duminică, mai 26, 2024
AcasăMass-mediaMembru CNA despre "Revelionul lui Garcea": "Un spectacol grotesc. TVR instigă la...

Membru CNA despre „Revelionul lui Garcea”: „Un spectacol grotesc. TVR instigă la nerespectarea regulilor de protecţie”

-

Dorina Rusu, membră în Consiliul Național al Audiovizualului (susținută de PNL), s-a autosesizat după „spectacolul grotesc” oferit de TVR 1 în noaptea de Revelion. Ea acuză televiziunea publică de „instigare la nerespectarea regulilor de protecție anti-coronavirus”.

„În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului”, afirmă Dorina Rusu, într-un comunicat difuzat sâmbătă.

„Nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor”, scrie Dorina Rusu

„Acesta a fost încă unul dintre momentele – deloc rare, din păcate – în care TVR şi-a abandonat misiunea publică”, mai spune Dorina Rusu.

- Advertisement -

Dorina Rusu s-a sesizat după ce TVR a ales să .difuzeze în noaptea de Anul Nou emisiunea „Revelion la mine acas'”, filmată în barul deținut de Mugur Mihăescu în Centrul Vechi al Capitalei. Invitat special: Dan Bittman, cel care în în plină pandemie a acuzat autoritățile că au „scos din burtă” numărul de victime provocate de Covid-19.

Comunicatul Dorinei Rusu (membră CNA)

„În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului.

M-am autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1, care va fi analizată într-o sedinţă a CNA.

- Advertisement -

Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislaţia la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor.

Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele – deloc rare, din păcate – în care TVR şi-a abandonat misiunea publică.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -