duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsLidl pune taxă de 9 bani pe pungile de plastic de la...

Lidl pune taxă de 9 bani pe pungile de plastic de la raionul de legume-fructe

-

Lanțul de magazine Lidl va percepe o taxă de 9 bani pentru fiecare pungă folosită de clienți de la raionul de fructe-legume, începând de sâmbătă, 2 ianuarie. Măsura este justificată ca parte a măsurilor luate împotriva poluării. Până acum, pungile erau gratuite.

Grupul Schwarz, proprietarul magazinelor Lidl, are o strategie numită Reset Plastic, în cadrul căreia este inclusă și campania “Punga Nu, Mersi!”. Scopul este ca, până în 2025, cantitatea de plastic folosită în magazinele Lidl să scadă cu minimum 20%, iar la acel moment toate obiectele din plastic încă folosite să fie reciclabile.

Lidl este ultimul mare lanț de magazine care face în România acest pas, pentru că rețelele Kaufland, Carrefour și MegaImage au pus deja taxă pe pungile de plastic de la raioanele de fructe-legume.

Începând din 2022, în România va intra în vigoare și o lege care va organiza la scară națională colectarea recipientelor de sticlă și plastic. Toate magazinele vor fi obligate să restituie 50 de bani pentru fiecare sticlă sau borcan de sticlă ori plastic între 0,1 și 3 litri aduse de clienți.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -