Ambasadorul SUA: „România nu va mai fi victima țărilor comuniste sau oligarhiilor care încearcă să submineze democrația”

1
5039
Adrian Zuckerman

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis poporului român un mesaj puternic de Anul Nou. Un mesaj de încredere și solidaritate, găzduit de site-ul Ambasadei.

„Poporul român a ales libertatea și statul de drept în detrimentul aiurelilor moștenite de la nepotismul și corupția comuniste”, subliniază Adrian Zuckerman.

„România nu va mai fi victima țărilor comuniste sau oligarhiilor care încearcă să submineze democrația și nu au niciun pic de respect pentru drepturile omului”, asigură ambasadorul american.

„Poporul român nu ar trebui să fie nevoit să aibă un nivel de trai mai scăzut decât populațiile din Vestul Europei. A venit vremea ca România să prospere. Este momentul ca vizionarii care au construit afaceri în întreaga lume să revină și să le construiască în România”, a insistat Zuckerman.

Mesajul ambasadorului Adrian Zuckerman

„Având în vedere că am avut multe obstacole de depășit anul acesta – unii într-o mai mare măsură decât alții –, cu toții ar trebui să ne umplem inimile de speranță, acum când anul 2020 se apropie de sfârșit. În ultimul an, am resimțit durerea și discontinuitatea cauzate de o pandemie de proporții cu care lumea nu s-a mai confruntat de mai bine de 100 de ani. În prezent, am creat vaccinuri care ar trebui să pună capăt acestui flagel mondial. Pe scurt, ar trebui să putem într-un final să lăsăm Covid-19 în urma noastră și să ne axăm pe reconstruirea vieților și a economiilor țărilor noastre.

2021 va fi un an plin de bucurie și realizări construite pe fundația creată în acest an extrem de dificil. Toți românii ar trebui să fie mândri de tot ceea ce au reușit să realizeze în acest an pentru a asigura copiilor lor un viitor și mai bun în 2021.

Cea mai mare realizare a acestui an a fost transferul pașnic și democratic de putere către un nou Parlament și un nou Guvern.

Poporul român și-a spus cuvântul și a ales libertatea și statul de drept în detrimentul aiurelilor moștenite de la nepotismul și corupția comuniste. Acum, cu patru ani de stabilitate înainte, românii vor avea posibilitatea să-și reconstruiască economia și infrastructura. Angajamentul României pentru piețele libere și dezvoltarea economică o va transforma în liderul european care poate și merită să fie.

România a făcut progrese uriașe în aprofundarea relației bilaterale cu Statele Unite. Nicicând aceasta nu a fost mai bună. Împreună, am atins noi cote maxime în cooperarea noastră în domeniul militar și al securității, al dezvoltării economice, energetice, agrare, în aplicarea principiului statului de drept, legislației 5G, aplicării legii, luptei împotriva crimei organizate și a traficului de persoane. Aceste realizări au fost posibile datorită muncii asidue depuse de români, a angajamentului față de piețele libere, față de statul de drept și a încrederii în sine și în a face lucrul corect.

În decembrie 2019 spuneam că sunt «încrezător că 2020 va aduce și mai mult succes României și parteneriatului nostru strategic… vreau să subliniez fără echivoc… împreună cu poporul român vom avea realizări mărețe în 2020».

Am avut o mulțime de realizări anul acesta, printre care:

  • O foaie de parcurs pe 10 ani în materie de cooperare în domeniul apărării. Conform acestui plan, Armata României este modernizată în toate privințele. De la avioane cu reacție noi, la elicoptere, vehicule militare, la sistemele de rachete de ultimă generație Patriot și HIMARS și, cel mai important, efective militare americane suplimentare detașate prin rotație în România; în prezent, forțele de apărare ale României sunt un garant credibil al granițelor României.
  • Un acord cu privire la recondiționarea unui reactor nuclear și construirea a două reactoare noi la Cernavodă. Acest proiect în valoare de 8 miliarde de dolari este cel mai mare proiect demarat vreodată de țările noastre, în parteneriat. La finalizarea sa, centrala nucleară de la Cernavodă va putea furniza 40% din necesarul de energie electrică al României.
  • Banca de Import-Export a Statelor Unite (ExIm) s-a angajat să finanțeze până la 7 miliarde de dolari din costul proiectului de la Cernavodă. Acesta este cel mai mare angajament asumat vreodată de ExIm.
  • Infrastructura este aproape finalizată pentru ca extracția de gaze naturale din platforma Mării Negre și distribuția aferentă să înceapă în 2021, sub coordonarea BSOG, un consorțiu de companii româno-americane. Totodată, s-au întocmit proiecte noi de lege, promise, pentru a stimula în 2021 extracția de gaze naturale din cele mai vaste zăcăminte de gaze. Astfel, România va deveni cel mai mare producător și exportator net de energie din Europa.
  • România începe planurile de construire a proiectului «Via Carpathia» și «Rail2TheSea», o autostradă și o cale ferată care să lege Marea Neagră de Marea Baltică. Acest proiect de miliarde nu numai că va lega mai bine orașele mari din România de restul Europei, ci va fi și un stimulent enorm pentru economia românească. Va permite celui mai bun port de adâncime de la Marea Neagră, Constanța, să-și dubleze sau să-și tripleze capacitatea.
  • Guvernul român a adoptat o poziție de toleranță zero față de fraudă, acte de corupție și trafic de persoane. Acum, după alegerile parlamentare, actele normative atât de necesare pentru abordarea problemelor cum sunt confiscarea câștigurilor ilicite, procedura de judecată rapidă și alte instrumente necesare vor permite Guvernului să câștige lupta împotriva acestor infractori.
  • Agențiile noastre din domeniul aplicării legii au colaborat în toate privințele pentru a stopa crima organizată și traficul de persoane. Am colaborat cu scopul de a oferi asistență și de a construi adăposturi pentru victimele acestor infracțiuni abominabile.
  • Securitatea națională a României a fost consolidată prin colaborarea cu noi, în vederea acordării de asistență pe marginea legilor care să împiedice țările cu intenții maligne să pună în pericol integritatea și securitatea telecomunicațiilor și integritatea întreprinderilor românești. România nu va mai fi victima țărilor comuniste sau oligarhiilor care încearcă să submineze democrația și nu au niciun pic de respect pentru drepturile omului.
  • Dezvoltarea a numeroase proiecte de infrastructură agrară, inclusiv canale și sisteme de irigații. În prezent, dezvoltăm și noi companii agrare în domeniul prelucrării alimentelor.
  • Mai bine de 400 de companii americane, mari și mici, prezente în România, îi ajută, zi de zi, pe români să ducă o viață mai bună.

Poporul român nu ar trebui să fie nevoit să aibă un nivel de trai mai scăzut decât populațiile din Vestul Europei. A venit vremea ca România să prospere. A venit vremea ca poporul român – toți românii – să își îmbunătățească nivelul de trai. Competiția de pe piața liberă va genera bunăstare și prosperitate pentru toți, nu numai pentru urmașii cu conexiuni politice și interpușii foștilor comuniști.

A venit vremea optimismului și a reconstruirii. Este momentul ca toți acei români care și-au pierdut speranța unei zile de mâine mai bune pentru copiii lor în România să revină în țară și să ajute la construirea unei Românii mai bune. Este momentul ca vizionarii care au construit afaceri în întreaga lume să revină și să le construiască în România. Multe orașe din România, precum Cluj, Oradea, Iași, Timișoara și București sunt modele de creștere și dezvoltare. Economia românească este înzestrată cu tot ceea ce-i trebuie pentru a-și dezlănțui adevăratul potențial. România este noua poartă către Europa.

Impozitele și legislația pentru companii de bun-simț vor genera dividende substanțiale. Este imperios necesar ca încetinirea economiei de către corupția endemică să înceteze. Abilitatea celor cu conexiuni politice de a controla interesele de afaceri și de a limita concurența pe piața liberă trebuie să înceteze. Numărul enorm de companii de stat din România, cel mai ridicat din Europa, trebuie să facă subiectul privatizării. Sunt esențiale transparența și răspunderea în mediul de afaceri. Un mediu de afaceri stabil, predictibil, total transparent va stimula dezvoltarea, va atrage noi investitori și antreprenori și va crea o economie competitivă.

Sunt încrezător că 2021 va fi un an și mai bun decât 2020. Sunt sigur că Președintele Iohannis, Prim-ministrul Cîțu și parlamentarii români cu aceeași gândire vor avea viziunea și calitățile de lider necesare pentru a continua impulsul demarat anul acesta și a produce realizări. Cred în perioada Renașterii în România. Îi îndemn pe toți românii să țintească sus, să nu precupețească niciun efort și să facă ceea ce trebuie făcut.

În cele din urmă, voi repeta pentru ultima dată în acest an, nu numai pentru români, să nu uitați niciodată că România și Statele Unite sunt cele mai bune prietene.

În numele Președintelui Trump și al poporului american, vă urez tuturor românilor Un An Nou Fericit, cu sănătate.

Dumnezeu să binecuvânteze România și Statele Unite!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Operațiunea mafiotă „Salvați avocatul infractor” a eșuat! Înalta Curte: dosarul „Ferma Băneasa” a fost repartizat corect

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.