-am întrebat din nou. Şi-au zis: <<Nu>>. I-am întrebat: <<Și atunci de ce votați majorarea pensiilor?>>. <<Păi cum să zicem că nu?!>>, mi-au zis.”
 • „<<Îmi mințiți mie părinții. Mama mea aș vrea să aibă pensia dublă, dar nu pot să îi spun, stai liniștită că în 2021 îți dă Olguța>>, le-am spus eu.”
 • „I-am întrebat ce vor face în 2021. <<A, păi n-o să mai fim noi la Putere, o să vină ăștia USR, PNL și o să zicem: <<Ați văzut că ăștia nu vă mai dau…>>”
 • „E un cinism… Politica este destul de cinică, nu spun că e așa… numai trandafiri… E un cinism dus dincolo de acceptabilitate și care va duce în rândul tuturor românilor la o dezamăgire și la un dezgust care e foarte rău pentru țară.”

Dragnea aplică „metoda Tăriceanu”

Metoda PSD-ALDE nu e nouă. Ea a mai fost aplicată de Călin Popescu Tăriceanu, premierul din 2008, care în plină criză mondială a mărit pensiile, deşi ţara nu avea bani nici pentru pensiile ne-mărite. Deficitul s-a prăbuşit spre 8%, ceea ce a obligat Guvernul următor (Boc) să taie masiv din cheltuielile statului, inclusiv prin reducerea salariilor din sectorul public cu 25%.

A fost o condiţie impusă României de creditori internaţionali, care au transmis cam următorul mesaj: „Aha, voi n-aveaţi bani oricum, dar în loc să strângeţi cureaua, că lumea a intrat în criză, voi aţi făcut exact pe dos, mărind pensiile. Iar acum sunteţi în prag de faliment. Vreţi să vă dăm bani? Ok, vă dăm. Dar dacă îi vreţi, tăiaţi cheltuielile statului!”.

Toată lumea a dat atunci vina pe regimul Băsescu-Boc, dar cel care a împins România în criză a fost Guvernul Tăriceanu, care a subminat practic economia naţională, majorând cheltuielile statului în plină criză globală.

Boc a plătit cu funcţia, Tăriceanu a ajuns să conducă România alături de Dragnea, cel care i-a preluat metoda de a îngropa economia pentru a îngropa implicit viitoarea putere politică. De fapt, pentru a-i îngropa pe toţi plătitorii de taxe şi impozite. Pe un astfel de drum, e clar ce îi aşteaptă la capătul lui pe viitorii guvernanţi, dar şi pe români, în general.

S-au dus şi cele 3 miliarde de euro împrumutate!

Analistul financiar Iancu Guda a declarat zilele trecute că actualul guvern a îndatorat ţara pentru a putea plăti măririle de salarii şi ajutoare sociale doar pentru primele trei luni

„Ce avem noi acum? Doar pe primele două luni s-au dus aproape 2 miliarde de euro în deficit. Pe ce? Pe plata salariiilor mărite, a ajutoarelor sociale, a dobânzilor majorate, că asta avem acum, inflaţie provocată tot de politic, deci dobânzi mai mari la plata datoriei. Deci iată de ce am luat 3 miliarde de euro împrumut! Ca să plătim măririle pe trei luni. Care măriri de salarii afectează nu doar plata datoriei, dar măresc şi importurile, pentru că salariile mărite se duc în magazine, unde produsele sunt majoritar de import. Deci am mărit şi deficitul pe import-export, care loveşte în leu. Ca politician acum, mi-ar fi ruşine să mă uit la copiii mei, căci nu le las nimic altceva decât datorii. Nici autostrăzi, nici educaţie, nici spitale, doar datorii”,a declarat analistul financiar…

CITIŢI ŞI:

„Cele 3 miliarde de euro împrumutate s-au dus deja pe măririle de salarii. Ca politician, mi-ar fi ruşine să mă uit în ochii copiilor mei”

Economia României, SABOTATĂ din interior. Reuters acuză jaful prin Fondul Suveran, Vâlcov apără lăcomia Guvernului

Dragnea şi sucevenii care nu dau mâna cu hoţii

Cu ce vom plăti pensiile şi salariile? Va deveni România „gunoiul” lumii financiare?

Iohannis torpilează Guvernul Dăncilă şi aruncă la coş remanierea. Nicolicea&co. „nu au ţinută”. „Remanierea e un fel de farsă”

PSD nu-şi revine după atacul lui Iohannis. Codrin Ştefănescu: „Se crede vătaf pe moşie”

Ana Birchall, în locul lui Nicolicea la Justiţie. Bagă Dragnea „statul paralel” în Guvern?

„Pierderea alegerilor de către PSD va declanșa o criză, care va duce la căderea acestui Guvern”

Masacrul din Sri Lanka. Tragicul destin al miliardarului danez cu terenuri în Carpaţi. Anunţase că le va lăsa copiilor proprietăţile din Scoţia. Ieri, însă, i-au murit 3 din cei 4 copii

Angajaţii Realitatea TV nu mai au voie să intre în sediu

VIDEO. Ilie Năstase, surprins când a aruncat cafea pe faţa lui Băsescu. „A ales să ajungă un mare GOLAN”

Haos la TVR. Iuliana Tudor, cea mai populară realizatoare, mazilită de marionetele PSD. Rămâne în schimb copia lui Gâdea

Ion Cristoiu, diversionist: „Ion Iliescu e acuzat de crime împotriva umanității pentru că l-a răsturnat pe Ceaușescu!”

Cioloş, replică magistrală! „Dragnea e slugă la străini. Îi plăteşte ca să-i vândă prostii cu «aragaze»”

Iohannis către tinerii magistraţi: „Să faceţi faţă asaltului unor politicieni asupra Justiţiei!”

10 COMENTARII

 1. Macar de s-ar duce dracului dupa alegerile europarlamentare, ca sa nu mai faca si alte imprumuturi tot degeaba pentru noi, insa perfecte pentru ei, ca sa-si mai umple buzunarele si sa mai poata fura prin pndl si alte fonduri mincinoase, pentru 1000 de gradinite cu profil sportiv si alte SF. HOTI NENOROCITI, sa fiti judecati pentru subminarea economiei nationale si tradare. AMR 33, si peste o ora avem AMR 32.

 2. Victor Ponta , voi ca politicieni va bateți joc de romani și in special când vorbim de cei care Aau ieșit la limita de varsta. Cum de ati acceptat sa MĂRIȚI LA NESFÂRȘIT SALARIILE NESIMȚITE ALE MAGISTRAȚILOR ORICARE ARI FI EI, CUM AȚI ACCEPTAT CA POLIȚIȘTI SA IASĂ LA PENSIE LA NICI 50 de ANI ȘI CU PENSII LA FEL DE MARI?
  DOAR INTR-O ȚARA BILNAVA UNDE ACCENTUL S-A PUS PE MĂRIRI DE SALARII DUSE LA NESIMȚIRE, AI FOST PĂRTAȘ LA DISTRUGEREA ECONOMIEI NAȚIONALE ȘI VII DUMNEATA SA NE DAU LECȚII CA NU SUNT BANI DE PENSII!!! ȘTII CE ZIC VICTOR PONTA IA DU-TE DUMNEATA MUNCEȘTE LA O FIRMA PRIVATA VREO 20 DE ANI ȘI SPOI SA NE DAI LECȚII!!! CHIAR NU ȚI-E RUȘINE MAI MUCOSULE CARE ȘI MUNCIT CA PROCUROR VREO DOI ANI ȘI VREI SA BE DEMONSTREZI TOATE HOȚIILE VOASTRE DIN ULTIMII DOUĂZECI ȘI CINCI DE ANI!!!! V-AȚI ÎMBUIBAT DIN BUGETUL ROMANILOR ȘI ACUM SPUNETI CA NU SUNT BANI DE PENSII ?
  TOȚI DIN TOATE PARTIDELE STI FOST NIȘTE T O X I CI. PENTRU ROMÂNIA ȘI LUAȚI-VA CU TOȚII DE MÂNA DI PLECAȚI DIN POLITICA!!!!! JOS LABA DE PE BANII PENSIONARILOR NEISPRĂVIȚILOR !!!!

 3. Măsurile luate de actuala clică de hoți, proști și analfabeți pentru cumpărarea voturilor vor afecta fără doar și poate România decenii la rând. Dacă nu cumva a fost amanetat chiar actualul secol. Pentru acest dezastru, care va transforma România într-o țară săracă lipită (atenție, dacă și aurul ajunge în labele lui Dragnea e și mai grav!). Pentru toate acestea, banda de scelerați aflată la putere, în frunte cu Dragnea, Tăriceanu, Teodorovici, Vâlcov, toată gașca trebui judecată pentru înaltă trădare, subminarea premeditată a economiei naționale, formarea de grupare infracțională organizată și trebuie pedepsiți la pușcărie pe viață! Fără putință de eliberare, fără drept de apel. Băgați la zdup unde Dragnea cu ai lui toți trebuie să-și sfârșească zilele. Dacă ar fi după mine i-aș gaza pe toți acești ticăloși.

 4. Văzînd în ce fundătură am ajuns, mai că nu îți vine să mai votezi opoziția la alegeri! Ar trebui lăsați tot PSD și ALDE să cîștige ca să se compromită definitiv cînd va trebui să plătească datoriile făcute acum. Să ajungă să facă ei tăieri de pensii și salarii și să vadă lumea pe cine au votat. Cînd îl arzi pe om la buzunar, e clar că nu te mai votează niciodată.

  • Au facut suficient rau! Trebuie sa vina opozitia la putere si sa introducă pedeapsa cu moartea pentru subminarea economiei naționale. Tot vroia Dragnea s-o ia pe calea Erdogan!
   Asa s-au lecuit si chinezii de hoti.

 5. Anularea indexarii pensiilor a devenit o practica pentru PSD. Si Ponta a anulat indexarea in 2016. Ultimul care nu a anulat indexarea a fost Ciolos. Nu stiu cum se vor plati pensiile si salariile dar va rog sa fiti corecti in formularile dvs. in ceea ce ii priveste pe pensionari, pentru ca ei nu sunt cersetori la stat (cum au fost eronat prezentati de cele mai multe ori), ci investitori deoarece din contributiile lor se indestuleaza toti cei contemporani sau urmasi ai lor. Iata de ce: aceasta ineptie ca statul completeaza pensiile este exact opusul realitatii. Un calcul simplu arata ca, datorita mediei scazute de viata (73 ani), un pensionar in medie nu primeste inapoi de la stat nici 35% din cat a contribuit de-a lungul celor 35 de ani. Asta inseamna ca, in medie, statului ii ramane cca 65% din contributia fiecarui pensionar. Asta este cea mai buna afacere prin care se fura fara limita din banii de pensie ai oamenilor. In fond acest calcul arata ca pensiile ar putea fi marite fara nicio problema chiar si cu 65% caci banii au fost deja platiti de contribuabili. Ca nu se maresc dar se pretinde ca nu sunt bani, asta arata dimensiunea jafului care s-a practicat de catre toti cei ce s-au perindat pe la guvernare.

 6. Masoneria: Pensiile şi salariile sunt legate în România de un indicator Dow Jones la New York de 16.000 puncte. Deci suntem în grafic Anglicanii să creștem salariile şi pensiile în România. Suntem pe drumul cel bun. Vom aduce 1.000.000 muncitori asiatici fiindcă piața muncii interne nu furnizează mână de lucru calificată. Acești muncitori rămân în România. Masoneria a promis poporului român şi benzină de 4 lei litrul. Deci sunt premisele cu un guvern pur liberal să producem binele. Salariul minim e programat la 600 euro net. Avem linii de producție şi legi noi americane. Ponta e în camanie unde pricepe numai ce vrea.

  Loja Francmasonică Delaware State no 11

 7. Eu cred ca ar trebui sa va tăiați voua din pensiile de 200.000 de lei , din salariile voastre imense și sa furați țara asta mai puțin, pe lângă ca îl băgați pe Dragnea la pușcărie , sa ii luați și averea pe care oricum a făcut-o furând din buzunarele romanilor și după sa spuneti ca aveți datorii și nu aveți bani ! Hoților și mincinoșilor! Toți ! De la primul pana la ultimul! Tăiați din pensii, tăiați din salarii, tăiați-mi mie, dar sa nu cumva sa faceți ceva la voi, voi sa furați in continuare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here